Ο Τσάκναντι το γύρισε από την...εξέδρα, νίκη μέσα στο Καραϊσκάκη για την ΑΕΚ (VIDEO)

Ο Τσάκναντι το γύρισε από την...εξέδρα, νίκη μέσα στο Καραϊσκάκη για την ΑΕΚ (VIDEO)

Η ΑΕΚ ανέτρεψε το σκορ και νίκησε με 1-2 τον Εθνικό στο Καραϊσκάκη, παίζοντας με δέκα παίκτες και με τον Τσάκναντι όχι ακόμα στον πάγκο, αλλά στην εξέδρα

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η επιστροφή του Γένε Τσάκναντι στην ΑΕΚ, στις αρχές του 1967 ήταν γεγονός που άλλαξε την πορεία της ομάδας.

Ο πρωτοποριακός Ουγγρογερμανός τεχνικός που είχε οδηγήσει την ομάδα στον πρώτο μεταπολεμικό της τίτλο το 1963 αλλά είχε επιστρέψει αμέσως στην πατρίδα του, δέχθηκε την κλήση της διοίκησης της ΑΕΚ μετά από τριάμιση χρόνια και επέστρεψε για ενάμιση χρόνο, κατακτώντας έναν ακόμα τίτλο, αυτόν του 1968.

Η είδηση της συμφωνίας του με τον πρώην μεγάλο άσο και πλέον Γενικό Αρχηγό της ΑΕΚ Κλεάνθη Μαρόπουλο, είχε προκαλέσει ντελίριο ενθουσιασμού στους οπαδούς, αλλά είχε μεταμορφώσει και την ψυχολογία των παικτών. Η ίδια ομάδα που την Κυριακή 15 Ιανουαρίου 1967 έχασε δύο φορές προβάδισμα δύο τερμάτων στο 4-4 με τον Πιερικό στην Κατερίνη, κατάφερε έξι μέρες μετά να ανατρέψει το σκορ και να νικήσει με 1-2 τον Εθνικό στο Καραϊσκάκη, παίζοντας με δέκα παίκτες! Και με τον Τσάκναντι όχι ακόμα στον πάγκο αλλά στην εξέδρα, αφού είχε αφιχθεί στην Ελλάδα μόλις την προηγούμενη μέρα.

Ο αγαπητός στους οπαδούς προπονητής έφτασε αεροπορικώς την Παρασκευή 20 Ιανουαρίου και έγινε δεκτός με αποθεωτικές εκδηλώσεις από εκατοντάδες οπαδούς. Το επόμενο πρωί πήγε στο ξενοδοχείο για να συναντήσει τους λίγους «παλιούς» που είχαν απομείνει από το 1963 (Σεραφείδης, Σοφιανίδης, Σκευοφύλαξ, Παπαϊωάννου, Σταματιάδης, αλλά και οι Σταθόπουλος, Πομώνης, Καραφέσκος, Σιμιγδαλάς, Φρογουδάκης που το 1962-63 προπονούνταν με την πρώτη ομάδα και πλέον ήταν βασικά μέλη της) και να γνωρίσει τους καινούργιους. Από εκεί έφυγαν όλοι μαζί για το Καραϊσκάκη και ο Τσάκναντι πήρε θέση στην εξέδρα για να τους δει να αγωνίζονται υπό τις οδηγίες του Τρύφωνα Τζανετή.

Ο αγώνας ξέφυγε πολύ από τα αθλητικά όρια, με την ανοχή του διαιτητή Σταθάτου. Ανέχθηκε το σκληρό παιχνίδι των παικτών του Εθνικού, ακόμα και όταν η ΑΕΚ έμεινε με δέκα παίκτες λόγω τραυματισμού του Στέλιου Σκευοφύλακα (32’). Αλλαγές δεν επιτρέπονταν ακόμα και ο Εθνικός έπαιζε με παίκτη παραπάνω, κάτι που αξιοποίησε στο 63΄, ανοίγοντας το σκορ με απευθείας κτύπημα φάουλ του Λεβεντάκου.

Η ΑΕΚ, ωστόσο, δεν κάμφθηκε ούτε από το 1-0 ούτε από τις κλωτσιές που συνέχισαν να πέφτουν. Ισοφάρισε στο 73’ με κεφαλιά του Σπύρου Πομώνη από εκτέλεση φάουλ του Ανδρέα Σταματιάδη και πήρε τη νίκη στο 86’ με ένα γκολ που «ετοίμασε» ο Μίμης Παπαϊωάννου και σημείωσε ο Τάκης Βεντούρης. Η ΑΕΚ γλίτωσε το 2-2 στο 89’, όταν ο Χατζηιωάννογλου (ο γνωστός «Τσαφ») σημάδεψε το δοκάρι και ο αγώνας έληξε με την ΑΕΚ νικήτρια, έξι βαθμούς πίσω από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό. Μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος οι έξι θα γίνονταν τρεις και η… φόρα της ΑΕΚ με τον Τσάκναντι θα είχε ως κατάληξη τον τίτλο του 1968.

Η σύνθεση της ΑΕΚ: Σεραφείδης, Κεφαλίδης, Βασιλείου, Μπαλόπουλος, Σοφιανίδης, Σταθόπουλος, Σκευοφύλαξ, Σταματιάδης, Βεντούρης, Παπαϊωάννου, Πομώνης.

AEK Basket Queen by Betsson: Η επικαιρότητα της ΑΕΚ με καλεσμένο τον Μ. Γκέκο
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X