Ολυμπιακός: Απειλείται μέχρι και με υποβιβασμό για τις απειλές στον Σεμέδο (ΦΩΤΟ)

Ολυμπιακός: Απειλείται μέχρι και με υποβιβασμό για τις απειλές στον Σεμέδο (ΦΩΤΟ)
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ο Ρούμπεν Σεμέδο κατήγγειλε απίστευτες καταστάσεις, σε συνέντευξη του σε ραδιόφωνο της χώρας του, κάνοντας λόγο για επίθεση και απειλές από παράγοντες του Ολυμπιακού πριν από μία εβδομάδα, χωρίς να αποκλείει το γεγονός να συνδέονται και με την επίθεση που δέχθηκε από τρεις κουκουλοφόρους, πριν από λίγα 24ωρα.

Οι συγκεκριμένες καταγγελίες περί απειλών εμπίπτουν στους πειθαρχικούς κανονισμούς και αποτελούν κίνδυνο για τον Ολυμπιακό ενώ οι ποινές που προβλέπονται φτάνουν μέχρι και τον υποβιβασμό ή την αφαίρεση βαθμών.

Τα δε, πειθαρχικά όργανα, η Επιτροπή Δεοντολογίας ή και η Πειθαρχική Επιτροπή, μπορούν να παρέμβουν είτε αυτεπάγγελτα, είτε έπειτα από καταγγελία του ποδοσφαιριστή (που θεωρητικά έχει γίνει ήδη), είτε έπειτα από δίωξη του ποδοσφαιρικού εισαγγελέα.

Στο άρθρο 19 του Πειθαρχικού Κώδικα περί «Απειλών ή εκφοβισμών» υπάρχει μια σημαντική αλλαγή από το προηγούμενο καλοκαίρι. Το συγκεκριμένο άρθρο, το οποίο για την υπαίτια ομάδα προβλέπει μέχρι και υποβιβασμό, έχει εφαρμογή ακόμη και αν η απειλή ή ο εκφοβισμός δεν έχει τελεστεί στο πλαίσιο ενός αγώνα.

Εάν υπαίτια είναι ομάδα, επιβάλλονται ποινές ανάλογα με την βαρύτητα του παραπτώματος: α. διεξαγωγής αγώνα χωρίς θεατές, β. αφαίρεσης βαθμών και γ. υποβιβασμού ομάδας».

Ολυμπιακός: Απειλείται μέχρι και με υποβιβασμό για τις απειλές στον Σεμέδο (ΦΩΤΟ)

Τα όσα συνέβησαν εις βάρος του ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού εμπίπτουν και στον Κώδικα Δεοντολογίας αφού όπως αναφέρεται στο Κεφάλαιο 1, Άρθρο 1 αναφορικά με το πεδίο εφαρμογής του Κανονισμού «ο παρών Κώδικας καλύπτει τη γενικότερη συμπεριφορά εντός του οργανωμένου ποδοσφαίρου, ανεξάρτητα από το αν σχετίζεται ή όχι με τις ενέργειες εντός των αγωνιστικών χώρων», δεν περιορίζεται δηλαδή στο πλαίσιο ενός αγώνα.

Στην ενότητα 2 «Πειθαρχικές Ποινές», στο άρθρο 6, αναφέρει τις ποινές για τις παραβάσεις του Κώδικα Δεοντολογίας που μπορεί να είναι ακόμη και υποβιβασμός ή αφαίρεση βαθμών.

Ολυμπιακός: Απειλείται μέχρι και με υποβιβασμό για τις απειλές στον Σεμέδο (ΦΩΤΟ)

Η Ανάλυση του Άρης-ΑΕΚ 1-2 από τον Άκη Ζήκο | AEK After 22/04/24 (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X