Σε αναζήτηση (ακόμη) σχεδίου και η Τούμπα!

Σε αναζήτηση (ακόμη) σχεδίου και η Τούμπα!
Photo Credits: INTIME

Ο Γιώργος Τσακίρης γράφει για όσα συνιστούν πρόβλημα στο αγωνιστικό και πρέπει να αλλάξουν, για την βελτίωση που αναζητείται και για το ματς με τον ΠΑΟΚ

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Δεν αρχίζει να κουράζει η όλη κατάσταση και κουβέντα στην ΑΕΚ… Έχει ήδη κουράσει και δη για το αγωνιστικό. Τείνει να γίνει… ανέκδοτο η όλη φάση και είναι κρίμα πολύ μεγάλο αυτό για όσα παράλληλα της συμβαίνουν και τα οποία στην καθημερινότητα δεν αρκούν για να έχουν ευχαριστημένο τον Ενωσίτη. Δικαιολογημένα βράζει, δικαιολογημένα ρίχνει το ανάθεμα παντού, σε όλους και σε όλα, δικαιολογημένα ακόμη και όσα σωστά μπορεί να συμβούν τα αμφισβητεί και τα κατακρίνει.

Ο κόσμος και όσοι αγαπάνε την ΑΕΚ, απ’ αυτό που βλέπουν και βιώνουν στο χορτάρι απ’ την αγαπημένη τους ομάδας, έχουν φτάσει στα όριά τους και κάνουν κάθε φορά, κάθε σεζόν, δεύτερες και τρίτες σκέψεις αν πρέπει να είναι εκεί, δίπλα, αν αξίζει να περνάνε όλο αυτό. Έχουν μια Κυριακή σε μια πολύ δύσκολη ζωή για ψυχαγωγία και την ομάδα τους για να χαλαρώσουν δυο με τρεις ώρες. Αντί αυτού θαρρώ γνωρίζουμε όλοι το αποτέλεσμα της ψυχικής τους υγείας και κατάστασης με την ολοκλήρωση αγώνων σαν αυτόν με τον ΟΦΗ και τον αντίστοιχο με τον Παναιτωλικό.

Είναι λοιπόν λογικό και απόλυτα δικαιολογημένα το ανάθεμα προς κάθε κατεύθυνση και σε όποιον από εμάς δεν αρέσει (μέσα, εκτός και γύρω απ’ την ΑΕΚ) ας το γυρίσουμε στο… ψάρεμα και σε κάτι άλλο! Ακόμη περισσότερο όσοι βρίσκονται στο club και λειτουργούν για λογαριασμό του και δεν μπορούν να αντέξουν όλο αυτό που είναι και λίγο. Θα μπορούσαν τα πράγματα να είναι πολύ χειρότερα. Φανταστείτε για παράδειγμα αυτά να συνέβαιναν στην ΑΕΚ που θα ‘χει μπει στην Νέα Φιλαδέλφεια και στο νέο γήπεδο. Προσωπικά ούτε που θέλω να το σκέφτομαι…


Η ουσία του πράγματος είναι η αλλαγή της κατάστασης. Εννοείται πως όποιον ρωτήσει κανείς τούτη τη στιγμή θα πάρει μια ειρωνική και απαξιωτική απάντηση. Δικαιολογημένα κιόλας… Όμως δεν υπάρχει άλλος δρόμος και είναι και δύσκολος διότι έως τώρα στο καθαρά αγωνιστικό δεν έχει κανείς από πού να πιαστεί για να σημειώσει ότι μπορεί να προκύψει τέτοια, αλλαγή εννοώ και φυσικά προς το καλύτερο. Το υπογραμμίζω γιατί όλο λέμε «χειρότερα δεν γίνεται» και ήδη σε σχέση με πέρυσι χειρότερα το πάμε το έργο σε επίπεδο εικόνας και αποτελεσμάτων.

Σε αναζήτηση (ακόμη) σχεδίου και η Τούμπα!

