Η ΑΕΚ «πάτησε» τον ΠΑΟΚ, αλλά δεν έβαλε γκολ (0-0) – Στην Αθήνα θα πάρει την πρόκριση!

Η ΑΕΚ «πάτησε» τον ΠΑΟΚ, αλλά δεν έβαλε γκολ (0-0) – Στην Αθήνα θα πάρει την πρόκριση!
Photo Credits: INTIME

Η ελλιπέστατη ΑΕΚ έχασε τα… άχαστα στην Τούμπα και πρέπει σε μία εβδομάδα να πάρει την πρόκριση στο ΟΑΚΑ

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η ΑΕΚ δεν μπορεί ποτέ να πανηγυρίζει για μια ισοπαλία με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Ωστόσο, η εμφάνιση της Ενωσης στον πρώτο προημιτελικό του κυπέλλου στην Τούμπα, έδωσε ξανά αυτοπεποίθηση και πίστη για τις δυνατότητες αυτής της ομάδας. Η ελλιπέστατη ΑΕΚ, έβαλε στα δίχτυα τον ΠΑΟΚ, έκανε πολλές και σημαντικές ευκαιρίες, της ακυρώθηκε γκολ με το VAR να…τεντώνεται για να βρει εκτεθειμένο τον Τσούμπερ και ήταν εκείνη που δικαιούνταν να πάρει τη νίκη.

Με τον Γέβτιτς να κάνει ματσάρα, την άμυνα να είναι απροσπέλαστη και δίχως να δεχθεί επί της ουσίας ούτε μια φάση, η ΑΕΚ ήταν το απόλυτο αφεντικό του ματς. Εχασε τα άχαστα, με κλασικές ευκαιρίες, αλλά δεν είχε την τύχη με το μέρος της. Είχε σωστή τακτική συμπεριφορά, καλή οργάνωση στις γραμμές της και έδειξε να στέκεται όρθια έπειτα από την θλιβερή εικόνα που είχε δείξει πριν από λίγες ημέρες, έχοντας πλέον την πρόκριση να κρίνεται στο ΟΑΚΑ.

Επέμεινε ο Γιαννίκης

Αν και τις μέρες που μεσολάβησαν από το σοκ της ήττας από τον Παναιτωλικό – και με δεδομένες τις απουσίες που προέκυψαν λόγω τραυματισμού και κορωνοϊού – φαινόταν η σκέψη του Γιαννίκη να πάει σε σχηματισμό με τρεις χαφ, εν τέλει ο Γιαννίκης διατήρησε το 4-2-3-1. Ωστόσο, έβαλε ξανά τον Σιμάνσκι δίπλα στον Σιμόες και κυρίως αντικατέστησε τον Μάνταλο με τον Γέβτιτς, έχοντας στα πλευρά τους Λιβάι και Τσούμπερ.

Παρά την απαισιοδοξία που υπήρχε στο ξεκίνημα και το αναμενόμενα διστακτικό ξεκίνημα της ΑΕΚ, φαινόταν πως είχε μπει καλά στο γήπεδο. Με κοντινές αποστάσεις στις γραμμές, με τον Γέβτιτς να παίρνει πολλές πρωτοβουλίες και να μοιράζει σωστά την μπάλα, η Ενωση ήταν η ομάδα που πατούσε καλύτερα. Θα μπορούσε να προηγηθεί στην πρώτη επίσκεψη της στα καρέ του ΠΑΟΚ, αν ο Τσούμπερ τελείωνε τη φάση και δεν επιχειρούσε να σιγουρέψει το γκολ με νέα πάσα προς τον Λιβάι, που τελικά απομάκρυναν οι αμυντικοί του ΠΑΟΚ.

Οι μεγάλες ευκαιρίες

Οσο περνούσε η ώρα, η ΑΕΚ ανέβαζε την απόδοση της. Ο ΠΑΟΚ δεν μπορούσε να επιβάλει ρυθμό και οι «κιτρινόμαυροι» κέρδισαν μέτρα μέσα στο γήπεδο. Είχαν κατοχή της μπάλας, είχαν τη δυνατότητα να βγαίνουν σωστά σε αντεπίθεση. Αγγιξαν ξανά το γκολ σε εξαιρετική κόντρα έπειτα από κόρνερ και πάσα του Ανσαριφάρντ για τον Τσούμπερ, τον οποίο πρόλαβε την τελευταία στιγμή ο Πασχαλάκης με έξοδο. Η ΑΕΚ είχε και τη μεγάλη της στιγμή με τον Γέβτιτς, έπειτα από όμορφη προσποίηση του Τσούμπερ, με τον Ελβετό να κινείται υπέροχα, αλλά να κάνει αδύναμο πλασέ που απέκρουσε ο Πασχαλάκης.


