Δημόπουλος: Αυτές είναι οι τρεις προϋποθέσεις για να τελειώσουμε την πανδημία

Τα μέτρα που έρχονται πριν την πρωτοχρονιά μετά την έκρηξη κρουσμάτων

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ο Πρύτανης του ΕΚΠΑ Αθανάσιος Δημόπουλος μίλησε για τον πορεία της πανδημίας στην χώρα, την μετάλλαξη Όμικρον και τον εμβολιασμό.

Ο κ. Δημόπουλος ανέφερε μεταξύ άλλων ότι η ανοσιακή απόκριση μετά το εμβόλιο φαίνεται να είναι μεγαλύτερη από την φυσική ανοσία, ενώ αναφέρθηκε στην μεγάλη ικανότητα του ιού να μεταλλάσσεται. Σημείωσε ότι τα εμβόλια δουλεύουν αποτελεσματικά στο να αποφύγουμε την βαριά νόσηση και νοσηλεία.

Παράλληλα, μιλώντας στον ANT1, υπογράμμισε τις τρεις προϋποθέσεις για να τελειώσουμε με την πανδημία. Όπως είπε το πρώτο είναι να αναπτυχθεί η ανοσία σε πολύ μεγάλο βαθμό. Δεύτερον, να καλύψει η ανοσιακή απόκριση που αναπτύσσουμε την μετάλλαξη Δέλτα και τρίτον να επιταχυνθεί ο εμβολιασμός σε πολυπληθή κράτη όπως η Αφρική.

Ανέφερε ακόμα πως υπάρχουν δεδομένα ότι η νόσηση με την μετάλλαξη Όμικρον καλύπτει την πιθανότητα να νοσήσουμε και από την Δέλτα. Υπογράμμισε ότι είναι σημαντικό να επιταχυνθεί ο εμβολιασμός και τόνισε ότι δεν είναι μια αθώα γρίπη αν κολλήσουμε την μετάλλαξη Όμικρον.

 

ENWSI TV: ΟΛΟ το ΑΕΚ talk για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό με Καζαντζόγλου και Λούπο
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X