Αν ήταν (μόνο) μία μεταγραφή το πρόβλημα της ΑΕΚ θα ήμασταν ευτυχείς

Αν ήταν (μόνο) μία μεταγραφή το πρόβλημα της ΑΕΚ θα ήμασταν ευτυχείς
Photo Credits: INTIME

Ο Τάσος Καπετανάκος στο blog του στο enwsi.gr βάζει κάτω βασικά ερωτήματα που υπάρχουν για την ΑΕΚ και δεν υπάρχουν απαντήσεις

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ακόμη ένα βράδυ προβληματισμού, μετά από ανεπιτυχές αποτέλεσμα. Κούρασε η κατάσταση στην ΑΕΚ είναι η αλήθεια.

Για 4η σεζόν, μετά το πρωτάθλημα του 2018, η ΑΕΚ βρίσκεται απέναντι στον καθρέφτη της. Κάθε φορά με τα ίδια προβλήματα, απλώς έχουν άλλα ονόματα. Η μέρα της Μαρμότας, για ένα κλαμπ που προφανώς και δεν κατανοεί ποιο είναι το πρόβλημα. Αν το είχε κατανοήσει θα είχε βρει και τον τρόπο να το λύσει. Κάθε χρόνο αντίπαλος με το ποδόσφαιρο. Και αυτό την τιμωρεί στην τελική…

Δεν είναι μία μεταγραφή μόνο…

Εχω εστιάσει από τις αρχές Ιανουαρίου στην αδυναμία της ΑΕΚ να τελειώσει έγκαιρα μία μεταγραφική ανάγκη της, την οποία γνωρίζει από τις αρχές Δεκεμβρίου. Το πρόβλημα της ΑΕΚ όμως δεν είναι αυτή η μία μεταγραφή. Αν ήταν θα ήμασταν ευτυχείς. Θα γινόταν η μία μεταγραφή στο επίπεδο που έπρεπε και θα τελείωνε η κουβέντα.

Εδώ όμως η ΑΕΚ παρουσιάζει έλλειμα δουλειάς, έλλειμα χαρακτήρα, απουσία μετάλλου και σχεδίου για να κλειδώνει μικρά και μεγάλα ματς. Όλα αυτά επιτρέπουν ακόμη και στο ΟΑΚΑ ακίνδυνες ομάδες όπως ο Παναιτωλικός για 70 λεπτά να γυρίζει… τούμπα ένα ματς από το 1-0. Διότι η ΑΕΚ περισσότερο το επέτρεψε, παρά ο Παναιτωλικός το πέτυχε.

Πολλά ερωτήματα στην ΑΕΚ, όλα σχεδόν ανεξήγητα

Η ΑΕΚ έχει πολλά ερωτήματα, πολλά ανεξήγητα ερωτήματα που δεν έχουν απαντήσεις. Και το έργο… συνεχίζεται.

Ξεκίνησε η σεζόν με δεξιά μπακ τους Μισελέν, Ρότα, Μπακάκη και τον Ραντόνια στην ΑΕΚ Β’ και έπαιξε μέσα Ιανουαρίου με τον Σβάρνα για δεύτερο σερί ματς βασικό! Το γιατί κανείς δεν το ξέρει, κανείς αρμόδιος δεν το απαντά. Δεν έχουμε πλέον και δικαίωμα ερωτήσεων στον κόουτς, ο οποίος έτσι και αλλιώς δεν δίνει πολλές λεπτομέρειες για τις όποιες αποφάσεις του.

Όπως ερώτημα είναι το γιατί έπρεπε στο ματς με τον Παναιτωλικό στο ΟΑΚΑ να παίξει με δύο αμυντικά χαφ που έχουν πάνω-κάτω ίδια χαρακτηριστικά και δεν δίνουν καμία επιθετική βοήθεια. Ούτε εδώ θα έχουμε απάντηση.

