Αλλάζουν οι κανόνες για τον κορωνοϊό στην Premier League

European Super League: Εκτακτη συνεδρίαση των 14 ομάδων της Premier League
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η Premier League, έχει μπει σε διαδικασία να αναθεωρήσει το πρωτόκολλο για τον κορωνοϊό.

Στο Αγγλικό πρωτάθλημα, τον τελευταίο 1,5 μήνα έχουν αναβληθεί 22 αγώνες, κάτι που δημιουργεί σημαντικό πρόβλημα στο καλεντάρι του κορυφαίου πρωταθλήματος του κόσμου. Οι αναβολές αυτές, αφορούν ως επί το πλείστον τραυματισμούς, διεθνείς κλήσεις, καθώς και θετικά κρούσματα του ιού.

Θυμίζουμε πως οι κανονισμοί για τις αναβολές που αφορούν κρούσματα κορωνοϊού είχαν συμφωνηθεί πέρυσι, ωστόσο θεωρείται πως είναι εξαιρετικά ασαφές, από τη στιγμή που έχουν υπάρξει ακυρώσεις αγώνων για λόγους που δεν σχετίζονται με τον ιό.

Επί παραδείγματι, το ντέρμπι ανάμεσα σε Τότεναμ και Αρσεναλ αναβλήθηκε την περασμένη εβδομάδα γι’ αδιευκρίνιστους λόγους, με τους «Σπερς» να εκδίδουν ανακοίνωση στην οποία ανέφεραν ότι ενώ «η αρχική πρόθεση της οδηγίας ήταν να ασχοληθεί με τη διαθεσιμότητα των παικτών που επηρεάζονται άμεσα από τα κρούσματα Covid, οι ακούσιες συνέπειες του κανόνα σήμαιναν ότι λαμβάνονταν αποφάσεις λόγω διαθεσιμότητας παικτών, που δεν σχετίζεται με τον Covid».

Την Τετάρτη ο προπονητής της Άρσεναλ, Μίκελ Αρτέτα, ο σύλλογος του οποίου έχει τέσσερις παίκτες στο Κύπελλο Εθνών Αφρικής καθώς και αρκετούς δανεικούς, υπερασπίστηκε την απόφαση να υποβάλει αίτηση αναβολής. «Φτάσαμε σε ένα σημείο όπου δεν μπορούσαμε να διαθέσουμε μια ομάδα με τους αριθμούς που απαιτούνται σε αυτό το πρωτάθλημα για να παίξουμε ένα παιχνίδι», αντέτεινε.

Εκπρόσωπος της Λίγκας δήλωσε: «Η Premier League διαβουλεύεται με τους συλλόγους μας σχετικά με τους κανόνες και τις οδηγίες αναβολής της Covid-19 υπό το φως της μεταβαλλόμενης εθνικής εικόνας και της μείωσης του αριθμού των κρουσμάτων στις ομάδες μας. Η τρέχουσα οδηγία της Premier League τροποποιήθηκε τον Δεκέμβριο μετά την εμφάνιση της νέας παραλλαγής Όμικρον. Συνεχίζουμε να παρακολουθούμε τις συνεχιζόμενες επιπτώσεις του ιού και θα ενημερώσουμε ανάλογα τις οδηγίες μας».

Σταμάτης Βούλγαρης: Τα «ρεπορτάζ» που ξεφτιλίστηκαν σε χρόνο dt
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X