Μια καθαρή ευκαιρία για την ΑΕΚ και τον Γιαννίκη

Μια καθαρή ευκαιρία για την ΑΕΚ και τον Γιαννίκη
Photo Credits: INTIME

Ο Βαγγέλης Αρναούτογλου γράφει για τη ρεβάνς Κυπέλλου της ΑΕΚ με τον ΠΑΟΚ με την ελπίδα ότι θα υπάρξει σωστή διαχείριση και «καθαρότητα» στην τέλεσή του

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Είναι σε καλό δρόμο η ΑΕΚ; Βελτιώθηκε στα τελευταία παιχνίδια με την σαφώς πιο προσεγμένη ανασταλτική λειτουργία της, τα χαμηλότερα μέτρα που παίρνει στο γήπεδο και την ξεκάθαρη στρατηγική να περιμένει περισσότερο πίσω από τη μπάλα; Το σίγουρο είναι ότι μοιάζει να γίνεται πιο αποτελεσματική και τούτο προκύπτει επειδή πρωτίστως δε δέχεται γκολ. Κι αν για κάτι υπήρχε σοβαρός λόγος να λογοδοτήσει ο Αργύρης Γιαννίκης, αυτός ήταν ο επίμονος τρόπος να παίζει η ομάδα με τις γραμμές της ψηλά με συνέπεια τις καθαρές φάσεις που δεχόταν από κάθε αντίπαλο, ανεξάρτητα από τη δυναμικότητα και τη βαθμολογική θέση του. Κάτι το οποίο αποφεύχθηκε στα τελευταία δύο παιχνίδια.

Με την ψυχολογία σε καλύτερα επίπεδα εν συγκρίσει τις περασμένες εβδομάδες και ένα τακτικό πλάνο το οποίο στην παρούσα φάση -ασχέτως αν απέχει από την απόδοση της φιλοσοφίας που ο προπονητής ήθελε αρχικώς να εφαρμόσει- δείχνει πιο λειτουργικό και συνάμα ταιριαστό στα χαρακτηριστικά των υπαρχόντων ποδοσφαιριστών, η ΑΕΚ ζει και αναπνέει για το ματς της σεζόν. Το ίδιο και ο Γιαννίκης. Αυτό είναι το παιχνίδι το οποίο θα την κρατήσει όρθια μέσα στη σεζόν, διότι κακά τα ψέματα, αν χαθεί κι αυτός ο στόχος η συνέχεια δεν θα είναι ήρεμη.

Το γνωρίζει και ο ίδιος, είναι η αναμέτρηση που θα του δώσει πολλούς επιπλέον πόντους στην προσπάθειά του να εδραιωθεί στον πάγκο. Και παρόλο που πάντοτε επικρατεί η άποψη ότι ένας προπονητής θα πρέπει να κρίνεται σε βάθος χρόνου και ακόμα πιο δίκαια εφόσον ξεκινά μια δουλειά από το καλοκαίρι και την τελειώνει την άνοιξη, η ελληνική ποδοσφαιρική ιστορία και ειδικότερα αυτή της Ένωσης μας έχει διδάξει ότι τα ήξεις αφήξεις και οι εκ διαμέτρου ανάποδες αποφάσεις από τις αρχικές εξαγγελίες, είναι οι πιο συνηθισμένες δράσεις όταν τα πράγματα δεν πηγαίνουν καλά.

Ασφαλώς, έχει τη σημασία του και το κάθε τι «ανώμαλο» συμβαίνει εντός των γηπέδων εξαιτίας των διαιτητικών αποφάσεων. Ομολογώ ότι χθες, σε πρώτη ανάγνωση της φάσης που ο Μάνταλος πέφτει στην περιοχή του Ατρόμητου, είδα την πρόθεσή του να το κάνει προτού υπάρξει επαφή. Όμως στην πορεία ο αντίπαλος τον πατάει. Είναι πέναλτι, δεν χωράει άλλη συζήτηση επ’ αυτού. Σε ένα κανονικό πρωτάθλημα, ισονομίας και δίκαιων αποστάσεων από όλους, θα μιλούσαμε για προσπάθεια του μέσου της ΑΕΚ να το εκμαιεύσει. Όταν όμως διαπιστώνουμε τα αστεία πέναλτι που κερδίσουν οι βασικοί αντίπαλοι και με ποια ευκολία αυτά καταλογίζονται, τότε αυτή είναι παράβαση μαρς!

