Από Αμραμπατ - Τσούμπερ - Γκαρσία ξεκινάς και ψάχνεις τους υπόλοιπους

Από Αμραμπατ - Τσούμπερ - Γκαρσία ξεκινάς και ψάχνεις τους υπόλοιπους
Photo Credits: INTIME

Ο Τάσος Τσατάλης γράφει για τους Τσούμπερ, Αμραμπατ και Γκαρσία που δεν πρέπει να βγαίνουν από την ενδεκάδα της ΑΕΚ

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Με αφορμή το βασικό θέμα της «Ώρας» σήμερα, για το ποιος από τους Τσούμπερ ή Γκαρσία θα παίξει, μπορούμε να πούμε δυο πράγματα. Άσχετα από το ματς με τον Παναιτωλικό, που υπάρχουν και ιδιαιτερότητες, σε σχέση με το επίπεδο ετοιμότητας του κάθε παίκτη. Αυτό που θέλω να πω, είναι για τις ιδανικές συνθήκες που έχεις τους πάντες διαθέσιμους σε καλή αγωνιστική κατάσταση.

Αυτό λοιπόν το ερώτημα, που όντως προκύπτει από το ρεπορτάζ, δε θα έπρεπε να υπάρχει. Για να έρθουμε δηλαδή και στα σύγκαλα μας. Η παρουσία στην ενδεκάδα μαζί των Άμραμπατ, Τσούμπερ, Γκαρσία, θα έπρεπε να είναι αυτονόητη. Και το ζήτημα θα έπρεπε να είναι ποιοι θα τους πλαισιώνουν και ποια διάταξη τους βολεύει, παράλληλα με την ανάγκη πάντα και της ισορροπίας ανασταλτικά.

Καμία λογική να μένουν στον πάγκο

Δεν έχει λογική κάποιος από αυτούς τους τρεις να μένει στον πάγκο. Η λογική είναι παίζουν αυτοί, ψάχνουμε τους υπόλοιπους κι έχουμε από πίσω και μια δυο εναλλακτικές για τα άκρα της επίθεσης για να μην υπάρχει κι αυτή η περιβόητη ανάγκη για κάποιον «game changer» από τον πάγκο. Αυτό είναι το κανονικό. Οι τρεις παικταράδες σου μέσα και ψάχνεις από πίσω τις εναλλακτικές που θα έχεις στον πάγκο. Ο στόχος που πρέπει να έχει η ΑΕΚ και στο σχεδιασμό της, βραχυπρόθεσμα ή μακρυπρόθεσμα.

Οτιδήποτε… κόβει τη φόρα, οποιουδήποτε από αυτούς τους τρεις παίκτες, εκτιμώ πως δεν είναι προς το συμφέρον της ΑΕΚ. Τώρα για ποιο λόγο υπάρχει πρόβλημα βάσει της τακτικής προσέγγισης κάθε φορά και πρέπει να αναρωτιόμαστε ποιοι από τους τρεις θα χωρέσουν, για να πω την αλήθεια δε μπορώ να το κατανοήσω. Μου είναι δύσκολο να το κατανοήσω. Κατανοώ μόνο πως λείπει από πίσω τους κάτι που θα έδινε στον προπονητή την αίσθηση πως έχει και απο τον πάγκο να ρίξει, αν χρειαστεί. Αλλά αυτό το πρόβλημα δεν θα έπρεπε να υπάρχει…

Η ΑΕΚ είχε λόγω της αναβολής με τον ΠΑΟΚ, μετά από καιρό ένα δεκαήμερο μόνο με προπόνηση κι εδώ και κάποιες μέρες και όχι πίεση από κρούσματα. Περιμένουμε βέβαια και σήμερα να δούμε πως θα είμαστε από εκεί, αλλά εδώ αναγκαστικά θα μιλήσουμε με βάση το ποιες ξέρουμε τώρα πως είναι οι επιλογές.

