Καιρός να τελειώσει και στο ποδόσφαιρο, η αλλοίωση της ιστορίας…

Καιρός να τελειώσει και στο ποδόσφαιρο, η αλλοίωση της ιστορίας…
Photo Credits: INTIME

Ο Πάνος Λούπος στο προσωπικό του blog, με αφορμή τις σερί αναμετρήσεις με τον ΠΑΟΚ σε όλα τα αθλήματα…

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Τον ΠΑΟΚ τον θεωρούσα πάντα και εξακολουθώ να τον θεωρώ μεγάλη ομάδα. Γιατί πολύ απλά, συγκαταλέγεται μέσα στις μεγάλες ομάδες της χώρας. Δεν αλλάζει αυτό επειδή έχει προκύψει μεγαλύτερη αντιπαλότητα για τους γνωστούς λόγους, τα τελευταία χρόνια. Ως μέγεθος ωστόσο, δεν μπορεί να συγκριθεί με την ΑΕΚ, η οποία είχε, έχει και θα έχει για πάντα, ως μεγαλύτερους και παραδοσιακούς της εχθρούς, τον ΟΣΦΠ και τον ΠΑΟ. Η ιστορία έχει διαμορφώσει τα δεδομένα.

Τις τελευταίες μέρες, ζήσαμε τέσσερις μάχες ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ. Στο γυναικείο βόλεϊ, όπου ο ΠΑΟΚ έχει πολλαπλάσιο μπάτζετ από την «Ένωση», είδε την ΑΕΚ να τον κερδίζει για τρίτη φορά στα τρία ματς της φετινής σεζόν. Και η ΑΕΚ είναι αυτή που συνεχίζει στο Κύπελλο, κι ας μην έχει ακόμα την ομάδα που θα θέλαμε.

Στο χάντμπολ, το πρωί του Σαββάτου, στο «Γ. Κασιμάτης», η ΑΕΚ πήρε μια ακόμα νίκη κόντρα στον ΠΑΟΚ. Τι κι αν έπαιζε «μισή»; Τι κι αν υπήρξαν διαιτητικές αποφάσεις εις βάρος της, με μία μάλιστα εξ αυτών των αποφάσεων, να αλλάζει τις ισορροπίες της αναμέτρησης; Η ΑΕΚ νίκησε ξανά.

Στο μπάσκετ, το ίδιο βράδυ, στο Κλειστό των Άνω Λιοσίων, η ΑΕΚ «λύγισε» ξανά τον ΠΑΟΚ, κι ας έχει χαθεί εκεί ο… λογαριασμός με τα προβλήματα και τις απουσίες. Μιλάμε για μια σεζόν, που η ΑΕΚ βίωσε θάνατο αθλητή της και σοκ με προβλήματα υγείας, με πιο πρόσφατο αυτό του Ανγκόλα. Ακόμα και το Σάββατο, πριν το τζάμπολ, έχασε τον Παππά. Αλλά η ΑΕΚ είναι… ΑΕΚ.

Μια πολύ ενοχλητική κατάσταση

Στο ποδόσφαιρο, το βράδυ της περασμένης Τετάρτης, η ΑΕΚ έπρεπε να νικήσει, αλλά δεν νίκησε. Πέραν αυτού όμως, υπάρχει μια κατάσταση που έχει διαμορφωθεί τα τελευταία τέσσερα χρόνια, όπου ο ΠΑΟΚ κυριαρχεί στις αναμετρήσεις με την «Ένωση», κάτι που πάει τελείως κόντρα με την παράδοση και την ιστορία. Ακόμα και στην Αθήνα, όπου επί 90 χρόνια, δεν… υπήρχε ΠΑΟΚ, τα τελευταία χρόνια, οι «ασπρόμαυροι» έχουν κάνει πολλές νίκες επί της ΑΕΚ, σε πρωτάθλημα και σε Κύπελλο.