Δεν προκύπτει σχέδιο επιθετικής λειτουργίας…

Για αρχή λοιπόν πρέπει να επαναπροσδιορίσουν στην ΑΕΚ τι θέλουν και αν αυτό μπορεί να το εξυπηρετήσει ο Αργύρης Γιαννίκης που προφανώς δεν μπορεί να κριθεί (όπως το ίδιο ίσχυε για τον Μιλόγεβιτς και το σημείωνα συνέχεια αλλά τότε ήμουν… κακός) και να αποδειχθεί αν μπορεί ή όχι για τον πάγκο της Ένωσης. Όμως υπάρχουν στοιχεία που εφόσον δεν αλλάξουν, δεν καλυτερεύσουν και δεν διαφοροποιηθούν προς το καλύτερο, θα επιβεβαιώνουν στο τέλος της σεζόν ότι δεν μπορούμε να πάμε μαζί του στην ΑΕΚ της Νέας Φιλαδέλφειας!

Θαρρώ συμφωνούμε όλοι ότι μεσοεπιθετικά συναντάμε τη δύναμη του ρόστερ της ομάδας. Τσούμπερ, Γκαρσία, Άμραμπατ, Αραούχο, Μάνταλος, Ανσαριφάρντ, Τάνκοβιτς… Ποδοσφαιριστές που δεν τους συναντάς ακόμη και στων βασικών ανταγωνιστών το ρόστερ τους. Αν εξαιρέσουμε την ατομική ποιότητα και προσφορά σε επίπεδο ομάδας, συνεργασιών, επιθετικού πλάνου ανάπτυξης από το τεχνικό τιμ, προφανώς και ΔΕΝ παίρνουμε απολύτως τίποτα.

Είναι άρα σχετικά εύκολο θαρρώ να δούμε από που πρέπει να ξεκινήσει να αλλάζει η ΑΕΚ προς το καλύτερο. Σημείωνα εδώ στο enwsi.gr και στο gazzetta.gr (αλλά και στο ράδιο του ΣΠΟΡ FM) μετά τις νίκες με Άρη και Παναθηναϊκό (αλλά και εκείνες σε Ιωάννινα και κυρίως με την Λαμία) ότι μπορεί να κρατήσει το αποτέλεσμα αλλά πρέπει να διαπιστώσει τα προβλήματα. Φώναζε στο χορτάρι (και εξακολουθεί να φωνάζει) ότι η ΑΕΚ βασίζεται σε ατομική έμπνευση και ποιότητα. Πως δηλαδή δεν υπάρχει σχέδιο σωστής επιθετικής λειτουργίας. Δεν βγαίνουν συνεργασίες στους καλούς δεδομένα μπροστινούς που θα έπρεπε.


Δεν μπορώ και δεν υπάρχει για να φέρω στο μυαλό μου άλλο γκολ που να συνιστά κάτι δουλεμένο στην προπόνηση από εκείνο με αντίπαλο τον Ιωνικό στην Νίκαια το οποίο να συνιστά αποτέλεσμα δουλειάς στην προπόνηση. Αυτό λοιπόν είναι ένα ζητούμενο που δεν γίνεται να προσπερνάμε και να εθελοτυφλούμε. Δεν επιτρέπεται να ακούω απ’ τον προπονητή της ΑΕΚ έπειτα από κακό παιχνίδι της ότι «είχαμε δυο – τρεις φάσεις για να τελειώσουμε το παιχνίδι», όταν πρόκειται για απ’ ευθείας εκτέλεση φάουλ και μισή φάση με τον Γκαρσία απέναντι στον Παναιτωλικό… Και άλλα που ακούγαμε μετά τα ματς με Άρη και Παναθηναϊκό…

Σε αναζήτηση (ακόμη) σχεδίου και η Τούμπα!

Το ματς στην Τούμπα και οι απουσίες…

Μέσα σε αυτή τη δύσκολη κατάσταση που βιώνει ο οργανισμός ΑΕΚ από τα ανεπιτυχή αποτελέσματα στο πρωτάθλημα και τις δυο απίθανες αγωνιστικές σφαλιάρες από ΟΦΗ και Παναιτωλικό αντίστοιχα στο ΟΑΚΑ έρχεται και το πρώτο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ για το Κύπελλο. Η ομάδα ταξίδεψε στην Θεσσαλόνικη με πολλά προβλήματα και σε επίπεδο απουσιών αφού δεν πέταξαν με την αποστολή σημαντικοί της ποδοσφαιριστές.

