Δουλεύουν σωστά αλλά σημασία έχει (μόνο) το αποτέλεσμα!

Δουλεύουν σωστά αλλά σημασία έχει (μόνο) το αποτέλεσμα!
Photo Credits: INTIME

Ο Γιώργος Τσακίρης στέκεται στο κομμάτι του αγωνιστικού σχεδιασμού και στο τρόπο λειτουργίας ο οποίος είναι αυτός που πρέπει είτε φέρνει είτε όχι αποτελέσματα

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Είναι πολύ μεγάλη κουβέντα (και πρέπει να γίνεται ανά μεταγραφική περίοδο ανάλογη υπενθύμιση) αν λειτουργεί σωστά ένα club και οι υπεύθυνοί του στο κομμάτι της εκάστοτε μεταγραφικής περιόδου ή όχι… Μια συζήτηση που μπορεί να γίνει αλλά πάντα με βασικό γνώμονα το γεγονός ότι όσα ξέρει ο… νοικοκύρης δεν τα ξέρει ο κόσμος όλος. Πόσο μάλλον όταν πρόκειται για ένα club που ‘χει να δουλέψει παράλληλα πολλά ακόμη πράγματα είτε για το ποδοσφαιρικό τμήμα είτε για τα πιο σημαντικά ζητήματα.

Πιο συγκεκριμένα για να μη… μιλάμε αόριστα, στην ΑΕΚ παράλληλα πρέπει να εστιάζουν (και κύρια), στην ανέγερση γηπέδου, στις υποχρεώσεις εργασιών σε Σπάτα, να καλυφυεί το πρόστιμο 1.5 εκατ. ευρώ από UEFA (για παραβάσεις του FFP) και άλλα πολλά. Τώρα σε αυτά όλα οφείλουμε, για να είμαστε δίκαιοι απέναντι στους ανθρώπους της Ένωσης και του ίδιου του club (και τη διοίκησή του), να υπογραμμίσουμε κάποια δεδομένα που οφείλουμε να αναγνωρίσουμε ως τουλάχιστον δυσκολίες!

Πρέπει λοιπόν (αφού μετά θα καταγράψουμε τα… άλλα) να υπενθυμίσουμε ότι όλα αυτά οφείλουν να… τρέχουν και να συμβαίνουν ταυτόχρονα σε μία σεζόν που έκλεισαν και πάλι τα γήπεδα (και ενώ η ΑΕΚ ήταν πρώτη στη διάθεσή του και με 16.000 διαρκείας) αλλά και κύρια υπήρξε ο αποκλεισμός από την Ευρώπη. Κάτι που σημαίνει, αν αρκεστούμε να εστιάσουμε μόνο στον ευρωπαϊκό αποκλεισμό, ότι η Ένωση στερήθηκε μίνιμουμ τέσσερα (ζεστά) εκατομμύρια ευρώ από τη συμμετοχή και την πορεία της (μπορεί και παραπάνω).

Σε ότι αφορά τις μεταγραφές θαρρώ γνωρίζουμε όλοι (και ταυτόχρονα προκύπτουν από τα παραπάνω που σημειώνω) ότι δεν υπήρχε η οικονομική δυνατότητα εκείνη που θα έλυνε τα χέρια των Κονέ και Παπαδημητρίου. Αντίθετα μεγάλωναν τον βαθμό δυσκολίας αφού οφείλουν να βρουν τον ιδανικό, βασικό και καλύτερο κατά πολύ από εκείνους που ήδη υπάρχουν, με δεδομένο -και εδώ δίνουμε βάση- ότι πρέπει εφόσον βρεθεί ο στόχος να πειστεί για το αγωνιστικό πρότζεκτ και ΚΥΡΙΩΣ το club που ανήκει να δύναται να τον παραχωρήσει δανεικό (έστω με οψιόν)!Δουλεύουν σωστά αλλά σημασία έχει (μόνο) το αποτέλεσμα!

Σωστός τρόπος λειτουργίας και η αλλαγή επιστροφής!

