Τζόκοβιτς: Απελάθηκε γιατί «ήταν κίνδυνος για τη δημόσια υγεία και τάξη»

Τζόκοβιτς

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Το Ομοσπονδιακό Δικαστήριο της Αυστραλίας έδωσε στη δημοσιότητα το σκεπτικό της απόφασης για την απέλαση του Νόβακ Τζόκοβιτς από τη χώρα, μετά την εκ νέου ακύρωση της βίζας του από τον Υπουργό Μετανάστευσης, Άλεξ Χοκ.

Η ανακοίνωση εξηγεί πως ο Σέρβος τενίστας ήταν «κίνδυνος για την υγεία και την τάξη αλλά και το δημόσιο συμφέρον της Αυστραλίας».

Οι δικαστές τόνισαν ότι δεν εξέτασαν κατά πόσο ήταν «βάσιμη ή σοφή» η απόφαση του υπουργού Μετανάστευσης, Άλεξ Χοκ, αλλά μόνο αν ήταν νόμιμη ή όχι.

Πρόσθεσαν πως ο Χοκ ακολούθησε τα σωστά βήματα βάσει του νόμου, που του επέτρεψε να ακυρώσει τη βίζα.

Το σκεπτικό της απόφασης για τον Νόβακ Τζόκοβιτς αναγνώστηκε στην αίθουσα του Δικαστηρίου από τον προεδρεύοντα Τζέιμς Άλσοπ. Μαζί με τους άλλους δύο δικαστές αποφάσισαν ομόφωνα την απέλαση του Σέρβου από την Αυστραλία.

Οι δικαστές απέρριψαν επίσης το επιχείρημα ότι δεν υπήρχαν στοιχεία πως ο Τζόκοβιτς ενθάρρυνε τους ανθρώπους να μην εμβολιαστούν, λέγοντας ότι το κοινό μπορούσε εύκολα να συμπεράνει ότι ήταν αντίθετος στον εμβολιασμό, από τη στιγμή που δεν είχε εμβολιαστεί ο ίδιος.

Ο 34χρονος τενίστας παρέμεινε για 11 μέρες στη χώρα και κρατήθηκε δυο φορές στο ξενοδοχείο κράτησης «Park».

Θάνος Τσίμπος: Οι προπονήσεις και τα συμβόλαια των Ελληνων παικτών
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X