Κορωνοϊός: Ξεκινάει η άρση των περιοριστικών μέτρων στην Ευρώπη (VIDEO)

Κορωνοϊός: Ξεκινάει η άρση των περιοριστικών μέτρων στην Ευρώπη (VIDEO)

Μετά τη Μ. Βρετανία, άρση περιορισμών σε Ιρλανδία, Βέλγιο, Δανία

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

«Έχουμε ξεπεράσει την καταιγίδα της Όμικρον» δήλωσε ο πρωθυπουργός της Ιρλανδίας, Μιχόλ Μάρτιν, καθώς ανακοίνωνε την άρση των περιοριστικών μέτρων για τον κορονοϊό.

H κυβέρνηση αποφάσισε ότι τα μπαρ και τα εστιατόρια δεν θα χρειάζεται πλέον να κλείνουν στις 8 το βράδυ, ούτε θα απαιτείται απόδειξη εμβολιασμού για την είσοδο σε αυτά.

Σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους επανέρχεται η πλήρης χωρητικότητα, ανοίγοντας έτσι τον δρόμο για γεμάτα γήπεδα στο πρωτάθλημα ράγκμπι των έξι εθνών που θα διεξαχθή τον επόμενο μήνα.

Η ανάγκη χρήσης μάσκας στα μέσα μαζικής μεταφοράς και στα καταστήματα θα παραμείνει σε ισχύ μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου.

Βέλγιο: Χαλάρωση μέτρων

Το Βέλγιο ανακοίνωσε χαλάρωση των περιορισμών για τον κορωνοϊό παρά τις μολύνσεις ρεκόρ. Παράλληλα, αποφάσισε επίσης ότι η ενισχυτική δόση θα χορηγείται μετά από πέντε μήνες για να μείνει σε ισχύ τα πάσο εμβολιασμού που δίνει τη δυνατότητα πρόσβασης σε μπαρ ή κινηματογράφους.

Ο πρωθυπουργός Alexander De Croo ανακοίνωσε ότι η λειτουργία μπαρ και εστιατορίων παρατείνεται μέχρι τα μεσάνυχτα. Επίσης, ανοίγουν ξανά εσωτερικές δραστηριότητες όπως οι χώροι παιχνιδιού και οι αίθουσες μπόουλινγκ, ενώ αυξάνεται η χωριτικότητα σε χώρους με καλό αερισμό. Οι αλλαγές θα ισχύσουν από την ερχόμενη Παρασκευή.

«Ο λόγος που μπορούμε να το κάνουμε αυτό είναι το γεγονός ότι έχουμε τόσο υψηλό ποσοστό εμβολιασμού», είπε ο De Croo σε συνέντευξη τύπου.

Περίπου το 89% των ενηλίκων στο Βέλγιο είναι πλήρως εμβολιασμένοι και το 67% έχει λάβει επίσης την αναμνηστική δόση.

Δανία: Ανακοινώσεις την επόμενη εβδομάδα

Στη Δανία, όπου έχει εμφανιστεί παραλλαγή της Όμικρον, οι εισαγωγές στα νοσοκομεία δεν έχουν αυξηθεί, παρά τον υψηλό αριθμό κρουσμάτων.

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι τα κέντρα πραγματοποίησης τεστ Covid θα μειωθούν. Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να ανακοινώσει χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων.

Γαλλία: Άρση περιορισμών για εμβολιασμένους – δύσκολη καθημερινότητα για ανεμβολίαστους
Πολωνία: Δωρεάν τεστ
Στην Πολωνία, από την επόμενη εβδομάδα ξεκινά δωρεάν χορήγηση τεστ Covid στα φαρμακεία. Παράλληλα, ο χρόνος της υποχρεωτικής καραντίνας μειώνεται από 10 ημέρες σε 7.

Στο «κόκκινο» Ρωσία και Ρουμανία

Ρεκόρ νέων μολύνσεων από κορονοϊό κατέγραψε η Ρωσία με σχεδόν 50.000 κρούσματα το τελευταίο 24ωρο. Αν και η Όμικρον εξαπλώνεται ραγδαία στην χώρα, η κυβέρνηση αποφάσισε να μην επιβάλλει μέτρα κατά των ανεμβολίαστων. Στη Ρωσία το ποσοστό εμβολιασμου παραμένει χαμηλό.

Ίδια η κατάσταση και στη Ρουμανία, με ρεκόρ νέων μολύνσεων το τελευταίο 24ωρο και επίμονα χαμηλό ποσοστό εμβολιασμού. Η πίεση στο σύστημα υγείας δεν έχει αυξηθεί καθώς τα περισσότερα κρούσματα έχουν ήπια συμπτώματα.


Θάνος Τσίμπος: Οι προπονήσεις και τα συμβόλαια των Ελληνων παικτών
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X