Εκτός των άλλων οφείλει να πάει να πάρει το ματς στην Τούμπα δίχως τους Στάνκοβιτς, Βράνιες, Άμραμπατ και Αραούχο, τη στιγμή που δεν είναι στην αποστολή και ο Σάκχοφ ο οποίος είναι σημαντικός και χρειάζεται σε τέτοια ματς όταν έρχεται από τον πάγκο. Αν μη τι άλλο τα δεδομένα δεν είναι καθόλου ευχάριστα για την Ένωση πριν από ένα ματς που το δίχως άλλο μοιάζει να είναι ο πρώτος από μια σειρά τελικών. Διότι όπως το πάει η ΑΕΚ φέτος αγωνιστικά θα έχουν μεγάλη αξία και σημασία τα πλέι οφ…


Συνήθως σε τέτοια ματς που τα ‘χεις όλα ανάποδα έρχεται και ανάποδο αποτέλεσμα… Μακάρι θα πω εγώ μα τα δεδομένα δεν μας επιτρέπουν να αισιοδοξούμε. Βλέπουμε μια ομάδα που προβληματίζει γιατί δεν μπορεί να δημιουργήσει και η οποία δεν δείχνει σημάδια βελτίωσης και κανονικού ποδοσφαιρικού σχεδίου. Πώς στ’ αλήθεια να αισιοδοξείς για σούπερ αποτέλεσμα σε δύσκολη έδρα με αυτά τα δεδομένα; Με τη ψυχολογία στα… πατώματα και την πίστη και την εμπιστοσύνη μεταξύ των προσώπων να έχει κλονιστεί!

Εδώ όμως είναι που δίνει το ποδόσφαιρο ευκαιρίες. Εκεί που είσαι στα… τάρταρα να σηκωθείς και να ανατρέψεις την κατάσταση. Για να δούμε τι θα δούμε στην Τούμπα. Ότι και να είναι αυτό, κύρια αν είναι ένα διπλό, δεν πρέπει να παραμυθιάσει κανέναν εντός ομάδας όπως συνέβη με τα ματς με Άρη και Παναθηναϊκό που σου φώναζαν ότι έχεις προβλήματα άσχετα με τη νίκη που πήρες και εκείνοι που έπρεπε δεν εστίασαν σε αυτά να τα αλλάξουν. Αντίθετα τα μετέφρασαν λανθασμένα, τα βάφτισαν… τακτική και άλλες τέτοιες βλακείες και τα προσπέρασαν…

ΥΓ: Μου έκανε εντύπωση και με προβλημάτισε αρνητικά το γεγονός ότι διέρρεε πριν καν προπονηθούν οι «κιτρινόμαυροι» ότι σκέφτεται ο Αργύρης Γιαννίκης το 4-3-3 για το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ και ότι θα ξεκινήσει ο Άμραμπατ στην κορυφή. Διαπίστωσα μέσω ρεπορτάζ πως κακώς τονιζόταν κάτι τέτοιο, δεν προέκυπτε από κουβέντες του κόουτς στους παίκτες και ότι δεν είχε γίνει ΚΑΝ η προπόνηση για να γνωρίζει κανείς, αφού μια μέρα μετά το ματς έχει πάντα αποθεραπεία. Με την ανακοίνωση της αποστολής και το πρόβλημα τραυματισμού του Άμραμπατ εμπέδωσα ότι ίσως να ήταν και μια σκέψη που απλά δεν μπορεί να εφαρμοστεί με τον Ολλανδομαροκινό εκτός αποστολής. Όμως δεν είναι και λογικό να συμβαίνουν αυτά… Να προκύπτουν οι σκέψεις δίχως καν τα δεδομένα και δυστυχώς να ισχύουν… Προσωπικά απέναντι στον ΠΑΟΚ αντιλαμβάνομαι ότι αν παίξει και εκείνος με ενισχυμένο κέντρο (4-3-3) όπως είχε κάνει στο ματς πρωταθλήματος, τότε χρειάζεται να ανταγωνιστεί την υπεροπλία στην οποία θα επενδύσει ο αντίπαλος για να ελέγξει το παιχνίδι. Όμως πρέπει η αγωνιστική σκέψη να ‘χει συνέχεια και συνέπεια λόγω του αγώνα, του αντιπάλου και όχι επειδή τίποτα δεν μας βγαίνει σε αυτό το 4-2-3-1 που επιμένουμε εμμονικά, ενώ παράλληλα πρέπει να ‘χει δουλευτεί κιόλας, κάτι που γνωρίζω πως δεν έχει γίνει!

Η Ανάλυση του Άρης-ΑΕΚ 1-2 από τον Άκη Ζήκο | AEK After 22/04/24 (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X