Θεωρώ ότι συμφωνούμε πως τα παραπάνω δεδομένα απογειώνουν τον βαθμό δυσκολίας για την προσθήκη έστω ενός ποδοσφαιριστή όταν ΣΩΣΤΑ όλοι αξιώνουμε να είναι επιπέδου ενδεκάδας ΑΕΚ και χαφάρα που δεν βρίσκουμε από την εποχή του Γιόχανσον και του νυν τεχνικού διευθυντή! Από κει και πέρα προφανέστατα και μπορούμε να σημειώνουμε και να υπογραμμίζουμε ότι υπάρχει καθυστέρηση αλλά όπως προέκυπτε από το ρεπορτάζ ήταν και δεδομένη… Άλλωστε στο τέλος της… κουβέντας θα μετράει πάντα το αποτέλεσμα.

Αν βγει ο παίκτης που θα ‘ρθει και είναι αυτός που πρέπει και έχει ανάγκη η ΑΕΚ τότε θα ‘χει γίνει η δουλειά όπως πρέπει. Δεν πρέπει όμως να παραβλέπουμε και να προσπερνάμε ότι προσπάθεια και η προεργασία (αλλά και η εργασία) γίνεται σωστά από τους ανθρώπους του αγωνιστικού σχεδιασμού. Ότι κάνουν προσωπική κάθε υπόθεση, ταξιδεύουν και προχωράνε σε άμεσες επαφές με τους στόχους, στη δημοσιότητα διαρρέουν πληροφορίες, στοιχεία και ονόματα ενώ έχουν προηγηθεί (και σε αρκετές περιπτώσεις) ολοκληρωθεί οι επαφές!

Γενικά οι ίδιοι και πολύ περισσότερο η ΑΕΚ βγαίνει κερδισμένη από τον τρόπο που δουλεύουν και προσπαθούν να φέρουν το επιθυμητό αποτέλεσμα. Από τις επαφές και τα συγκεκριμένα ταξίδια. Διότι τα club, οι agents αλλά και οι ίδιοι οι ποδοσφαιριστές που έρχεσαι σε επαφή δημιουργούν την εικόνα ότι έχουν να κάνουν με σοβαρό και οργανωμένο club και αυτό αρκεί για την πρώτη εικόνα και επαφή που αποτελεί το 60% της δουλειάς που απαιτείται για να φτάσουμε στην ολοκλήρωση μιας μεταγραφής…

Πολύ σωστά το κάνουν και τούτη την περίοδο -όπως το καλοκαίρι- Κονέ και Παπαδημητρίου. Για να δώσουμε και το πλήρες ρεπορτάζ: οι δυο τους είχαν προγραμματίσει πτήση για την Ολλανδία και το Άμστερναμ την Δευτέρα αλλά το σφοδρό κύμα κακοκαιρίας άλλαξε τα σχέδιά τους και η πτήση στην οποία επιβιβάστηκαν (γιατί έκαναν boarding) ακυρώθηκε. Όμως τα κατάφεραν, πέταξαν και ενώ προγραμμάτιζαν να επιστρέψουν Αθήνα την Πέμπτη το μεσημέρι, κάτι έγινε στην πορεία (ίσως ένα επιπλέον ραντεβού με έναν εκ των υποψηφίων) και άλλαξαν τα δεδομένα και τα εισιτήρια επιστροφή για Παρασκευή (προ ωρών ήταν προγραμματισμένο να επιστρέψουν) βράδυ!Δουλεύουν σωστά αλλά σημασία έχει (μόνο) το αποτέλεσμα!

Στο τέλος όμως μετράει το αποτέλεσμα…

Βέβαια εδώ θα μου πείτε και με το δίκιο σας «Τσακ εντάξει όλα αυτά αλλά πρέπει να ‘ρθει τουλάχιστον καλός ποδοσφαιριστής»! Συμφωνώ απόλυτα και προσθέτω και να τον αξιοποιήσει σωστά η ΑΕΚ, να τον εξελίξει, να μην έρθει και… βαλτώσει και τελικά για να πούμε ότι ήταν μια χαρά πρέπει να πάει σε άλλο πρωτάθλημα και ομάδα για να αποδειχθεί. Πρόκειται για ένα σκηνικό που ‘χει επαναληφθεί ξανά και ξανά στην ομάδα με πολλά παραδείγματα και δεν θέλω να αναφερθώ σε ονόματα!