Εντυπωσιακή σε αυτό το διάστημα η συνοχή που έβγαζε η ΑΕΚ και η εξαιρετική παρουσία των αμυντικών της. Ο Τζαβέλλας ήταν ηγετικός, με αποφασιστικές επεμβάσεις ο Μήτογλου, καλοί οι Ρότα και Μοχαμάντι, που πήραν και αρκετές προσπάθειες με σωστά ανεβάσματα. Το μείον της ΑΕΚ σε αυτό το διάστημα ήταν η μεσαία γραμμή, με τον Σιμόες ειδικά να έχει αρκετά ζητήματα, ενώ προβληματική ήταν και η εικόνα του Λιβάι που δεν μπήκε στο ρυθμό του αγώνα.

Αφεντικό η ΑΕΚ

Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε στο δεύτερο ημίχρονο. Η ΑΕΚ συνέχισε να ελέγχει απόλυτα το ρυθμό του ματς και να μην επιτρέπει στον ΠΑΟΚ να κάνει παιχνίδι. Αντίθετα, οι μεγάλες φάσεις ανήκαν και πάλι στην Ενωση. Η γκολάρα του Τσούμπερ έπειτα από εξαιρετική μεταβίβαση του Γέβτιτς ακυρώθηκε ως οφσάιντ για χιλιοστά, ενώ λίγο μετά – έπειτα από νέα μαγική ασίστ του Γέβτιτς – ο Ελβετός έφυγε στην πλάτη της άμυνας του ΠΑΟΚ, αλλά με το δεξί πόδι δεν μπόρεσε να νικήσει τον Πασχαλάκη.


Ο Γέβτιτς έκανε φοβερά πράγματα στη μεσαία γραμμή, αλλά εξίσου καλή ήταν και η αμυντική λειτουργία. Η ΑΕΚ είχε κλείσει κάθε διάδρομο προς την εστία του Τσιντώτα και δεν επέτρεπε στον ΠΑΟΚ να κάνει ούτε υποψία φάσης. Με σωστές αποστάσεις, γρήγορες επεμβάσεις και τσαμπουκά στο παιχνίδι τους, οι «κιτρινόμαυροι» ήταν απόλυτοι κυρίαρχοι στο παιχνίδι και συνεχώς κέρδιζαν μέτρα και αυτοπεποίθηση μέσα στο γήπεδο.

Σωστή αντίδραση

Ο Λουτσέσκου άλλαξε την αριστερή πλευρά του με την είσοδο των Βιεϊρίνια και Μπίσεσβαρ, ενώ στην πορεία έριξε και τους Μιτρίτα, Σφιντέρσκι για να κάνει ακόμα πιο επιθετική την ομάδα του. Ο ΠΑΟΚ άρχισε να γίνεται επικίνδυνος και να κυκλοφορεί σωστά την μπάλα στη μεσαία γραμμή και ο Γιαννίκης αντέδρασε με την είσοδο του Λε Ταλέκ και τη μετατροπή του σχηματισμού πλέον σε 4-3-3, ώστε να κλείσει κάθε διάδρομο.


Κίνηση που κατάφερε να περιορίσει εκ νέου την επιθετική δραστηριότητα του ΠΑΟΚ και να δώσει ασφάλεια στην άμυνα της ΑΕΚ. Στα τελευταία λεπτά μάλιστα, δοκίμασε και τον Τσούμπερ στην κορυφή της επίθεσης με τον Χατζισαφί αριστερά, για να εκμεταλλευθεί την ταχύτητα και την εκρηκτικότητα του Ελβετού. Ωστόσο, δεν άλλαξε κάτι και το ματς έμεινε στη λευκή ισοπαλία, με την ΑΕΚ να κερδίζει μόνο ψυχολογικά ενόψει της ρεβάνς στο ΟΑΚΑ την επόμενη εβδομάδα.

Δείτε πως μετέφερε και σχολίασε ζωντανά την αναμέτρηση το enwsi.gr

ΠΑΟΚ – ΑΕΚ 0-0

ΠΑΟΚ (Ρ. Λουτσέσκου, 4-2-3-1): Πασχαλάκης, Λύρατζης, Κρέσπο, Ινγκασον, Σίντκλεϊ (71’ Βιεϊρίνια), Σβαμπ, Κούρτιτς, Ζαμπά (71’ Μπίσεσβαρ), Αουγκούστο (77’ Μιτρίτα), Ζίφκοβιτς, Ακπομ (77΄Σφιντέρσκι)

ΑΕΚ (Α. Γιαννίκης, 4-2-3-1): Τσιντώτας, Ρότα, Τζαβέλλας, Μήτογλου, Μοχαμάντι, Σιμόες (90’+ Σβάρνας), Σιμάνσκι, Γκαρσία, Γέβτιτς (81’ Λε Ταλέκ), Τσούμπερ, Ανσαριφάρντ (87’ Χατζισαφί)
Ο Ούγγρος Ιστβαν Βαντ χρέωσε με κάρτα τους Ακπομ (68’), Κούρτιτς (90’+), Σφιντέρσκι (90’+) – Σιμόες (41’), Τσιντώτα (68’), Μήτογλου (68’), Τσούμπερ (90’+).

Η Ανάλυση του Άρης-ΑΕΚ 1-2 από τον Άκη Ζήκο | AEK After 22/04/24 (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X