Ο ΠΑΟΚ είναι ο πιο ευνοημένος όλων έως σήμερα

Ο έλεγχος της ΕΠΟ, η ΑΕΚ και το παρασκήνιο, πόσες και πόσες μπαρούφες οι οποίες έχουν γραφτεί και ειπωθεί για να παίρνει η ομάδα της Θεσσαλονίκης την απόλυτη εύνοια έως σήμερα. Ναι, περισσότερο και από τον Ολυμπιακό που βέβαια δεν πηγαίνει πίσω, εκεί που πρέπει, θα του δοθούν αυτά που πρέπει. Όμως ακριβώς επειδή στην πιο μεγάλη μάχη της χρονιάς -καιρού επιτρέποντος βέβαια καθώς με τέτοιο χιονιά στην Αττική, θα υπάρξει σοβαρός κίνδυνος αναβολής- η Ένωση θα αντιμετωπίσει έναν αντίπαλο που παίρνει τα πέναλτι σαν στραγάλια με τον κάθε πιθανό και απίθανο τρόπο, δεν είναι και ασόβαρο το να ισχυρίζεται ότι μπορείς να περιμένεις το χειρότερο να συμβεί.

Γνωρίζετε -θέλω να πιστεύω- όσοι παρακολουθείτε τα γραφόμενά μου και όσα καταθέτω στο enwsi και στις εκπομπές του SPORT24, ότι δεν είμαι φαν αυτής της συζήτησης. Την αποφεύγω και επιλέγω να εστιάσω στο πως η ΑΕΚ θα μπορούσε -και θα έπρεπε- να είναι καλύτερη από αυτό που έως σήμερα έχει παρουσιάσει στα γήπεδο. Δεν γίνεται όμως και να προσπεράσω αυτή την επιλεκτική κατάσταση που διαμορφώνεται από τους διαιτητές, προφανώς καθ’ υπόδειξη του Άγγλου επικεφαλής. Αν δεν είναι αυτή που πρέπει απέναντι στον ΠΑΟΚ, αν ο αντίπαλος είναι πραγματικά υπέρτερος και το ματς παιχθεί επί ίσοις όροις, ο αποκλεισμός θα είναι αποδεκτός. Αν όμως δούμε τέρατα, ποιον Γιαννίκη να χρεώσεις και ποια κακώς κείμενα να προβάλεις;

Μια καθαρή αντιμετώπιση ζητά η ΑΕΚ, μια καθαρή ευκαιρία να παίξει αυτό το παιχνίδι μέσα σε τερέν δικαιοσύνης και όχι άδικου κατακερματισμού των πιθανοτήτων που έχει για να φτάσει στα ημιτελικά του Κυπέλλου. Να παίξει τον αγώνα στα ίσια και με καθαρό μυαλό, όχι να μπει στην αναμέτρηση και πολύ γρήγορα να διαπιστώσει -όπως κατά κόρον συμβαίνει φέτος- ότι πέραν της όποιας δικής της ανημποριάς ή δυσκολίας, έχει να αντιμετωπίσει και έναν ακόμα πιο επικίνδυνο αντίπαλο, εκείνον που συνθέτουν οι δύο που λαμβάνουν τις πιο καίριες αποφάσεις, ο ρέφερι και ο VAR. Ένα ντέρμπι στα ίσια περιμένουμε και μετά να κρίνουμε αμιγώς ποδοσφαιρικά. Και τι στον κόσμο!

ΥΓ. Μεταγραφές… Φτάσαμε στην τελευταία εβδομάδα, λευκός καπνός ακόμα να φανεί. Πλέον ο μοναδικός τρόπος για να εξιλεωθούν όσοι ευθύνονται γι αυτή την ακατανόητη κωλυσιεργία η οποία εν πολλοίς «σαμποτάρει» και τη δουλειά του προπονητή, θα είναι η έλευση δύο παικτών που θα βοηθήσουν τον Γιαννίκη να κάνει όσα έχει κατά νου ώστε και να κριθεί βάσει των δικών του ιδεών. Ας είναι και ένας, αλλά να είναι πραγματικά καλός. Ό,τι διαφορετικό θα συνιστά ακόμα μία τραγελαφική αντιμετώπιση των αρμόδιων στελεχών απέναντι σε προβλήματα που φωνάζουν εδώ και μήνες. Προσδοκούμε στο καλύτερο!

ΑΕΚ Cult Stories #6: Ο εφιάλτης Νατσούρα και οι στιγμές που θα αλλάζαμε – Το νέο Podcast του enwsi.gr (AUDIO)http://ΑΕΚ Cult Stories #6: Ο εφιάλτης Νατσούρα και οι στιγμές που θα αλλάζαμε – Το νέο Podcast του enwsi.gr (AUDIO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X