Ναι, στο τέλος της ημέρας, όσα καλά και σωστά κάνουν όσοι ασχολούνται με τα μεταγραφικά το αποτελέσμα ΜΟΝΟ μετράει. Αν ανταποκριθεί ο ποδοσφαιριστής που θα ‘ρθει δεν θα ‘χει κανένα νόημα και αξία τίποτα άλλο! Αν όχι… Τότε το ανάθεμα θα πάει πάλι (και αναμενόμενα) σε διοίκηση, εννοώ Μελισσανίδη γιατί θεωρείται ότι όταν γράφουμε διοίκηση το κάνουμε για να μη βάλουμε το επώνυμο του αφεντικού της ΑΕΚ, σε Κονέ και Παπαδημητρίου και συνεργάτες του ιδιοκτήτη! Έτσι ήταν, έτσι είναι και έτσι θα ‘ναι… Δεν θα αλλάξει αυτό στο ποδόσφαιρο.

Η περίπτωση Μπαλάντα (και αυτές που δούλεψε γενικά η Ένωση) αποδεικνύει και επιβεβαιώνει (κι ας μην προχώρησε) ότι η αναζήτηση γίνεται στη σωστή κατεύθυνση. Έναν ποδοσφαιριστή που με τα χαρακτηριστικά του, το βιογραφικό του και ότι άλλο προκύπτει από την ποιότητα και το ταλέντο του, ανήκουν στην κατηγορία των παικτών που στην Ελλάδα κάνουν τη διαφορά. Κυριότερα ότι στην ΑΕΚ δεν υπάρχει άλλος ποδοσφαιριστής με τα στοιχεία του. Προτού έρθει το σημειώνω γιατί εδώ μπορεί (και χτυπάω ξύλο) όποιος έρθει σαν καλύτερο να μας αποδειχθεί μέτριος ή και το ίδιο με εκείνους που υπάρχουν ήδη…

Έχει και τη σημασία του να αναγνωρίζεις ένα – δυο πράγματα τώρα που γίνεται… χαμός και η κουβέντα πάει στο: «ακόμη να φέρουν; Έπρεπε να είχαν ήδη τον παίκτη και τι μας λες εσύ…». Μα αν θα είχαν αυτή την δυνατότητα δεν θα το έκαναν; Δηλαδή παίζει μισή στο… εκατομμύριο να θέλουν να τα ακούνε Μελισσανίδης και όλοι οι υπόλοιποι από τον κόσμο και να διαβάζουν την κάθε μπιμπ της δική μας; Όχι βέβαια… Ταυτόχρονα την ίδια περίοδο η ΑΕΚ… ξεφορτώθηκε τους Ινσούα και Νταντσένκο μια και καλή κάτι που έχει και αυτό σημασία αφού έγιναν απομακρύνσεις – παραχωρήσεις πολλές και το καλοκαίρι!

Υγ: Αν έχω μια ένσταση (και την έχω επισημάνει στο πρόσφατο παρελθόν) για τον αγωνιστικό σχεδιασμό έχει να κάνει με την αξιοποίηση ποδοσφαιριστών που ήταν, και το επικοινωνούσαν στην ΑΕΚ αυτό, ήταν σε πρώτο πλάνο όπως για παράδειγμα ο Μιτάι και ο Λάτσι. Αντίθετα αυτό δεν έγινε και δείχνει για μένα λανθασμένους χειρισμούς… Γιατί ένα club όπως είναι η ΑΕΚ θα πρέπει να έχει στόχο και να τα καταφέρνει να προκαλεί την εξέλιξη νέων ποδοσφαιριστών που θα αποφέρουν σημαντικό κέρδος στο club στην πορεία!

Σταμάτης Βούλγαρης: Ο ευτυχισμένος Ματίας και η κιτρινόμαυρη υπεροχή
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X