Αφιέρωμα enwsi.gr: Η γυναικεία ομάδα ποδοσφαίρου ήρθε για να μείνει και να πρωταγωνιστήσει!

Αφιέρωμα enwsi.gr: Η γυναικεία ομάδα ποδοσφαίρου ήρθε για να μείνει και να πρωταγωνιστήσει!
Photo Credits: INTIME

Ο προπονητής, Χρήστος Χριστόπουλος και οι αθλήτριες Ιουλιάννα Μεθενίτη και Δέσποινα-Ειρήνη Αμούργη μιλούν στο enwsi.gr

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ένα από τα νέα τμήματα στην οικογένεια της ΑΕΚ είναι αυτό του γυναικείου ποδοσφαίρου.

Η «Ένωση» ξεκίνησε φέτος το …ταξίδι της στο άθλημα με σταθερά βήματα από το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής. Διαθέτοντας ένα από τα καλύτερα ρόστερ στην κατηγορία η ΑΕΚ με τον Χρήστο Χριστόπουλο στην τεχνική ηγεσία έχει δείξει από νωρίς τις …διαθέσεις της αποτελώντας ένα από τα μεγάλα φαβορί για την άνοδο. Η ομάδα μετρά 4 νίκες σε ισάριθμους αγώνες και… συνεχίζει. Έχει πετύχει 29 τέρματα ενώ είναι και η μοναδική ομάδα που δεν έχει δεχτεί ούτε ένα γκολ στις πρώτες πέντε αγωνιστικές. Η ΑΕΚ προετοιμάζεται για τη συνέχεια του Πρωταθλήματος με την επανέναρξη να έχει οριστεί για τις 13/2 ωστόσο η ομάδα θα πραγματοποιήσει το ρεπό της και θα ξεκινήσει τις υποχρεώσεις της στις 27/2 απέναντι στις Γυναίκες Περιστερίου με στόχο φυσικά να συνεχίσει το νικηφόρο σερί της και να παραμείνει στην κορυφή της βαθμολογίας.  Οι «κιτρινόμαυρες», τις τελευταίες τρεις εβδομάδες, πραγματοποιούν μία μίνι προετοιμασία που μεταξύ άλλων περιλαμβάνει και φιλικά παιχνίδια. Άλλωστε, πρόκειται για μία ομάδα που κάνει… διπλά περήφανους τους «Ενωσίτες», καθώς αγωνίζεται και στο Πρωτάθλημα Futsal, με φυσικά στόχο και εκεί την κορυφή.  Ο προπονητής της ΑΕΚ, Χρήστος Χριστόπουλος καθώς και δύο από τις βασικές αθλήτριες της φετινής ομάδας, Ιουλιάννα Μεθενίτη και Ειρήνη-Δέσποινα Αμούργη μίλησαν στο enwsi.gr για την μεταγραφή του στον «Δικέφαλο» και φυσικά για τους φετινούς στόχους.

Αφιέρωμα enwsi.gr: Η γυναικεία ομάδα ποδοσφαίρου ήρθε για να μείνει και να πρωταγωνιστήσει!Μεθενίτη: «Μεγάλη τιμή να αγωνίζομαι με την φανέλα της ΑΕΚ»

Η 16χρονη τερματοφύλακας της ΑΕΚ, Ιουλιάννα Μεθενίτη που έπεσε φέτος κατευθείαν στα …βαθιά και κολύμπησε με επιτυχία σχολίασε:

«Τον περασμένο Οκτώβριο που έγινε πρόταση να γίνω μέλος της γυναικείας ομάδας ποδοσφαίρου της ΑΕΚ αναλαμβάνοντας χρέη βασικού τερματοφύλακα. Φυσικά για μένα αυτό ήταν μεγάλη τιμή καθώς η ΑΕΚ αποτελεί έναν ιστορικό σύλλογο αλλά και μεγάλη πρόκληση καθώς καλούμαι να «υπερασπιστώ» μία από τις πιο δύσκολες θέσεις. Από την πρώτη στιγμή ένιωσα σαν να έπαιζα χρόνια σε αυτήν την ομάδα αφού οι συμπαίκτριες μου με δέχθηκαν και με ενσωμάτωσαν αμέσως στην «παρέα» τους ενώ ο προπονητής μου κ. Χριστόπουλος πίστεψε σε μένα από την πρώτη στιγμή παρά το νεαρό της ηλικίας μου και την μικρή σχετικά εμπειρία μου.

Ο στόχος της ομάδας μας ήταν από την δημιουργία της η άνοδος στην Β’ κατηγορία. Η μέχρι τώρα πορεία μας δείχνει ότι το αξίζουμε και τα έχουμε ήδη καταφέρει να είμαστε πρώτες με διαφορά από τις υπόλοιπες ομάδες του ομίλου. Να πω μάλιστα ότι είμαστε η μόνη ομάδα με μηδέν γκολ στην εστία μας. Αυτό είναι αποτέλεσμα σίγουρα και της προσωπικής μου προσπάθειας αλλά κυρίως της ομαδικής δουλειάς και της εξαιρετικής συνεργασίας όλης της ομάδας. Η ανέπαφη προς το παρών εστία μου δίνει αυτοπεποίθηση και δύναμη να συνεχίσω και να προπονούμαι σκληρά για να κρατήσω την ομάδα μου στην πρώτη θέση. Είμαι πάρα πολύ χαρούμενη και ικανοποιημένη που ανήκω στην ομάδα ΑΕΚ! Εύχομαι σε όλες τις παίκτριες υγεία, καθόλου τραυματισμούς, και να αγωνίζονται πάντα προκειμένου να πετύχουν τους στόχους τους και να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους».

