Η ΑΕΚάρα «καθάρισε» (0-2) τον Ατρόμητο και τα κοράκια του Κλάτενμπεργκ και πάει για πρόκριση με ΠΑΟΚ!

Η ΑΕΚάρα «καθάρισε» (0-2) τον Ατρόμητο και τα κοράκια του Κλάτενμπεργκ και πάει για πρόκριση με ΠΑΟΚ!
Photo Credits: INTIME

Κόντρα στη διαιτησία του Γκορτσίλα και του Τρεϊμάνις η ΑΕΚ έκανε αυτό που έπρεπε στο Περιστέρι

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η ΑΕΚ έβγαλε αντίδραση και στο Περιστέρι, επικρατώντας με 2-0 του Ατρόμητου και των «κορακιών» που έστειλε ο Κλάτενμπεργκ για να την εξολοθρεύσουν. Μια εβδομάδα μετά την ήττα σοκ από τον Παναιτωλικό, η ΑΕΚ έδειξε στην Τούμπα πως είναι ακόμα ζωντανή και σήμερα φανέρωσε πως έχει ακόμα πολλά να δώσει. Αυτήν τη φορά, η Ενωση ήταν αποτελεσματική, είχε έναν Λιβάι που κεντούσε μέσα στο γήπεδο και με σοβαρότητα και συγκέντρωση και τώρα πάει για την πρόκριση με τον ΠΑΟΚ.

Οσα συνέβησαν με τον Γκορτσίλα και τον Τρεϊμάνις πάντως, αποτελούν ακόμα ένα ξεκάθαρο μήνυμα για όσα γίνονται. Αν υπήρχε ακόμα κάποιος που δεν είχε πειστεί για το σκηνικό που διαμορφώνει ο Κλάτενμπεργκ στο ελληνικό ποδόσφαιρο, σήμερα είδε πως έπεσαν οι μάσκες. Το πέναλτι που κατάπιαν στον Μάνταλο αποτελεί τον ορισμό της παράβασης, ενώ εξαφάνισαν και την αποβολή του Κουλούρη στο φινάλε του ημιχρόνου.

Ο Γιαννίκης παρέταξε την ΑΕΚ στο Περιστέρι με τρεις αλλαγές συγκριτικά με την 11άδα που πήγε πολύ καλά στην Τούμπα πριν από λίγες ημέρες. Κάτω από τα δοκάρια της ΑΕΚ έκανε αναγκαστικά ντεμπούτο ο Βασίλης Χατζηεμμανουήλ, καθώς όσο και εάν προσπάθησε ο Τσιντώτας, οι πόνοι στη μέση ήταν αφόρητοι και δεν του επέτρεπαν να αγωνιστεί. Παράλληλα, αντικατέστησε τον Σιμόες με τον Λε Ταλέκ, ενώ κράτησε στον πάγκο τον Γέβτιτς και έδωσε ξανά φανέλα βασικού στον Μάνταλο.

Εφτιαξε ο Λιβάι, εκτέλεσε ο Τζαβέλλας

Το παιχνίδι από το ξεκίνημα ήταν νευρικό, χωρίς ρυθμό και με πολλά λάθη από τις δύο ομάδες. Η ΑΕΚ είχε ξανά κοντά τις γραμμές, δεν άφηνε κενά μπροστά από την εστία του Χατζηεμμανουήλ – απειλήθηκε μόνο από ένα φάουλ στην αρχή του αγώνα – αλλά ήταν εκτός παιχνιδιού ο Τσούμπερ και η ΑΕΚ έπαιζε σχεδόν μονόπαντα από δεξιά. Ο Σιμάνσκι ήταν κυριαρχικός στη μεσαία γραμμή, η ΑΕΚ έδινε κατοχή και έψαχνε τρόπο να χτυπήσει στις κόντρες.

Η λύση τελικά δόθηκε από στατική φάση. Σε σκηνικό παρόμοιο με εκείνο που οδήγησε στο γκολ του Λιβάι στη Λαμία, ο αρχηγός της ΑΕΚ έφερε ξανά την μπάλα στην περιοχή. Ο Λιβάι κατέβασε υπέροχα, απελευθερώθηκε και σούταρε, ο Γιαννιώτης απέκρουσε εντυπωσιακά, αλλά ο Τζαβέλλας με μονοκόμματο βολέ στην κίνηση έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και έδωσε προβάδισμα στην Ενωση. Η ΑΕΚ είχε πετύχει το στόχο της και από εκεί και έπειτα έλεγξε απόλυτα το ρυθμό.

Διαιτητικά εγκλήματα

Φάνηκε πάντως, πως αυτό το προβάδισμα της ΑΕΚ τσίτωσε τα κοράκια και άρχισαν τα μαγικά. Ο Γκορτσίλας, αν και βρισκόταν μπροστά στη φάση, έκλεισε τα μάτια στο πέναλτι μαρς του Ντένις που ανέτρεψε τον Μάνταλο μέσα στην περιοχή. Ακόμα πιο τρομερό, πως σε αυτήν τη φάση, ο γίγας Τρεϊμάνις που βρέθηκε στο VAR έκανε πως δεν είδε τίποτα και διέταξε να συνεχιστεί το παιχνίδι. Απίστευτο, πραγματικά τρομερό.

