AEK: Μετέτρεψε την αδυναμία σε πλεονέκτημα, κατέθεσε ψυχή και καρδιά με τον ΠΑΟΚ και αποθεώθηκε!

AEK: Μετέτρεψε την αδυναμία σε πλεονέκτημα, κατέθεσε ψυχή και καρδιά με τον ΠΑΟΚ και αποθεώθηκε!
Photo Credits: INTIME

Τα «κλειδιά» της μεγάλης νίκης της ΑΕΚ επί του ΠΑΟΚ

Η ΑΕΚ έχει μάθει να ζει με τα προβλήματα της. Το έχει μάθει καλά την φετινή χρονιά. Ωστόσο, η ίδια έμαθε σε όλους πως δεν μπορεί να τα παρατήσει ποτέ. Πόσο μάλλον, όταν όλοι την έχουν ξεγραμμένη. Η «Βασίλισσα» των χιλίων προβλημάτων, κατέθεσε για ακόμα ένα παιχνίδι την ψυχή της, πήρε τεράστια νίκη κόντρα στον ΠΑΟΚ (72-67) και έστειλε μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση για την φετινή αλλά και την επόμενη χρονιά.

Η απουσία του Ανγκόλα με το υπάρχον ρόστερ δεν μπορεί να καλυφθεί. Εκ των έσω που λέμε. Μόνο με μεταγραφή σαν αυτή του Κιθ Λάνγκφορντ. Η ΑΕΚ, εκτός αυτού του προβλήματος, είδε λίγες ώρες πριν το τζάμπολ να χάνει τον δεύτερο καλύτερο σκόρερ που διαθέτει στην περιφέρεια, τον Νίκο Παππά. Πλήγμα. Η Ένωση και ο Στέφανος Δέδας είχαν τρεις παίκτες, Κολόμ, Φλιώνη και Πετρόπουλο (αφαιρώ τον νεαρό Μιχάλη Καρλή που παρά τα πολλά θετικά στοιχεία που έχει ακόμα είναι άπειρος και όχι έτοιμος για αυτό το επίπεδο) που μπορούσαν πρακτικά να αγωνιστούν στο 1-2-3.

Από την άλλη, ο ΠΑΟΚ υπερπλήρης με αλλαγές στο ρόστερ του και δύο ξένους αρκετά ποιοτικούς να ενσωματώνονται με την ομάδα. Ο Στέφανος Δέδας και το τεχνικό του επιτελείο όμως, είχε την λύση. Να παίξει με ένα αρκετά υψηλό σχήμα, με τρεις ψηλούς στο παρκέ. Ο Χάμερ αγωνίστηκε 35.23′, ο Γκρίφιν 34.32΄και ο Γιάννης Κουζέλογλου 32′. Αμφότεροι είχαν 46 από τους 72 πόντους της ΑΕΚ με 14/20! δίποντα, πήραν 27 ριμπάουντ και μοίρασαν 4 ασίστ. Το σχήμα αυτό λειτούργησε κατά κόρον στο δεύτερο ημίχρονο εκεί όπου η ΑΕΚ κυριάρχησε επί του ΠΑΟΚ και έκανε τον Άρη Λυκόγιαννη να μην μπορεί να αντιδράσει.

Συγκινητικός Κίνο Κολομ – Ευέλικτη η ΑΕΚ

Την πεντάδα συμπλήρωνε ο συγκινητικός Κίνο Κολομ που είχε σε σχεδόν 35′ 11 πόντους, 6 ριμπάουντ και οι Φλιώνης – Πετρόπουλος που έκαναν ένα βήμα μπροστά. Η Ένωση είχε μεγάλο μέγεθος μέσα στο παρκέ, «καθάρισε» τα ριμπάουντ ενώ ήταν ευέλικτη σε όλες τις αλλαγές στα screen με αποτέλεσμα να μπλοκάρει τα ατού των φιλοξενουμένων.

Στο πρώτο ημίχρονο, αυτό που ο Άντι Ράουτινς βρέθηκε περισσότερη ώρα στο παρκέ έγινε αντιληπτό από τον Στέφανο Δέδα πως ο Καναδός δεν είναι ακόμα έτοιμος. Έχει τα στοιχεία που χρειάζεται και η ΑΕΚ αλλά και το παιχνίδι του coach, αλλά η απραξία του έχει στοιχίσει τον αγωνιστικό ρυθμό. Γι’ αυτό και στο δεύτερο μέρος χρησιμοποιήθηκε ελάχιστα, κυρίως για να δώσει λίγες ανάσες.

Η ΑΕΚ, έχει επιτέλους την έδρα της. Ακόμα και με 800 άτομα που βρέθηκαν χθες στο γήπεδο. Αυτοί που έχουν βρεθεί και στο ΟΑΚΑ και στα Λιόσια για την Βασίλισσα εύκολα μπορούν να το κατανοήσουν. Ο κόσμος της ΑΕΚ, αναγνωρίζει στον Δέδα και την ομάδα την προσπάθεια που καταβάλει παρά τα όσα τραγικά έχουν συμβεί φέτος. Γι’ αυτό τον λόγο, την αποθεώνει. Όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα. Το μόνο σίγουρο είναι, πως την ΑΕΚ όταν την ξεγράφεις θα σε τιμωρήσει. Ακόμα και όταν όλα είναι εναντίον της, έχει τον τρόπο να αντιδρά. Να συμπεριφέρεται εκτός λογικής. Και να κερδίζει. Γιατί όσα της έχουν συμβεί φέτος, είναι εκτός λογικής.

Mega Deal* Γνωριμίας στην Betsson, διαλέγεις το δώρο* που σου ταιριάζει! *Όροι & Προϋπ. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Η Ανάλυση του Ολυμπιακός - ΑΕΚ 2-0 από τον Άκη Ζήκο|AEK After 16/05/24 - Στ. Καζαντζόγλου
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X