ΑΕΚ: Νίκες σε ποσοστό 80% στα Λιόσια

ΑΕΚ: Νίκες σε ποσοστό 80% στα Λιόσια
Photo Credits: INTIME

Η ΑΕΚ μετράει 4 νίκες σε 5 παιχνίδια στο Ολυμπιακό κλειστό των Άνω Λιοσίων στη φετινή Basket League

Το Σάββατο που πέρασε (22/01), η ΑΕΚ κατάφερε να πετύχει μία ακόμα νίκη φέτος στο νέο «Παλάτι» της, στο Ολυμπιακό κλειστό των Άνω Λιοσίων.

Αυτή τη φορά, η ομάδα του Στέφανου Δέδα κέρδισε τον ΠΑΟΚ με 72-67 για τη 13η αγωνιστική, με την οποία και έπεσε η αυλαία του πρώτου γύρου. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι οι «κιτρινόμαυροι» τα πηγαίνουν καλύτερα στα εντός έδρας παιχνίδια. Αυτό άλλωστε είναι κάτι που το δείχνουν ξεκάθαρα οι μέχρι τώρα αριθμοί στη σεζόν που διανύουμε. Συνολικά, η «Βασίλισσα» έχει ρεκόρ 6-6 στο φετινό πρωτάθλημα, αλλά έχει ιδιαίτερη αξία να δώσει βάση κανείς, στη διαφορά που υπάρχει στους αγώνες στα Λιόσια, σε σχέση με τα εκτός έδρας παιχνίδια.

Για την ώρα, η «Ένωση» έχει δώσει τα περισσότερα παιχνίδια της, μακριά από την έδρα της και συγκεκριμένα τα 7 από τα 12, αφού μόνο τα 5 έγιναν στα Λιόσια. Ένα πολύ βασικό συμπέρασμα, είναι το ότι υπάρχει σημαντική διαφορά στα αποτελέσματα εντός έδρας, σε σχέση με τα εκτός. Οι παίκτες του Στέφανου Δέδα έχουν πάρει το ροζ φύλλο αγώνα, στα 4 από τα 5 ματς που έχουν δώσει στο Ολυμπιακό κλειστό των Άνω Λιοσίων, κάτι που είναι αρκετά εντυπωσιακό. Άλλωστε, μιλάμε για ένα ποσοστό νικών που αναλογεί σε 80%! Όχι και άσχημα, ειδικά αν αναλογιστεί κανείς το ότι οι αγώνες διεξάγονται σε ειδικές συνθήκες, με τα μέτρα για τον κορωνοϊό να έχουν περιορίσει τον αριθμό των θεατών.

Το πρώτο ματς στο «Παλάτι» και η νίκη επί της Λάρισας

Παρόλα αυτά, η ΑΕΚ τα έχει πάει εξαιρετικά στην έδρα της. Πιο συγκεκριμένα, η αρχή έγινε στις 9 Οκτωβρίου του 2021, στο πρώτο επίσημο ματς στα Λιόσια, στη Basket League, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής. Τότε, η «Βασίλισσα» είχε νικήσει τη Λάρισα με 81-69, με κορυφαίο σε εκείνον τον αγώνα, τον αδικοχαμένο, Στέφανο Γέλοβατς, ο οποίος είχε σημειώσει 21 πόντους και μάλιστα έχοντας το απόλυτο στα σουτ τριών πόντων (4/4).

Ο «ήρωας» Πετρόπουλος κόντρα στον Άρη

Δύο εβδομάδες αργότερα, στις 23 Οκτωβρίου, η «Ένωση» είχε υποδεχθεί τον Άρη στα Άνω Λιόσια, στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής της Basket League. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης είχε καταφέρει να κοντράρει πάρα πολύ τη «Βασίλισσα» και τα πάντα ήταν εμφανές ότι θα κρίνονταν στις λεπτομέρειες και στα τελευταία δευτερόλεπτα. Πράγματι, αυτό συνέβη σε εκείνο το ματς, με τον Ανδρέα Πετρόπουλο να γίνεται ο «ήρωας» του αγώνα, μιας και πέτυχε το νικητήριο καλάθι στην τελευταία επίθεση της ΑΕΚ και μάλιστα με γκολ-φάουλ, με το οποίο και έκανε το τελικό 64-63, αστοχώντας μετά στη βολή, κάτι που όμως δεν είχε σημασία. Κορυφαίος συνολικά, ήταν ο Ίαν Χάμερ με 14 πόντους, 5 ριμπάουντ και 3 κλεψίματα.

