Η αντίδραση της ΑΕΚ, η διαιτησία και η καρικατούρα Λουτσέσκου

Η αντίδραση της ΑΕΚ, η διαιτησία και η καρικατούρα Λουτσέσκου
Photo Credits: INTIME

Την επομένη του πρώτου προημιτελικού της ΑΕΚ με τον ΠΑΟΚ, ο Σταύρος Καζαντζόγλου κάνει την αποτίμηση προσώπων και καταστάσεων

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Βασική αρχή που δεν αλλάζει ποτέ στη διάρκεια του σχεδόν ενός αιώνα ζωής της ΑΕΚ. Ποτέ, μα ποτέ, δεν μπορεί ουδείς να πανηγυρίζει μια ισοπαλία με τον ΠΑΟΚ. Ακόμα και τώρα, που έχει συμβεί αυτή η παραχάραξη της ιστορίας με εννιά ματς χωρίς νίκη, δεν μπορεί να συντρέχει λόγος για πανηγύρια στην ΑΕΚ. Ειδικά τώρα, που είναι μια ομάδα ευάλωτη στον εφησυχασμό, θα πρέπει να απαγορευθεί με κάθε τρόπο η χαλαρότητα. Η ΑΕΚ δεν κέρδισε σχεδόν τίποτε στην Τούμπα.

Το μοναδικό κέρδος, αφορά την αυτοεκτίμηση και την αυτοπεποίθηση που ανέκτησε σε κάποιο βαθμό. Διότι, αποτελεί γεγονός, πως σε μεγάλο μέρος του κόσμου, η ΑΕΚ πήγαινε στην Τούμπα για ακόμα μια αποτυχία. Ηταν τόσο βαρύ το κλίμα, τόσο θλιβερή η εικόνα της ομάδας, που δεν έπειθε πως θα μπορούσε να σταθεί κόντρα σε έναν αντίπαλο, που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, με τις μεταγραφές που έκανε ή με κάποιο πέναλτι που παίρνει με τρομερή ευκολία, θα κατάφερνε να χάσει. Γιατί η ΑΕΚ έχει χάσει με κάθε πιθανό και απίθανο τρόπο αυτήν την περίοδο.

Εργο Γιαννίκη

Αρα, μπορεί να μη συνιστά λόγο ενθουσιασμού η ισοπαλία της ΑΕΚ – ειδικά από τη στιγμή που στην ΕΠΟ, στη δική μας ΕΠΟ για να τρολάρουμε και εμείς τους σπεκουλαδόρους, δεν έχει φτάσει ακόμα η τεχνολογία της κατάργησης του εκτός έδρας γκολ -, αλλά σίγουρα αφήνει χαμόγελο η εμφάνιση της ΑΕΚ. Γιατί κυρίως, δεν στηρίχθηκε στην ατομική απόδοση κάποιων παικτών, αλλά προέκυψε έπειτα από οργανωμένο σχέδιο και τρόπο λειτουργίας που έκανε ο Γιαννίκης.


Είναι εντυπωσιακό, πως στο ίδιο γήπεδο όπου σχεδόν με την ίδια 11άδα και την ίδια διάταξη από τον αντίπαλο, η ΑΕΚ παραδόθηκε άνευ όρων, αυτήν τη φορά έβλεπες μια ομάδα που είχε συνοχή. Μόνο σε ελάχιστες περιπτώσεις άνοιξαν οι γραμμές και χάθηκε η οργάνωση στο παιχνίδι, υπήρχαν σωστές αποστάσεις και οργανωμένος τρόπος λειτουργίας που κάλυπτε κενά και αναδείκνυε ικανότητες. Εστω και αν με τα συγκεκριμένα χαφ, είναι δεδομένο πως το πρόβλημα παραμένει πάντα ζωντανό.

Αποδείξεις από την ΑΕΚ

Η ΑΕΚ κέρδισε σε αυτοπεποίθηση, έδειξε μέσα στην Τούμπα πως δεν είναι για πέταμα και έχει να δώσει πράγματα. Από εδώ και πέρα, αρχής γενομένης από την παραδοσιακά δύσκολη έδρα του Περιστερίου και τον επαναληπτικό με τον ΠΑΟΚ, ως το υπόλοιπο της σεζόν, θα πρέπει να αντιμετωπίζει κάθε ματς όπως το χθεσινό. Δίχως άλλοθι, χωρίς να ψάχνει κανείς για δικαιολογίες, αξιοποιώντας όσες μονάδες είναι διαθέσιμες.

Αντιλαμβάνεστε όλοι, πως η ρεβάνς δεν θα είναι εύκολη υπόθεση. Η ΑΕΚ θέλει να νικήσει και μόνο, όλα τα υπόλοιπα θα είναι ατμός και θα χαθούν εάν δεν το καταφέρει. Διότι, κάποια στιγμή, αυτή η ομάδα πρέπει να μπει σε κανονική τράτα και να στοχεύει μόνο σε νίκες και όχι σε αξιοπρεπείς εμφανίσεις. Νίκες με κακές εμφανίσεις είναι μέσα στο κόλπο, αποτυχίες με συμπαθητικό ποδόσφαιρο είναι για μικρές ομάδες.

Ο Γέβτιτς και η άμυνα

Στα επί μέρους, δύο σημειώσεις: πρώτο και σημαντικότερο, ο Γέβτιτς. Δεν είναι απλά πως ο Ελβετός έδωσε στίγμα για πρώτη φορά με τη φανέλα της ΑΕΚ, αλλά πως με τις ενέργειες του έβγαζε έναν «τσιαρτικό» τρόπο παιχνιδιού. Ομόρφυνε το παιχνίδι της ΑΕΚ, έκανε πράγματα που είχαν καιρό να εμφανιστούν και αυτό δείχνει πως υπάρχει ακόμα μια επιλογή. Δεν θεωρώ πως αδικήθηκε ως τώρα, ας κερδίσει από εδώ και πέρα το μέλλον του και τον κόσμο.

Ετερο, η δυναμική της άμυνας. Με την ηγετική παρουσία του Τζαβέλλα, το τσαμπουκαλεμένο ματς του Μήτογλου, την ενέργεια του Ρότα, τη σιγουριά του Τσιντώτα, η ΑΕΚ δεν έδειχνε πως μπορεί να δεχθεί γκολ. Ούτε και στα κακά διαστήματα, όπου οι μέσοι της πέρα από την αδυναμία στο κράτημα και την κυκλοφορία της μπάλας, την έδιναν και με χαρακτηριστική ευκολία στον αντίπαλο. Αλλά ο χαφ (οι χαφ για να είμαι ακριβής) που ακόμα δεν έχουν έρθει, είναι τρικλοποδιά στην ίδια την ομάδα.

Δείτε την συνέχεια για την ΑΕΚ μετά το ματς με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα.

Θάνος Τσίμπος: Οι προπονήσεις και τα συμβόλαια των Ελληνων παικτών
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X