Το 2ο Σεμινάριο Δικτύου Ακαδημιών ΑΕΚ 2021-22 (ΦΩΤΟ)

Το 2ο Σεμινάριο Δικτύου Ακαδημιών ΑΕΚ 2021-22 (ΦΩΤΟ)
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Το 2ο Σεμινάριο του Δικτύου Ακαδημιών για τη σεζόν 2021-22 πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στις εγκαταστάσεις της Ακαδημίας της ΑΕΚ στα Σπάτα το σαββατοκύριακο 15 και 16 Ιανουαρίου.

Εκπροσωπήθηκαν και οι 21 συνεργαζόμενοι σύλλογοι από όλη την Ελλάδα, με όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα να τηρούνται αυστηρά και με περιορισμό του αριθμού των εκπροσώπων σε ένα άτομο ανά σύλλογο, προς αποφυγή συνωστισμού.

Την επιμέλεια του εκπαιδευτικού προγράμματος του σεμιναρίου, το οποίο διαμορφώθηκε μετά από συνεργασία της Διεύθυνσης Δικτύου με τους συνεργαζόμενους συλλόγους, είχε ο Υπεύθυνος Εκπαίδευσης Δικτύου Ηλίας Κυριακίδης, ο οποίος άνοιξε το σεμινάριο το πρωί του Σαββάτου με την εισήγηση που είχε τίτλο «Διαχείριση Αγώνα» και αφορούσε όλες τις διαδικασίες που σχετίζονται με την προετοιμασία και την καθοδήγηση των νεαρών ποδοσφαιριστών σε μία αγωνιστική δραστηριότητα.

Η παρουσία του Εκτελεστικού Διευθυντή της ΠΑΕ ΑΕΚ Γιάννη Παπαδημητρίου και η συμμετοχή του Τεχνικού Διευθυντή Παναγιώτη Κονέ, ο οποίος παρενέβη καταθέτοντας και προσωπικές του ποδοσφαιρικές εμπειρίες, ενίσχυσαν ακόμα περισσότερο το κύρος και το ενδιαφέρον του σεμιναρίου. Παρόντες ήταν ο Τεχνικός Διευθυντής της Ακαδημίας της ΑΕΚ Ηλίας Καλοπήτας, o επικεφαλής του τμήματος scouting Δημήτρης Ρούσσος και ο scout της Ακαδημίας και παλιά μεγάλη δόξα της ΑΕΚ Χρήστος Κωστής. Επίσης, οι συμμετέχοντες στο σεμινάριο είχαν την ευκαιρία να μιλήσουν και με τον προπονητή της ΑΕΚ Β Σωκράτη Οφρυδόπουλο και τον συνεργάτη του Μιχάλη Παυλή, οι οποίοι επισκέφθηκαν τον χώρο του σεμιναρίου στο περιθώριο της κυριακάτικης προππονησης της ομάδας.

Το πρόγραμμα του 2ου Σεμιναρίου περιλάμβανε ενότητες αγωνιστικού αλλά και οργανωτικού περιεχομένου, με εισηγήσεις πάνω σε τεχνικά θέματα από τον προπονητή της Κ17 Γενναίο Καραχάλιο και τον ομόλογό του της Κ12 Στέλιο Ορφανίδη. Ο τελευταίος παρουσίασε το Σάββατο και την ενότητα με τίτλο «Φτάσε τη μπάλα στον ουρανό» που αφορούσε τις ηλικιακές κατηγορίες Κ6 και Κ8. Επίσης υπήρξε εισήγηση και από το στέλεχος του νομικού επιτελείου της ΠΑΕ ΑΕΚ Ζωγραφένιας Καλλιμάνη περί της εφαρμογής του Αθλητικού Δικαίου στα ερασιτεχνικά σωματεία και στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο.

Τη δεύτερη μέρα οι συμμετέχοντες παρακολούθησαν μια ενδιαφέρουσα εισήγηση του διατροφολόγου της Ακαδημίας Αθανάσιου Ζαββού, ενώ ακολούθησε αγώνας εκπαιδευτικού χαρακτήρα ανάμεσα στην ομάδα Κ17 της ΑΕΚ και την Κ19 της Κηφισιάς και η ανάλυσή του από το επιτελείο της Κ17 (Γενναίος Καραχάλιος, Βασίλης Αποστόλου, Αντώνης Λυκούρης, Αγγελος Κονταρίνης). Την οργανωτική μέριμνα του σεμιναρίου είχε ο υπεύθυνος διοίκησης Λεωνίδας Χατζημιχάλης.

Ιδιαίτερα πρέπει να τονιστεί ο διαδραστικός χαρακτήρας του σεμιναρίου, ο οποίος ενισχύθηκε από εργασίες που ανατέθηκαν στους εκπροσώπους των συλλόγων, οι οποίοι έκαναν πολλές ερωτήσεις σε όλους τους εισηγητές και ήταν συμμετοχικοί κι όχι απλοί δέκτες.

Αξίζει, τέλος να σημειωθεί ότι η Διεύθυνση Δικτύου έχει ήδη σχεδιάσει να παρουσιαστούν μέσω zoom meeting αλλά και στις προγραμματισμένες επισκέψεις της, οι θεωρητικές εισηγήσεις στους συνεργάτες, οι οποίοι για διάφορους λόγους δεν κατάφεραν να είναι παρόντες στα Σπάτα. Τέλος, τα πρακτικά θέματα έχουν ήδη βιντεοσκοπηθεί και θα αποσταλούν εν καιρώ στους συνεργάτες.

Θάνος Τσίμπος: Οι προπονήσεις και τα συμβόλαια των Ελληνων παικτών
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X