Από τον Κολοσσό η μόνη εντός έδρας ήττα

Η μοναδική μέχρι στιγμής ήττα της «Βασίλισσας» στο Ολυμπιακό κλειστό των Άνω Λιοσίων στη Basket League, ήρθε για την 6η αγωνιστική, στις 6 Νοεμβρίου. Σε ένα παιχνίδι όπου και οι δύο ομάδες θα μπορούσαν να έχουν πάρει το ροζ φύλλο αγώνα, ο Κολοσσός Ρόδου ήταν πιο τυχερός και επικράτησε στις λεπτομέρειες με 85-82. Για την ΑΕΚ, ο Μπράιαν Ανγκόλα είχε κάνει ένα εντυπωσιακό παιχνίδι, αφού είχε σκοράρει 28 πόντους, ενώ είχε επίσης και 3 κλεψίματα.

Ασταμάτητος ο Ανγκόλα απέναντι στον Προμηθέα

Το αμέσως επόμενο εντός έδρας παιχνίδι για την ομάδα του Στέφανου Δέδα, ήταν στις 4 Δεκεμβρίου στα Λιόσια. Αντίπαλος ήταν ο Προμηθέας, για την 9η αγωνιστική της Basket League. Οι «κιτρινόμαυροι» ήταν θεωρητικά το αουτσάιντερ σε αυτό το ματς, αλλά μέσα στο παρκέ, «θύμισαν» σε όσους τυχόν το είχαν ξεχάσει, το ποια είναι η μεγάλη ομάδα και έφτασαν στη νίκη με 81-77 κόντρα στον σύλλογο της Πάτρας. Ο Μπράιαν Ανγκόλα ηγήθηκε ξανά για τη «Βασίλισσα», σημειώνοντας 26 πόντους και μάλιστα με 6/8 τρίποντα!

Επί του ΠΑΟΚ η τέταρτη νίκη στα Λιόσια

Κάπως έτσι, φτάσαμε στο πρώτο ματς της ΑΕΚ για το 2022 στα Λιόσια, όσον αφορά στη Basket League, που ήταν αυτό κόντρα στον ΠΑΟΚ για τη 13η αγωνιστική, το Σάββατο που πέρασε (22/01). Όπως είπαμε και πριν, η «Ένωση» έπαιξε εξαιρετικά, ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο και έτσι έφτασε στη νίκη με 72-67, σε ένα σκορ που μάλλον την αδικεί, αν κρίνει κανείς από το γεγονός ότι ήταν μπροστά με 66-53, στις αρχές της 4ης περιόδου. Φοβερός και τρομερός ήταν ο Ίαν Χάμερ, έχοντας 17 πόντους, 11 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 4 κλεψίματα και 1 τάπα.

Τα εκτός έδρας ματς στη Basket League

Όσον αφορά στα εκτός έδρας παιχνίδια της ΑΕΚ στη Basket League, το ρεκόρ είναι μέχρι στιγμής 2-5 και σε σχέση με το 4-1 στα Λιόσια, η διαφορά είναι κάτι παραπάνω από εμφανής. Ας θυμηθούμε όμως περιληπτικά, τα ματς που έδωσε η «Ένωση» στο πρωτάθλημα, μακριά από την έδρα της. Για την 1η αγωνιστική στο ΣΕΦ στις 3 Οκτωβρίου, ήρθε η ήττα από τον Ολυμπιακό με 103-78 (Γέλοβατς 21π.), σε ένα ματς που αδικεί την εικόνα της ΑΕΚ για 30 λεπτά. Στις 16 Οκτωβρίου στο κλειστό της Περιβόλας, ακολούθησε η ήττα από τον Απόλλωνα Πάτρας με 74-58 (Παππάς 17π., 5ασ.) για την 3η αγωνιστική.

Στα τέλη του ίδιου μήνα (30/10), η ΑΕΚ πήρε το πρώτο φετινό «διπλό» στη Basket League, αφού στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής, ήρθε η νίκη επί του Ιωνικού μέσα στο κλειστό του Πλάτωνα στη Νίκαια, με 65-59 (Ανγκόλα 15π.). Στις 13 Νοεμβρίου στο ΟΑΚΑ, τα πράγματα δεν πήγαν καλά απέναντι στον Παναθηναϊκό για την 7η αγωνιστική, αφού ήρθε η ήττα με 100-75 (Γκρίφιν 18π., 8ρ., 4τάπ.). Το δεύτερο «διπλό» της ΑΕΚ στη Basket League, έγινε στις 20 Νοεμβρίου για την 8η αγωνιστική, με 82-81 επί του Λαυρίου (Ανγκόλα 20π., 8ρ., 6ασ.). Για τη 10η αγωνιστική στις 11 Δεκεμβρίου, ακολούθησε η ήττα από τον Ηρακλή στο Ιβανώφειο με 86-74 (Χάμερ 18π.). Επίσης, ήρθε και η ήττα στο «Ανδρέας Παπανδρέου» από το Περιστέρι με 101-81 (Παππάς 16π.) στις 16 Ιανουαρίου για τη 12η αγωνιστική.

Πηγή: ΩΡΑ ΤΩΝ ΣΠΟΡ

 

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ENWSI TV: ΟΛΟ το ΑΕΚ talk για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό με Καζαντζόγλου και Λούπο
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X