Η ΑΕΚ κατέρριψε το όνειρο του ΠΑΟΚ, νίκη αποκούμπι για τη χαμένη Ευρώπη (VIDEO)

Η ΑΕΚ κατέρριψε το όνειρο του ΠΑΟΚ, νίκη αποκούμπι για τη χαμένη Ευρώπη (VIDEO)

Στις 28 Ιανουαρίου ο κόσμος της ΑΕΚ γέμισε τη Νέα Φιλαδέλφεια για να «σπρώξει» την ομάδα στη νίκη επί του ΠΑΟΚ, ο οποίος είχε αναδειχθεί πρωταθλητής χειμώνα

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Πριν από πολλά – πολλά χρόνια, οι σχέσεις της ΑΕΚ με τον ΠΑΟΚ ήταν αγαστές. Ο Πανθεσσαλονικιός Αθλητικός Ομιλος Κωνσταντινουπολιτών ιδρύθηκε ως ΑΕΚ Θεσσαλονίκης και είχε κοινές ρίζες. Αλλά όσο περνούσαν τα χρόνια, αυτό αλλοιωνόταν.

Ετσι, φτάσαμε στο ματς που έγινε μια μέρα σαν σήμερα του 1990. Με την κατάσταση στις εξέδρες να είναι έκρυθμη και τον αγωνιστικό χώρο να μετατρέπεται σε ροντέο, με αλλεπάλληλους διαπληκτισμούς μεταξύ των παικτών.

Στα τέλη Γενάρη του 1990, η ΑΕΚ ήταν μια ομάδα που θαύμαζε όλη η Ελλάδα. Έχοντας κατακτήσει τον τίτλο του 1989 που της έδωσε αίσθηση υπεροχής και έχοντας δουλέψει για ενάμιση χρόνο κάτω από τον Ντούσαν Μπάγεβιτς, η ΑΕΚ έδειχνε έτοιμη να φτάσε σε νέα κατάκτηση, αφού στο μεταξύ είχε «ομορφύνει» κατά πολύ από την αποτελεσματική αλλά όχι θεαματική ομάδα του ’89.

Μόνο ένα «σύννεφο» υπήρχε. Η τιμωρία από την ΟΥΕΦΑ για τα επεισόδια της ρεβάνς του Κυπέλλου Πρωταθλητριών με τη Μαρσέιγ την 1/11/89 σήμαινε ότι αν η ΑΕΚ έπαιρνε ξανά τον τίτλο, η Ελλάδα δεν θα είχε εκπρόσωπο στο Κύπελλο Πρωταθλητριών 1990-91, καθώς οι κανονισμοί της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας δεν προέβλεπαν αντικατάσταση της πρωταθλήτριας. Η θεωρία συνομωσίας ότι η ΑΕΚ «δεν έπρεπε» να πάρει το πρωτάθλημα, δυστυχώς δικαιώθηκε στην πορεία…

Στις 28 Ιανουαρίου, ωστόσο, με την ελληνική έφεση ανοιχτή, ο κόσμος της ΑΕΚ γέμισε τη Νέα Φιλαδέλφεια για να «σπρώξει» την ομάδα στη νίκη επί του ΠΑΟΚ, ο οποίος με το 2-1 της προηγούμενης Κυριακής επί του Παναθηναϊκού είχε αναδειχθεί πρωταθλητής χειμώνα. Το σύνθημα εκείνη την Κυριακή ήταν ένα: «ΑΕΚ σ΄αγαπάμε κι ας μη βγεις Ευρώπη, είσαι η ομάδα μας και θα ‘σαι πάντα πρώτη».

Η μελαγχολία για την επερχόμενη σεζόν εκτός Ευρώπης και η ανησυχία για το αν θα έβγαιναν αληθινά τα σενάρια, φώλιαζαν στις ψυχές των οπαδών, αλλά ο αγώνας συνεχιζόταν. Εξάλλου, εκείνη η ΑΕΚ ήταν τόσο ελκυστική και τα απογεύματα στην Νέα Φιλαδέλφεια τόσο μαγικά, ώστε δεν υπήρχε θέμα απουσίας.

Νικήτρια αναδείχθηκε η ΑΕΚ, που κατάφερε να ρίξει τον ΠΑΟΚ από την κορυφή της βαθμολογίας και να μπει ξανά στο παιχνίδι της κορυφής. Ηταν η πρεμιέρα του δευτέρου γύρου. Η ΑΕΚ ενισχυμένη με τον Μπατίστα επιχειρούσε την αντεπίθεση για να διατηρήσει τα σκήπτρα της πρωταθλήτριας.

Μπήκε δυνατά στο ματς και πήρε προβάδισμα με τον Ντανιέλο, αλλά ο ΠΑΟΚ ισοφάρισε με σουτ του Μητσιμπόνα. Οι εντάσεις μεταξύ των παικτών συνεχόμενες, με τον Πεππέ να αποβάλλεται και τον Γιδόπουλο και τα μέλη του «κιτρινόμαυρου» πάγκου (Ραβούση, Πανταζή και άλλους) να τρέχουν για να μαζέψουν την κατάσταση.

Εν τέλει, η ΑΕΚ λυτρώθηκε με αριστοτεχνική εκτέλεση φάουλ του Τόνι Σαβέβσκι (αλά Μισέλ Πλατινί), ένα από τα λίγα γκολ που πανηγύρισε με τα «κιτρινόμαυρα».

Θάνος Τσίμπος: Οι προπονήσεις και τα συμβόλαια των Ελληνων παικτών
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X