
Στο Περιστέρι η ΑΕΚ έστειλε μήνυμα, αλλά πήρε πολλά περισσότερα και ο Σταύρος Καζαντζόγλου τα αποκωδικοποιεί
Μπορώ να ξεκινήσω από τον Λιβάι που μας έδειξε ξανά, ότι είναι παίκτης με τεράστιες δυνατότητες. Θα μπορούσα να πω για τον Σιμάνσκι, που έπειτα από καιρό, έγινε ξανά σημείο αναφοράς σε ένα παιχνίδι της ΑΕΚ. Ενδεχομένως θα μπορούσα να καταπιαστώ και με τη συνολική αμυντική λειτουργία, που για δεύτερο συνεχόμενο ματς ήταν υποδειγματική. Αλλά το ζήτημα για την ΑΕΚ και το ελληνικό ποδόσφαιρο συνολικά, είναι πολύ πιο σημαντικό από αυτά.
Οσα συνέβησαν στο Περιστέρι, ειδικά η απόφαση για μη καταλογισμό πέναλτι στη φάση της ανατροπής του Μάνταλου από τον Ντένις, ανήκει στη σφαίρα του εξωπραγματικού. Το γεγονός πως ο Τρεϊμάνις, εκ των εκλεκτών προσκεκλημένων του Κλάτενμπεργκ συχνά πυκνά σε αγώνες που γίνονται στα μέρη μας, δεν κάλεσε τον Γκορτσίλα ούτε να δει τη φάση στο VAR, ξεπερνά τη φαντασία. Ακόμα και εάν κάποιος είχε αμφιβολίες ακόμα για όσα συμβαίνουν, εκτιμώ πως στο Περιστέρι λύθηκαν όλα.
Τώρα αρχίζει η λατέρνα
Ξέρω πως θα πάει τώρα το πράγμα. Το έχω ζήσει στη μισή ζωή μου και την ξέρω καλά τη δουλειά. Θα βγουν μοιρογνωμόνια, καθηγητές διαιτησίας, αναλυτές της στατικής ενός σώματος, θα βγάλουν τη λατέρνα για να πείσουν πως ο Μάνταλος έπεσε από μια αδιόρατη δύναμη, πως η τρικλοποδιά δεν συνιστά εστία πτώσης, πως θα μπορούσε να συνεχίσει τη φάση και να τη φτάσει ως το τέλος, πως τέτοιες φάσεις δεν μπορεί να δίνονται πέναλτι. Βάλτε και ένα κλασικό και αγαπημένο, «δεν κοιτάτε την ομάδα σας, ζητάτε συνέχεια πέναλτι» και κλείσαμε.
Η πρώτη φορά είναι ή μήπως πρόκειται να είναι η τελευταία; Να μη λησμονήσω, πως πρέπει όλα αυτά να είναι πασπαλισμένα από άναρθρες κραυγές περί της ΑΕΚ που ελέγχει την ΕΠΟ, περί της τρισκατάρατης εξυγίανσης και άλλα πολλά που ανήκουν στη σφαίρα της τουρκομπαρόκ κουλτούρας ορισμένων. Ο Κλάτενμπεργκ και όσοι είναι σε άμεση επαφή μαζί του, εκείνοι που έχουν αναδειχθεί σε αυτόκλητους υπερασπιστές του Αγγλου νταραβεριτζή, τα έχουν όλα έτοιμα. Και τη μεθοδολογία και τις δικαιολογίες.
Η ίδια ιστορία
Η ΑΕΚ από τύχη και από αγωνιστική διαφορά με τον Ατρόμητο δεν έπεσε ξανά στην παγίδα. Αλλά αυτό που λησμονούν να αναδείξουν οι μεγάλοι αναλυτές της ποδοσφαιρομάνας Ελλάδας είναι πως η ζημιά γίνεται σε συνεχόμενα επεισόδια, στη δική μας σαπουνόπερα. Ξεκίνησε στην Κρήτη με τον ΟΦΗ, συνεχίστηκε στο Βόλο, είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, έκανε μια βόλτα στην Τρίπολη και πλέον μπήκε δυναμικά στο νέο χρόνο.
Κόντρα στον Παναιτωλικό, η ΑΕΚ είχε 0/3 αποφάσεις σε φάσεις που ήταν – ας το πούμε κομψά – αμφισβητήσιμες. Στην Τούμπα μπήκε ένα γκολ που δεν κατάλαβε ποτέ κανείς για ποιον λόγο ακυρώθηκε και φτάσαμε ως το Περιστέρι. Και με όσα έρχονται μπροστά, τρέμω για εκείνα που θα γίνουν. Ειδικά όσο ο ΠΑΟΚ προχωρά ακάθεκτος με συνεχόμενες εκτελέσεις πέναλτι, όσο ο Ολυμπιακός κάνει τόσο θόρυβο σε κάθε ευκαιρία για να μην τολμήσει κανείς να κάνει τίποτα.
Δείτε την συνέχεια για την ΑΕΚ και τη νέα παράγκα.
Δείτε την τελευταία εκπομπή του ENWSI TV- LIVE ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
- Ο Μάνταλος είναι μέρος του προβλήματος, όχι το πρόβλημα…
- Να αναλάβει ο Μάνταλος τις ευθύνες του, να τις αναλάβουν όμως κι οι άλλοι
- Τα πάντα για το στοίχημα ΕΔΩ - Οι καλύτερες προτάσεις
- ΑΕΚ: Βράζει στο…ζουμί της σε αναμονή των αποφάσεων Μελισσανίδη
- ΑΕΚ: «Βόμβα» Αγγελόπουλου που την αλλάζει επίπεδο – Κλείνει τεράστιο deal για την ονοματοδοσία του γηπέδου!



Με τον Αλμέιδα που ΔΕΝ θα έχει καμία ευθύνη!

ΑΕΚ: Ο Αλμέιδα ξεκινά άμεσα προσωπικές επαφές με τους ποδοσφαιριστές!

Θάνος Τσίμπος: «Έρχεται ο Γιατράς και το γήπεδο πρέπει να γεμίσει» (VIDEO)

Με μια «στρατιά» από συνεργάτες ο Αλμέιδα στην ΑΕΚ – Ολο το επιτελείο στην «OPAP Arena» (ΦΩΤΟ)

ΑΕΚ: Ετοιμάζει μεγάλη πρόταση για να δελεάσει τον Κριχόβιακ