Οι δύο ζωές της ΑΕΚ
Photo Credits: INTIME

Ο Σταύρος Καζαντζόγλου γράφει για τους παράλληλους δρόμους που καλείται να διαβεί η ΑΕΚ

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Βρισκόμαστε στον ανήφορο. Προφανώς, μια ισοπαλία στην Τούμπα (ένατο συνεχόμενο παιχνίδι χωρίς νίκη κόντρα στον ΠΑΟΚ!) και μια νίκη στο Περιστέρι, δεν αρκούν για να αλλάξει η γενική εικόνα. Μιλάμε για την ΑΕΚ, την ΑΕΚ του Μελισσανίδη. Αρα, σε μια σεζόν που έχει υπάρξει ήδη ευρωπαϊκό στραπάτσο και βρίσκεσαι στο -10 από την κορυφή και ουσιαστικά εκτός πρωταθλήματος, δεν μπορεί να χαρακτηρισθεί επιτυχημένη σε καμία περίπτωση.

Φαίνεται πως δεν θα γίνει άμεσα η ρεβάνς με τον ΠΑΟΚ. Ισως να είναι και καλό στο τέλος της ημέρας για την ΑΕΚ, εάν συνυπολογίσει κάποιος πως η μισή ομάδα διανυκτερεύει απόψε σε ξενοδοχείο και Σπάτα, δεν υπάρχει δυνατότητα προπόνησης ούτε για την Τρίτη και ήδη υπάρχουν μεγάλες απώλειες σημαντικών παικτών. Βέβαια, είτε τώρα, είτε σε λίγες εβδομάδες, μικρή σημασία έχει. Κάποια πράγματα, δεν θα αλλάξουν δραματικά, αλλά τουλάχιστον να μην υπάρξει ξανά πλήρης χαλαρότητα απέναντι στο κακό που έρχεται.

Ξεχωριστές υποθέσεις

Το ζήτημα για την ΑΕΚ είναι πολύπλοκο. Εκτίμηση μου είναι πως βλέπουμε τις δύο όψεις του ίδιου νομίσματος. Σα να ζούμε διαφορετικές ζωές, που όμως εφάπτονται και καταλήγουν πάντα στην ΑΕΚ και στις κρίσεις μας γι’ αυτήν. Το λάθος που κάνουν αρκετοί είναι να μη διαχωρίζουν τις δύο καταστάσεις και πολλές φορές, πάνω στον εκνευρισμό και την απογοήτευση, μπλέκουν όλα στο ίδιο καζάνι της αμφισβήτησης.

Ουκ ολίγες φορές έχω ακούσει κρίσεις για τη διαιτησία. «Τι να ασχολούμαστε με τη διαιτησία, δεν κοιτάμε τα χάλια μας» ή άλλο που λέει πως ασχολούμαστε με τη διαιτησία επειδή θέλουμε να αβαντάρουμε κάποιον και να κρύψουμε το αγωνιστικό πρόβλημα. Απίθανο, αλλά έτσι είναι με το επικοινωνιακό τσουνάμι που δεχόμαστε. Εδώ η Αθήνα διαλύθηκε και ζούμε πρωτόγνωρες καταστάσεις και ορισμένοι εξυπνάκηδες από Πειραιά μεριά, ανακαλύπτουν μεθοδεύσεις για να μη γίνει το ματς του κυπέλλου. Μύθος.

Δεν μπορώ να πείσω κανέναν, εάν δεν θέλει να καταλάβει. Επίσης, είναι πλέον πιστοποιημένο, πως υπάρχει μεγάλο μέρος του κόσμου που επηρεάζεται από όσα διαχέονται δεξιά και αριστερά, από διάφορους ινσάιντερ και περίεργους που μπαίνουν στη ζωή μας. Διαρρέονται και αναπαράγονται με τρομερή ταχύτητα φήμες και βρωμιές, που δεν πάει το μυαλό κανενός. Αλλά δεν θα λύσουμε εμείς και σε αυτήν τη συγκυρία, προβλήματα που δεν μπορεί να λύσει η ελληνική κοινωνία συνολικά.