Οπως και γιατί για τα τόσα προβλήματα μεσοαμυντικά δεν δοκιμάζει κάτι διαφορετικό ο κόουτς και επιμένει εδώ και τρεις μήνες στα ίδια. Ενα τρικ, μία έξυπνη διάταξη, κάτι να αιφνιδιάσει τον αντίπαλο. Επιμένει στο πλάνο του και δεν κοιτά τίποτε διαφορετικό, παρότι βρίσκουμε σε τοίχο.

Όπως ερώτημα παραμένει και γιατί η ΑΕΚ παρουσιάζει την ίδια αδυναμία να μην τελειώνει παιχνίδια που είναι «δικά» της. Είτε παίζει με τον ΠΑΟ και τον Αρη, είτε με τον Απόλλωνα Σμύρνης.

Όπως γιατί ο Γκαρσία είναι σταθερά εκτός πνεύματος αγώνων, όπως γιατί ο Αμραμπατ δεν παίζει κυρίως για την ομάδα, όπως γιατί ο Μάνταλος δεν προτιμά μία απλή πάσα κοντά του, αλλά την περιστροφή γύρω από τον εαυτό του με αντίπαλο πάνω του, όπως γιατί και φέτος τα (νέα) στόπερ είναι στο ίδιο κακό επίπεδο με πέρυσι και κανείς δεν μιλά για αυτά.

Όπως γιατί η ΑΕΚ που (εντελώς) θεωρητικά νιώθει δυνατή στην ΕΠΟ, στη διαιτησία είναι ένα μόνιμο «θύμα». Και βάζω τελευταία στην κουβέντα μας για το χάλι της ΑΕΚ την αποβολή μαρς του παίκτη του Παναιτωλικού πάνω στον Αμραμπατ στο 1-0. Φάση που δεν δόθηκε ούτε κίτρινη, ενώ και το VAR δεν τον κάλεσε να το δει. Kαι θα προσθέσω και το χέρι του Λούι στην φάση με τον Μάνταλο στο 86′ που στην Τούμπα θα ήταν σίγουρα πέναλτι, πιθανότατα και στο Καραϊσκάκη. Δεν λογίζω ως φάουλ την φάση του 1-1 με Μεντόζα και Μάνταλο, παρότι με Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ θα είχαμε δει πιθανότατα να σταματά η φάση πριν καν ξεκινήσει.

17 Ιανουαρίου έχουμε ακόμη ερωτήματα, αντί να έχουμε απαντήσεις

Και θα αφήσω για το τέλος ακόμη ένα ερώτημα. Δευτέρα 17 Ιανουαρίου πια και στην ΑΕΚ δεν έχουμε καν την υποψία ότι βρίσκεται κοντά στην μεταγραφή χαφ που… τόσο την καίει. Δεν θα μιλήσω για την ανάγκη για στόπερ διότι αριθμητικά και ποιοτικά δεν είναι καλυμμένη. Δεν θα μιλήσω ούτε για δεξί μπακ και αριστερό εξτρέμ. Αναφέρομαι στην βασική μεταγραφική ανάγκη της. Τον βασικό χαφ που θέλει και έχει ανάγκη και ίσως της αλλάξει την ζωή της.

17 Ιανουαρίου έχουμε ακόμη ερωτήματα, αντί να έχουμε απαντήσεις. Και το βάρος πέφτει στους υπευθύνους με ονόματα. Πρώτος ο Δημήτρης Μελισσανίδης που είναι το αφεντικό, μετά οι Κονέ-Παπαδημητρίου και ο Γιαννίκης. Οι τρεις τελευταίοι έχουν την ευθύνη της αποτελεσματικότητας της δουλειάς τους στο εκάστοτε πόστο. Ο πρώτος έχει την ευθύνη των αποφάσεων για πρόσωπα, πράγματα και νοοτροπία. Δηλαδή, για όλα. Να τα ξεχωρίζουμε.

Στα διπλά ματς με ΠΑΟΚ θα κριθούν περισσότερα. Θα κριθούν όλοι τους πιο αυστηρά. Φοβάμαι μην είναι αργά όμως…

Σταμάτης Βούλγαρης: Ο ευτυχισμένος Ματίας και η κιτρινόμαυρη υπεροχή
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X