Σα να μην έφτανε αυτό, στο φινάλε του ημιχρόνου, σε ένα ανάποδο αράουτ που δόθηκε εις βάρος της ΑΕΚ – και ενώ είναι ξεκάθαρο πως υπάρχει και αλλαγή γιατί τα πόδια του Κουλούρη δεν είναι σταθερά – ο Γκορτσίλας και ο Τρεϊμάνις έκλεισαν τα μάτια στο αντιαθλητικό χτύπημα του διεθνή επιθετικού πάνω στον Μάνταλο. Μαρς αποβολή και στη συγκεκριμένη περίπτωση, αλλά κανείς από τη διαιτητική ομάδα δεν συνδυάστηκε.

Σφραγίδα Λιβάι και Τσούμπερ

Εστω και έτσι, η ΑΕΚ βγήκε δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Ατρόμητος τόλμησε να ανέβει κάποια μέτρα μέσα στο γήπεδο και άφησε χώρους. Ο Λιβάι, που συνολικά βρισκόταν σε μεγάλα κέφια, χόρεψε την άμυνα των γηπεδούχων και τη σωστή στιγμή σέρβιρε για τον Τσούμπερ που με προβολή από κοντά καθάρισε το ματς για την ΑΕΚ. Οι «κιτρινόμαυροι» ήταν εξαιρετικά αποτελεσματικοί, καθώς με τρεις τελικές κατάφερε να πάρει δύο γκολ.

Η αναγκαστική αποχώρηση του Μάνταλου έφερε στο γήπεδο τον Γέβτιτς αμέσως μετά το γκολ της ΑΕΚ. Το παιχνίδι πάντως, βρισκόταν υπό τον απόλυτο έλεγχο της ΑΕΚ. Ο Κόλμαν προσπάθησε να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του με την είσοδο του Σπιριντόνοβιτς, αλλά ο Γιαννίκης απάντησε με αλλαγή των ακραίων του, χρησιμοποιώντας Αμραμπατ και Μισελέν (σε ρόλο δεξιού εξτρέμ). Τα πράγματα έγιναν ακόμα καλύτερα για την ΑΕΚ με την αλήτικη συμπεριφορά και τη δικαιολογημένη αποβολή του Μουνίθ.

Η ΑΕΚ είχε αφήσει χώρο στον Ατρόμητο, αλλά δεν απειλήθηκε σχεδόν ποτέ από την ομάδα του Περιστερίου, πλην μιας κεφαλιάς από στατική εκτέλεση. Παράλληλα, έχοντας ορίζοντα και τον επαναληπτικό της Τετάρτης με τον ΠΑΟΚ, έδωσε χρόνο συμμετοχής και στους Αραούχο, Σιμόες, ώστε να είναι όλοι σε ρυθμό ενόψει κυπέλλου. Η ΑΕΚ διαχειρίστηκε αυτήν τη φορά εξαιρετικά το προβάδισμα της και επέστρεψε στις νίκες σε αγώνα πρωταθλήματος.

Ατρόμητος – ΑΕΚ 0-2

Δείτε πως μετέφερε και σχολίασε την αναμέτρηση το enwsi.gr

Ατρόμητος (Κ. Κόλμαν, 4-3-3): Γιαννιώτης, Βασιλαντωνόπουλος, Στρούγγης, Γκαλβάνο, Καστεγιάνο, Καρτάλης (63’ Σπιριντόνοβιτς), Χαρίσης (83’ Ερλινγκμαρκ), Ντένις, Μουνίθ, Μπεντινέλι (79’ Κλωναρίδης), Κουλούρης

ΑΕΚ (Α. Γιαννίκης, 4-2-3-1): Χατζηεμμανουήλ, Ρότα, Μήτογλου, Τζαβέλλας, Μοχαμάντι, Λε Ταλέκ, Σιμάνσκι (76’ Σιμόες), Γκαρσία (64’ Μισελέν), Μάνταλος (53’ Γέβτιτς), Τσούμπερ (63’ Αμραμπατ), Ανσαριφάρντ (76’ Αραούχο)

Ο Γκορτσίλας χρέωσε με κίτρινη κάρτα τους Κουλούρη (45’+), Χαρίση (64’) – Ανσαριφάρντ (33’), Μάνταλο (45’+), Σιμάνσκι (64’), Ρότα (65’), ενώ απέβαλε με απευθείας κόκκινη τον Μουνίθ στο 65’.

Δείτε το 0-1 της ΑΕΚ με τον Τζαβέλλα

Δείτε το 0-2 της ΑΕΚ με τον Τσούμπερ

AEK Basket Queen by Betsson: Η επικαιρότητα της ΑΕΚ με καλεσμένο τον Μ. Γκέκο
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X