Το γήπεδο και η βαθμολογία

Οσα συμβαίνουν με τη διαιτησία, όποιοι δεν βλέπουν το πρόβλημα, είναι στο ίδιο επίπεδο σκοταδισμού με εκείνους που έλεγαν για τα χώματα που μεταφέρονται δεξιά και αριστερά ή τους φανατικούς συνομιλητές του κυρίου που κάθε μέρα προσβάλει την ΑΕΚ και τον ελληνισμό με θλιβερούς χαρακτηρισμούς. Το γήπεδο δεν μπορεί να συνδέεται με κανένα κακό αποτέλεσμα. Οι αγωνιστικές ανάγκες της ομάδας δεν μπορούν να συνδέονται με κανένα από τους διαιτητικούς βιασμούς.

Με πολύ συντηρητικούς υπολογισμούς, εάν φέτος δεν ζούσαμε εποχές δεύτερης παράγκας, η ΑΕΚ θα μπορούσε ακόμα και με τις αδυναμίες της, μια ομάδα που θα διεκδικούσε επί ίσοις όροις το πρωτάθλημα και θα βρισκόταν σε απόσταση βολής και όχι το χαοτικό -10 από τον Ολυμπιακό. Το πρόβλημα είναι τεράστιο, γιατί το τέρας έπεσε κάτω, αλλά βρήκε τις άκρες και σηκώθηκε ξανά και τώρα είναι ακόμα πιο ισχυρό.

Να δούμε τι θα προλάβουν

Την ώρα που εμείς τρώμε όλη την προπαγάνδα για τη δική μας ΕΠΟ και όσα απίθανα καταλογίζουν στην ΑΕΚ, η αλήθεια είναι πως η διαιτησία αποκόπηκε πλήρως από την Ομοσπονδία. Οι επιλογές είναι του Κλάτενμπεργκ, ο οποίος έχει τις ευρωπαϊκές πλάτες, την κυβερνητική στήριξη και την επικοινωνιακή αβάντα του Ολυμπιακού, συνδυαστικά με την αφωνία του ΠΑΟΚ και την συγκαταβατική στάση του Παναθηναϊκού. Και η ΑΕΚ έμεινε με τη λέζα στα χέρια, να βλέπει τους Γκορτσίλες να κάνουν πλάκα.

Αυτά είναι γεγονότα. Αυτά πρέπει να τα αντιμετωπίσουμε. Εμείς σκεπτόμενοι. Φωνάζοντας, αρνούμενοι να αποδεχθούμε την παράνοια που προσπαθούν να μας ρίξουν. Η διοίκηση, οφείλει να βρει τρόπο να προστατεύσει την επένδυση της. Παράλληλα βέβαια, δεν μπορεί να υπάρχει κανένας συμβιβασμός από την πλευρά της ΑΕΚ με τη μετριότητα. Αυτό είναι κάτι που δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό από κανέναν, ειδικά για την ΑΕΚ του Μελισσανίδη.

Φτάσαμε στις 25 του μήνα και ακόμα η μεταγραφή δεν είναι εδώ. Υπάρχει δεδομένα χρονοτριβή, εάν συνυπολογιστεί πως σε αυτό το διάστημα υπήρξαν βαθμολογικές απώλειες, που ενδεχομένως σε διαφορετική κατάσταση ίσως να εξέλισσαν διαφορετικά τα παιχνίδια. Υποθέσεις μεν, αλλά και ξεκάθαρη παραδοχή, πως άπαντες γνώριζαν την αναγκαιότητα να ενισχυθεί η ομάδα και παράλληλα να απαλλαχθεί από κάποιους παίκτες που δεν υπολογίζονται. Αργησαν, ας δούμε τι θα προλάβουν τώρα.

Σταμάτης Βούλγαρης: Ο ευτυχισμένος Ματίας και η κιτρινόμαυρη υπεροχή
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X