Το... πάρτι τους κράτησε πολύ, αλλά ΕΔΩ θα τελειώσει!

Το... πάρτι τους κράτησε πολύ, αλλά ΕΔΩ θα τελειώσει!
Photo Credits: INTIME

Ο Πάνος Λούπος στο προσωπικό του blog, για την επόμενη μέρα της ομάδας, αλλά και για το παρασκήνιο που την κυνηγάει...

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Με… φουλ της πανδημίας και αναβολές είχε μπει ο Ιανουάριος, με αναβολές λόγω χιονιά βγαίνει. Και φυσικά, όσο αναβάλλονται παιχνίδια, τόσο πιο… βουνό γίνεται η συνέχεια για τις ομάδες. Το μεγαλύτερο πρόβλημα βέβαια το έχει η ΑΕΚ, που πορεύεται με την πλάτη στον τοίχο, σε πρωτάθλημα και σε Κύπελλο.

Αν δηλαδή χάσει βαθμούς σε ένα ή ακόμα και σε δύο παιχνίδια ο ΟΣΦΠ, πάλι πρώτος θα είναι. Η ΑΕΚ όμως δεν μπορεί να χάσει άλλους βαθμούς γιατί πλέον θα τίθεται σε αμφιβολία, ακόμα και η ευρωπαϊκή της έξοδος. Συν ότι έχει μπροστά της, μόνο ένα αποτέλεσμα, αυτό της νίκης, στη ρεβάνς με τον ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ, αν θέλει να έχει ελπίδες για την κατάκτηση ενός τροπαίου φέτος.

Δεν μπορεί βέβαια αυτή τη στιγμή, η ΑΕΚ να… βλέπει άλλον αντίπαλο μπροστά της, εκτός από τον Βόλο την Κυριακή. Ματς, για το οποίο προέκυψαν δύο απουσίες λόγω κορονοϊού. Και οι δύο βασικότατων παικτών. Και με την ελπίδα να μην προκύψουν κι άλλες. Πιστέψτε με, έχει γίνει… παλούκι για την ΑΕΚ, το παιχνίδι της ερχόμενης Κυριακής. Αλλά δικαιολογία δεν υπάρχει και η ΑΕΚ πρέπει να το νικήσει.

Να νικήσει επιτέλους στο ΟΑΚΑ

Σημειώνω δε, για όσους το έχουν ξεχάσει, ότι η ομάδα του Γιαννίκη έχει να νικήσει στο ΟΑΚΑ για το πρωτάθλημα, από τις 5 Δεκέμβρη και το ντέρμπι με τον ΠΑΟ, καθώς έκτοτε, έχασε από ΟΦΗ και Παναιτωλικό, στα δύο παιχνίδια δηλαδή που από μόνη της (με την πολύτιμη… συνδρομή διαιτητικών αποφάσεων), εκμηδένισε τις όποιες ελπίδες της για την κατάκτηση του τίτλου και παράλληλα ανέβασε και τον ΠΑΟΚ πάνω από αυτή.

Την Κυριακή, η ΑΕΚ πρέπει να νικήσει πάση θυσία τον Βόλο και μετά θα περιμένει να δει τι θα γίνει στην Τούμπα, στο ντέρμπι του ΠΑΟΚ με τον ΟΣΦΠ. Είτε μειώσει κάπως τη μεγάλη απόσταση από τον ΟΣΦΠ στους 7 ή στους 8 βαθμούς, είτε θα προσπεράσει τουλάχιστον τον ΠΑΟΚ. Με ενδεχόμενη ισοπαλία βέβαια στην Τούμπα, θα συμβούν και τα δύο, δηλαδή και η διαφορά θα μειωθεί από την κορυφή και η ΑΕΚ θα προσπεράσει τον ΠΑΟΚ στη βαθμολογία.

Για μένα, επειδή πάντα πρέπει να βλέπεις τη βαθμολογία προς τα πάνω, το προτιμότερο είναι να επικρατήσει ο ΠΑΟΚ, να πέσει η διαφορά έστω στους 7 βαθμούς, να αγχωθεί λίγο ο ΟΣΦΠ (που δεν θέλει και πολύ) και να αποκτήσει κι ένα κάπως μεγαλύτερο ενδιαφέρον το πρωτάθλημα.

Ακολουθεί… Γολγοθάς!

Όλα αυτά όμως, για να έχουν σημασία, θα πρέπει επιτέλους η ΑΕΚ να νικήσει στο ΟΑΚΑ, γιατί τα ίδια γράφαμε και πριν από τα παιχνίδια με ΟΦΗ και με Παναιτωλικό κι ακόμα δεν… χωνεύονται οι γκέλες. Την αμέσως επόμενη αγωνιστική, η ΑΕΚ θα πάει να παίξει στην Θεσσαλονίκη με τον Άρη, ενώ χρωστάει και το ματς με τον ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ και για το πρωτάθλημα, εκτός από το Κύπελλο. Και στις 13 Φεβρουαρίου, υπάρχει και το ντέρμπι με τον ΟΣΦΠ στο Φάληρο!

