Έτσι ...νικάει η ΑΕΚ - Ο ΠΑΟΚ «προσκύνησε» και έχασε (29-27) στο ΟΑΚΑ

Έτσι ...νικάει η ΑΕΚ - Ο ΠΑΟΚ «προσκύνησε» και έχασε (29-27) στο ΟΑΚΑ
Photo Credits: INTIME

Καταιγιστική στην επανάληψη η ΑΕΚ έκανε μια ...χαψιά τον ΠΑΟΚ και κόντρα στη διαιτησία πήρε τη νίκη κορυφής

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Μια τεράστια νίκη πέτυχε η ομάδα χάντμπολ της ΑΕΚ που επικράτησε με 29-27 του ΠΑΟΚ στην αίθουσα «Γ. Κασιμάτης» στην πρεμιέρα της β’ φάσης του πρωταθλήματος  και έδειξε με το καλημέρα ποιος είναι το αφεντικό.

Η ομάδα του Δημήτρη Δημητρούλια νίκησε τον ΠΑΟΚ αλλά και την διαιτησία η οποία έκανε ότι περνούσε από το χέρι της για να κρατήσει τους Θεσσαλονικείς μέσα στο παιχνίδι, με αποκορύφωμα φυσικά την κόκκινη στον Πλάθα σε μια φάση που ξεσήκωσε  δικαιολογημένα αντιδράσεις.

Η ΑΕΚ πήρε τους δύο βαθμούς που χρειαζόταν και σκαρφάλωσε στην πρώτη θέση της βαθμολογίας όπου ισοβαθμεί με 12 βαθμούς με τον ΠΑΟΚ, έχοντας στο δεύτερο μεταξύ τους παιχνίδι την ευκαιρία να μείνει μόνη στην κορυφή και να αποκτήσει το πλεονέκτημα έδρας εν όψει των τελικών. Με ξέσπασμα στο δεύτερο ημίχρονο η «Ένωση» έβαλε …τέλος στα όνειρα του ΠΑΟΚ και επιβεβαίωσε την ανωτερότητα της μέσα σε λίγα λεπτά. Με τον Μόγια να δείχνει την κλάση του όταν χρειάστηκε η ομάδα έφτασε τελικά στη νίκη πιο εύκολα από ότι δείχνει το τελικό σκορ.

Βρήκε τις λύσεις

Μοιρασμένο ήταν το πρώτο ημίχρονο με την ΑΕΚ να προσπαθεί να βρει τα πατήματα της μέσα στο γήπεδο μετά από ένα και πλέον μήνα αγωνιστικής απραξίας. Η «Ένωση» έχασε την ευκαιρία να προηγηθεί με τον Ουγκάλντε με τον ΠΑΟΚ τελικά στον αιφνιδιασμό να ανοίγει το σκορ ενώ προηγήθηκε με 2-1 με την ΑΕΚ να ισοφαρίζει και τις δύο φορές με τους Ουγκάλντε και Καλόμοιρο. Στο 5′ η «Ένωση» βρέθηκε για πρώτη φορά πίσω στο σκορ με δύο τέρματα μέχρι το 6’22’ που ήρθε και το πρώτο γκολ του Στεφάνοβιτς με την φανέλα της ΑΕΚ. Ο Αυστριακός μείωσε σε 3-4 και ο Ουγκάλντε και πάλι έφερε το ματς στα ίσια. Αρκετά εύκολα λάθη και από τις δύο ομάδες στην επίθεση. «Σφιχτές» άμυνες που δεν επέτρεπαν και τον γρήγορο ρυθμό με την «Ένωση» να προσπαθεί να εκμεταλλευτεί το πλεονέκτημα της στον αιφνιδιασμό, έχοντας απέναντι της και τον πολύ καλό τερματοφύλακα του ΠΑΟΚ. Οι «φιλοξενούμενοι» προηγήθηκαν ξανά με 6-8 με την ΑΕΚ να ισορροπεί εκ νέου το ματς και να περνάει μπροστά με 11-9 με γκολ του Πλάθα και 12-11 με τον Αραμπατζή. Στο συγκεκριμένο χρονικό σημείο στην ΑΕΚ διαμαρτύρονται για την κόκκινη στον Πλάθα με τον Καλόμοιρο όμως στην τελευταία φάση να πετυχαίνει το γκολ και να στέλνει την ομάδα στα αποδυτήρια μπροστά με 13-11.

«Ξέσπασε» στο τέλος

Στο δεύτερο ημίχρονο η ΑΕΚ φάνηκε επηρεασμένη από την αποβολή του Πλάθα με τον ΠΑΟΚ με τρία σερί τέρματα να περνάει μπροστά με 13-14. Η αντίδραση της ΑΕΚ ήρθε με τον Λέμος ο οποίος ισοφάρισε σε 15-15. Οι «κιτρινόμαυροι» ανέβασαν την απόδοση τους, είχαν καλύτερα τελειώματα με τον Νάτσο Μόγια να αναλαμβάνει σε εκείνο το σημείο να οδηγήσει την ομάδα. Ο Ισπανός με τρία σερί τέρματα έφερε την ΑΕΚ μπροστά στο σκορ με 22-20. Οι «φιλοξενούμενοι» ισοφάρισαν προσωρινά με τον Μπριάτκα να πετυχαίνει ένα σημαντικό γκολ για το 23-22. Ένα ξέσπασμα ήταν αρκετό τελικά για την «Ένωση» για να ανεβάσει την διαφορά της σε 25-22 και 27-24 αντίστοιχα με τον Αραμπατζή να πετυχαίνει το τελευταίο γκολ που διαμόρφωσε το τελικό 29-27.

ΑΕΚ – ΠΑΟΚ 29-27.
Τα πεντάλεπτα: 2-3, 5-5, 6-8, 9-8, 11-10, 13-11 (ημ.), 14-14, 16-18, 21-20, 23-22, 26-23, 29-27
ΑΕΚ (Δημήτρης Δημητρούλιας): Αραμπατζής 5, Μπριάτκα 2, Βασιλείου, Στεφάνοβιτς 1, Νικολαΐδης, Λέμος 4, Άντζελιτς, Μπουκοβίνας, Στάθης, Ηλιόπουλος, Πλάθα 2, Μόγια 7, Παπαδιονυσίου 1, Ουγκάλντε 3, Δικαιούλιας, Καλόμοιρος 4.
ΠΑΟΚ (Παναγιώτης Γούσιος): Γκικόβ, Τσαμουρίδης 1, Παπάζογλου 5, Νικολαΐδης 4, Μέντουριτς 4, Αποστόλου 2, Μπάρμπας, Βαφείδης, Σεϊρεκίδης 6, Μανωλούδης, Καβουσανάκης, Τριανταφυλλίδης 1, Γιορανίδης, Στογιάνοβιτς 2, Τζωρτζίνης 2, Μισαηλίδης.
Διαιτητές: Πάτιος – Τσιάνας. Δίλεπτα: 2-7. Κόκκινες: 1-0. Πέναλτι: 2/2-2/2.

 

 

 

 

Θάνος Τσίμπος: Οι προπονήσεις και τα συμβόλαια των Ελληνων παικτών
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X