Είναι μια κατάσταση πολύ ενοχλητική για όλους τους «Ενωσίτες» και δεν πρέπει να το κρύβουμε. Και είναι καιρός να τελειώσει και στο ποδόσφαιρο, αυτή η ιστορία. Και η αρχή πρέπει να γίνει το απόγευμα της ερχόμενης Τετάρτης. Κι επαναλαμβάνω ότι δεν μειώνω, ούτε το μέγεθος, ούτε τη αδιαμφισβήτητη δυναμική του ΠΑΟΚ, που έχει μεγαλώσει τα τελευταία χρόνια. Αλλά εξίσου αδιαμφισβήτητη, επισημαίνω ότι είναι και η διαφορά της ΑΕΚ με τον ΠΑΟΚ σε όλα τα επίπεδα, έτσι όπως τα έχει διαμορφώσει η ιστορία.

Το Περιστέρι και η μεταγραφή του χαφ

Αλλάζω θέμα… Ας μην κρυβόμαστε. Στο μυαλό όλων όσοι είμαστε γύρω από την ομάδα και των περισσότερων φιλάθλων (αν όχι όλων) της ΑΕΚ, είναι η ρεβάνς με τον ΠΑΟΚ, το απόγευμα της ερχόμενης Τετάρτης στο ΟΑΚΑ. Αν βέβαια η ΑΕΚ δεν είχε «αυτοκτονήσει» στα παιχνίδια με τον Απόλλωνα, με τον ΟΦΗ και με τον Παναιτωλικό, ώστε να μην ήταν σήμερα στο -10, θα το βλέπαμε κι εμείς διαφορετικά. Όπως και να ‘χει, σημασία δεν έχει το τι έχουμε εμείς στο μυαλό μας, αλλά το τι πρέπει να έχει η ομάδα.

Και η ΑΕΚ δεν μπορεί να κάνει επιλογές για το ποιο ματς θέλει να πάρει περισσότερο. Η ομάδα πρέπει να νικήσει την Κυριακή στο Περιστέρι και πρέπει να προκριθεί την Τετάρτη κόντρα στον ΠΑΟΚ.

Από εκεί και πέρα, την Δευτέρα μπαίνουμε στην τελευταία εβδομάδα του Ιανουαρίου, οπότε θέλοντας και μη πια, θα έχουμε και μεταγραφική εξέλιξη στο θέμα του «εκλεκτού» αμυντικού χαφ. Την άποψή μου, την έχω καταγράψει πολλάκις. Και έγκαιρα. Δυστυχώς, η ΑΕΚ άργησε πάλι. Δεν αλλάζει αυτό. Είναι δεδομένο.

Αν…

Ήξεραν οι πάντες μέσα στην ομάδα, πόσο μεγάλη ανάγκη είχε για έναν χαφ και θα έπρεπε να τον είχε φέρει από την 1η Ιανουαρίου. Αν είχε συμβεί, θεωρώ ότι και τον Παναιτωλικό θα κέρδιζε, αλλά και πριν από λίγες μέρες τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Υποθέσεις, θα πείτε. Σωστά. Αλλά αυτό πιστεύω βάσει και της εικόνας των παιχνιδιών και της μεγάλης αδυναμίας στη συγκεκριμένη θέση.

Και μακάρι να μην φανεί την Κυριακή στο Περιστέρι και πολύ περισσότερο την ερχόμενη Τετάρτη, αλλά μόνο και μόνο που λέμε… «μακάρι», το ρίχνουμε στις ευχές και στην τύχη. Και δεν γίνεται έτσι δουλειά. Το δεδομένο λοιπόν είναι ότι η ΑΕΚ ρίσκαρε τον Γενάρη και έχασε. Και μακάρι να μην ολοκληρωθεί η πληρωμή του τιμήματος με το ρίσκο που πήρε.

Και φυσικά, όταν με το καλό δούμε ποιος χαφ θα έρθει, θα μπορούμε και να πούμε αν άξιζε όλη αυτή η αναβλητικότητα και η μεγάλη καθυστέρηση για τη συγκεκριμένη και πολύ κομβική μεταγραφική κίνηση.

ENWSI TV: ΟΛΟ το ΑΕΚ talk για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό με Καζαντζόγλου και Λούπο
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X