Αν λοιπόν έχει κάποιες ελπίδες η ΑΕΚ για να δώσει ενδιαφέρον στη σεζόν και κυρίως για να… φτιάξει τον εαυτό της και τον φίλαθλο κόσμο της, θα πρέπει να αρχίσει τώρα να νικάει. Την πάτησε στα εύκολα, τώρα που αρχίζουν τα πιο δύσκολα, θα πρέπει να αρχίσει να νικάει. Απλά πράγματα.

Τα… όργια ξέφυγαν

Ένα άλλο κεφάλαιο που ομολογουμένως μας απασχολεί πάρα πολύ, έχει να κάνει με το παρασκήνιο του ελληνικού ποδοσφαίρου, θύμα του οποίου είναι ξανά η ΑΕΚ, με τις non stop «σφαγιαστικές» διαιτησίες εις βάρος της.

Έγραφα πριν από λίγες μέρες στην «ΩΡΑ», ότι σε διοικητικό επίπεδο, προφανώς και η αντίδραση της ΠΑΕ ΑΕΚ με την ειρωνική ανακοίνωση προς τον Κλάτενμπεργκ, δεν δείχνει αρκετή, αλλά οφείλουμε να παραδεχτούμε πως όταν έχεις μια τέτοια κατάσταση απέναντί σου, με τις… ευλογίες μάλιστα και με ωμές παρεμβάσεις και σε πολιτικό επίπεδο, δεν είναι και απλή υπόθεση να βρεις ουσιαστικούς τρόπους αντίδρασης.

Για αρχή, έχει σημασία να καταλαβαίνεις τι ακριβώς παίζεται στο παρασκήνιο και νομίζω ότι στην ΑΕΚ, το ξέρουν πάρα πολύ καλά. Επίσης, δεν μας ευνοεί αυτή η κατάσταση με τα άδεια γήπεδα, αφού ο κόσμος της ομάδας δεν μπορεί να αντιδράσει, έστω στεκόμενος στο πλευρό της ΑΕΚ, μαζικά και παθιασμένα. Έτσι, το παρασκήνιο εκμεταλλεύεται και αυτή τη συγκυρία και δεν είναι τυχαίο ότι μέσα στον Γενάρη, που τα γήπεδα επί της ουσίας έκλεισαν, τα… όργια ξέφυγαν.

Θα κάνουν… περίπατο στη Νέα Φιλαδέλφεια;

Η απάντηση της ΑΕΚ σε αυτό, για να ξέρουμε τι λέμε, δεν μπορεί παρά να δοθεί σε λίγους μήνες. Πώς; Ή μάλλον πού; Μα που αλλού; Στη Νέα Φιλαδέλφεια και στην πιο «καυτή» έδρα της χώρας, που δεν θα είναι άλλη από την «ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ». Κακά τα ψέματα, υπάρχουν άπειρα σκηνικά, εδώ και κοντά δύο δεκαετίες, που είδαν τα ματάκια μας, με ομάδες, με παράγοντες, με διαιτητές, που έρχονταν στο ΟΑΚΑ και έκαναν… περίπατο.

Το ΟΑΚΑ δεν έγινε ποτέ έδρα για την ΑΕΚ, κι ας υπήρξαν αρκετές φορές, που οι οπαδοί της το γέμισαν και δημιούργησαν καταπληκτική ατμόσφαιρα. Δεν έπαψε όμως ποτέ να είναι ένα αχανές και παγωμένο γήπεδο, ένα στάδιο ουσιαστικά με στίβο γύρω από τις τέσσερις γραμμές του γηπέδου, που ο αντίπαλος αλλά και οι διαιτητές, δεν ένιωθαν την… ανάσα του κόσμου.

Δεν είναι άλλωστε τυχαία και η πολεμική που δέχτηκε η ΑΕΚ και η προσπάθεια του Δημήτρη Μελισσανίδη από τη στιγμή που βγήκε μπροστά για το γήπεδο, από τους «απέναντι». Γιατί οι «απέναντι» ξέρουν πολύ καλά τι σημαίνει Νέα Φιλαδέλφεια, όπως ήξεραν και τι σήμαινε επί ημερών «Νίκος Γκούμας».

Κι επειδή ξέρω τι σκέφτεστε, θα σας… προλάβω και θα επισημάνω ότι φυσικά και χρειάζεται μια πολύ καλή ομάδα της ΑΕΚ που θα μπει στο νέο της ΝΑΟ. Δεδομένα όμως, νομίζω ότι ως έδρα, η Νέα Φιλαδέλφεια θα δίνει πριν καν αρχίσει το ματς, μια έξτρα ώθηση 20% στην ΑΕΚ συν το φόβο που θα προκαλεί στους αντιπάλους και κυρίως σε εκείνους που έμαθαν επί χρόνια να λένε… «πάμε στο ΟΑΚΑ να προκαλέσουμε και να κάνουμε το… κομμάτι μας». Είτε μιλάμε για ομάδες, είτε για παράγοντες, είτε για διαιτητές, είτε για οποιονδήποτε δεν έχει σεβαστεί την ΑΕΚ και τον κόσμο της.

ENWSI TV: ΟΛΟ το ΑΕΚ talk για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό με Καζαντζόγλου και Λούπο
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X