Αφιέρωμα enwsi.gr: Η γυναικεία ομάδα ποδοσφαίρου ήρθε για να μείνει και να πρωταγωνιστήσει!

Αμούργη: «Στόχος μας η άνοδος»

Η Ειρήνη -Δέσποινα Αμούργη αποτελεί ένα από τα βασικά στελέχη της φετινής ομάδας, μίλησε  για την μεταγραφή της στην ΑΕΚ αλλά και τους φετινούς στόχους της ομάδας: «Ξεκίνησα την ποδοσφαιρική μου πορεία στην ηλικία των 12 ετών, ενώ πιο πριν είχα ασχοληθεί με την κολύμβηση.

Προηγούμενη ομάδα ήταν η ολυμπιάδα Υμηττού και αγωνιζόμουν στη θέση του στόπερ, ενώ στην ΑΕΚ ο προπονητής μου με έχει  εμπιστευθεί κυρίως στη θέση του δεξιού εξτρέμ αλά είμαι διαθέσιμη να αγωνιστώ σε όποια θέση με χρειαστεί η ομάδα μου. Οι φετινοί στόχοι της ομάδας μας είναι να κερδίσουμε την άνοδο στη Β’ κατηγορία όσο γίνεται πιο γρήγορα ώστε να μας φύγει το άγχος γιατί δεν σας κρύβω ότι είναι μεγάλο βάρος να αγωνίζεσαι για ένα τόσο μεγάλο σύλλογο. «Η μεταγραφή μου στην ΑΕΚ είναι ένα νέο ξεκίνημα για μένα, με κάνει υπερήφανη που αγωνίζομαι για την αγαπημένη μου ομάδα. Το γυναικείο ποδόσφαιρο στην Ελλάδα κάνει συνεχώς βήματα προόδου και σίγουρα η κατάσταση είναι καλύτερη από τα προηγούμενα χρόνια. Παρόλα αυτά όμως τα προβλήματα είναι ακόμη πάρα πολλά.

Αφιέρωμα enwsi.gr: Η γυναικεία ομάδα ποδοσφαίρου ήρθε για να μείνει και να πρωταγωνιστήσει!

Χριστόπουλος: «Η ΑΕΚ είναι σε πορεία πρωταθλητισμού»

Ο «πρωτομάστορας» αυτής της ομάδας, ο προπονητής Χρήστος Χριστόπουλος κατάφερε να δημιουργήσει μια νέα ομάδα από το …μηδέν και μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα να κερδίσει τον τίτλο του φαβορί. Ο ίδιος σχολιάζοντας την μέχρι τώρα πορεία αλλά και τα εμπόδια που κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν τόνισε: «Ο χρόνος προετοιμασίας της νεοσύστατης ομάδας του ποδοσφαίρου γυναικών της ΑΕΚ για την έναρξη του πρωταθλήματος ήταν περιορισμένος. Η μετάβαση από την απραξία λόγω covid στην ποδοσφαιρική πραγματικότητα έγινε με συγκεκριμένο πρόγραμμα προετοιμασίας, με βάση την κατάσταση των αθλητριών. Η πρώτη αγωνιστική για εμάς ήταν ένα στοίχημα για να δούμε πως θα παρουσιαστούμε.

Μετά από ένα αγχωτικό παιχνίδι πήραμε τους τρεις βαθμούς της νίκης με γκολ της Μοσκοφίδου, μια αθλήτρια που αποκτήθηκε γι’ αυτό το σκοπό. Με τον καιρό και την εντατική προπόνηση ο ρυθμός της ομάδας μας ανέβαινε. Στο παιχνίδι με την ομάδα του Αγίου Θωμά η  ΑΕΚ έδειξε ότι είναι θέμα χρόνου να αρχίσει να παίζει ορθολογικό ποδόσφαιρο. Το παιχνίδι με την Λήμνο όπως και το παιχνίδι με τον Ακράτητο η ομάδα μας έδειξε ότι πλέον βρίσκεται σε πορεία πρωταθλητισμού. Το τέλος του πρώτου γύρου μας βρίσκει στην πρώτη θέση αλλά δυστυχώς η αναβολή του πρωταθλήματος λόγω covid, μας αναγκάζει να προσαρμοστούμε στα νέα δεδομένα ώστε να μην χαθεί ο ρυθμός μας για την συνέχεια του πρωταθλήματος».

Τα αποτελέσματα και το πρόγραμμα της ΑΕΚ

1η αγ: Ρεπό

2η αγ: ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ – ΑΕΚ 0-1

3η αγ: ΑΕΚ – ΑΓΙΟΣ ΘΩΜΑΣ 4-0

4η αγ: A.E. ΛΗΜΝΟΥ – AEK 0-9

5η αγ: AEK – AKΡΑΤΗΤΟΣ 15-0

6η αγωνιστική (13/02/2022): Ρεπό: ΑΕΚ

7η αγωνιστική (27/02/2022): ΑΕΚ –  Γυναίκες Περιστερίου

8η αγωνιστική (13/03/2022): Άγιος Θωμάς – ΑΕΚ

9η αγωνιστική (27/03/2022): ΑΕΚ – ΑΕ Λήμνου

10η αγωνιστική (10/04/2022): Ακράτητος Άνω Λιοσίων  – ΑΕΚ

 

AEK Basket Queen by Betsson: Η επικαιρότητα της ΑΕΚ με καλεσμένο τον Μ. Γκέκο
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X