UEFA: «Κάθε ομάδα πρέπει να συμμορφώνεται με τους κανόνες που ισχύουν στη χώρα όπου διεξάγεται ο αγώνας»

Φιάσκο: Επαναλαμβάνεται η κλήρωση του Champions League!
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

H UEFA με ανακοίνωσή της επιβεβαίωσε ότι οι σύλλογοι στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις θα πρέπει να σέβονται όλους τους κανόνες των επιμέρους κρατών, σχετικά με τα πρωτόκολλα εμβολιασμών κατά της Covid-19.

«Συνεργαζόμαστε με ενδιαφερόμενους φορείς σε όλη την Ευρώπη ενόψει της επανέναρξης των διοργανώσεων συλλόγων της UEFA τον Φεβρουάριο. Οι ειδικοί όροι υπό τους οποίους διεξάγονται αγώνες σε κάθε χώρα υπόκεινται στις αποφάσεις των αρμόδιων αρχών της χώρας αυτής. Κάθε ομάδα θα πρέπει κατ’ αρχήν να συμμορφώνεται με τους κανόνες που ισχύουν στη χώρα όπου διεξάγεται ο αγώνας», ανέφερε η ευρωπαϊκή ομοσπονδία.

Η ανακοίνωση αυτή ουσιαστικά δημιουργεί πρόβλημα σε ομάδες όπου πολλοί ποδοσφαιριστές έχουν επιλέξει να μην κάνουν το εμβόλιο, από τη στιγμή που ίσως τους απαγορευτεί η είσοδος σε ορισμένες χώρες.

Επί παραδείγματι, θεωρείται πλέον εξαιρετικά πιθανό πολλοί παίκτες της Τσέλσι να μην αγωνιστούν στον εκτός έδρας αγώνα της φάσης των «16» του Champions League με τη Λιλ, γιατί είναι ανεμβολίαστοι.

Αυτό συμβαίνει καθώς η Γαλλία έχει θεσπίσει την υποχρέωση εμβολιασμού για όλους τους αθλητές στη γαλλική επικράτεια.

Το ίδιο βέβαια ισχύει και για το μεγάλο ματς αυτής της φάσης, όπου θα έρθουν αντιμέτωπες η Ρεάλ Μαδρίτης με την Παρί Σεν Ζερμέν. Βέβαια, εκεί σε έχει… σηκωθεί πολλή σκόνη, από τη στιγμή που το συντριπτικό ποσοστό των παικτών της «Βασίλισσάς» έχει εμβολιαστεί.

Αντίστοιχα, ωστόσο, στην Ιταλία αυτή τη στιγμή απαγορεύεται η είσοδος σε ξενοδοχεία και τα ταξίδια σε όσους δεν διαθέτουν το ενισχυμένο «πρασινο πισοποιητικό» (Green Pass), το οποίο προβλέπει εμβολιασμό ή ανάρρωση από την Covid-19.

Δεν αποκλείεται βέβαια τα κράτη να δώσουν ειδικές εξαιρέσεις έτσι ώστε να κυλήσει ομαλά το φετινό Τσάμπιονς Λιγκ, δίχως κανένα διαχωρισμό. Βέβαια, υπάρχει πλέον και το παράδειγμα του Τζόκοβιτς, ο οποίος όπως είναι γνωστό δεν κατάφερε εν τέλει να αγωνιστεί στο Αυστραλιανό οπεν.

Σταμάτης Βούλγαρης: Ο ευτυχισμένος Ματίας και η κιτρινόμαυρη υπεροχή
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X