Ο Γιαννίκης προανήγγειλε αλλαγές

Ο Αργύρης Γιαννίκης έκανε ξεκάθαρα λόγο στο τέλος του 2021 και για αλλαγές. Σε πρώτη φάση, το διαφορετικό που είδαμε στη Λαμία, ήταν ο Γκαρσία αριστερά. Αλλά στη Λαμία είδαμε και τις ίδιες παθογένειες στην ισορροπία της ομάδας μέσα στο γήπεδο, κατά διαστήματα. Άρα, ναι μεν βγήκε πολύ καλά ο Γκαρσία από αριστερά κι αυτό έχει μεγάλη σημασία και για τη συνέχεια, πλην όμως το συνολικό πρόβλημα παρέμεινε σχεδόν αναλλοίωτο.

Το ματς με τον Παναιτωλικό ίσως δεν είναι το ιδανικό για να καταλάβουμε περισσότερα σε σχέση με το τι διαφορετικό σκέφτεται κι έχει δουλέψει ο προπονητής. Γιατί οι απουσίες Αραούχο και Σιμάνσκι δημιουργούν κάποιες συγκεκριμένες συνθήκες, που δεν αφήνουν πολλά περιθώρια. Ωστόσο (το λέω πάλι, αφήνω έξω τα απρόοπτα της περιόδου που διανύουμε), ακολουθούν παιχνίδια που θα υπάρχουν αυτές οι επιλογές στη διάθεση του Αργύρη Γιαννίκη.

Τα οποία παιχνίδια σίγουρα απαιτούν λύσεις στο πρόβλημα ανισορροπίας που παρουσιάζει κατά διαστήματα στα παιχνίδια της η ομάδα. Άρα αλλαγές που σίγουρα είναι αναγκαίες όταν έχεις να λύσεις ένα συγκεκριμένο σημαντικό ζήτημα, είναι σχεδόν αυτονόητο πως πρέπει να περιμένουμε. Ας πούμε στη Τούμπα.

Το τι έπαθε ο Μιλόγεβιτς με το 4-2-3-1, με απλά Γέβτιτς αντί Μάνταλου αλλά στον ίδιο ρόλο και με Λε Ταλέκ έναν από τους δύο χαφ, δυστυχώς το θυμόμαστε όλοι. Υπάρχουν νομίζω πράγματα που θα μπορούσαν να γίνουν για να μη δούμε ξανά αυτό το πράγμα. Ακόμη κι αν δεν υπάρχει προς το παρόν η έξτρα επιλογή στον άξονα, που θα διευκόλυνε κάποιες καταστάσεις για τον προπονητή, τρόποι να προσπαθήσουμε να μην έχουμε την ίδια εικόνα με το πρωτάθλημα στη Τούμπα υπάρχουν.

Και μπορεί εκείνο το ματς να είναι μακριά χρονικά πλέον, πλην όμως επειδή η ΑΕΚ βασίζεται στην ίδια διάταξη που είχε παρατάξει τότε και τα προβλήματα που εμφάνισε σε εκείνο το ματς, ακόμη τη χαρακτηρίζουν, τουλάχιστον στην ανασταλτική πλευρά του παιχνιδιού της, γι’ αυτό το επαναφέρω και το θυμίζω.

Βεβαίως, υπάρχει πρώτα το ματς με τον Παναιτωλικό. Μια ομάδα σε περίεργη κατάσταση, που όμως έδωσε τη μάχη της στη Τούμπα κι έφτασε και κοντά στην ισοφάριση στο δεύτερο ημίχρονο. Είχε δοκάρι θυμίζω.

Αυτό το ματς έχει μια ιδιαιτερότητα. Μετά από καιρό, η ΑΕΚ παίζει πριν τον οσφπ. Αν έχει κερδίσει θα έχει πάει στους έξι βαθμούς και θα περιμένει το αποτέλεσμα στη Λεωφόρο. Σε μια πρώτη ευκαιρία να πάει η διαφορά σε πιο… λογικά επίπεδα. Στο χέρι μας είναι να νικήσουμε τον Παναιτωλικό και να περιμένουμε.

Η Ανάλυση του Άρης-ΑΕΚ 1-2 από τον Άκη Ζήκο | AEK After 22/04/24 (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X