Η ΑΕΚ ισοπέδωσε την «παράγκα» του Ολυμπιακού, η νύχτα της επιστροφής του Μπάγεβιτς (VIDEO)

Η ΑΕΚ ισοπέδωσε την «παράγκα» του Ολυμπιακού, η νύχτα της επιστροφής του Μπάγεβιτς (VIDEO)

Η ιστορική πρώτη επιστροφή του Ντούσαν Μπάγεβιτς στη Νέα Φιλαδέλφεια ως προπονητής του Ολυμπιακού μέσα ένα γήπεδο που έβραζε από πάθος αλλά και μίσος

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η βραδιά της 13ης Ιανουαρίου 19997 κατέχει μια ιδιαίτερη θέση στην ιστορία της ΑΕΚ. Ηταν το βράδυ που ο Ντούσαν Μπάγεβιτς επέστρεψε για πρώτη φορά στη Νέα Φιλαδέλφεια ως προπονητής του Ολυμπιακού και έγινε δεκτός από ένα γήπεδο που έβραζε από… ιερή οργή.

Η ΑΕΚ νίκησε με 2-0 έναν Ολυμπιακό αιχμάλωτο από τη δίψα των παικτών της ΑΕΚ και από το πάθος της εξέδρας, μέσα σε έναν αγωνιστικό χώρο που θύμιζε βούρκο από τους τόνους βροχής που είχε δεχθεί τις προηγούμενες μέρες.

Το πάθος ξεχείλιζε από παντού και ο Ολυμπιακός υπέστη την πρώτη από τις τρεις ήττες του με τον Μπάγεβιτς στον πάγκο του την τριετία 1996-99 (2-0, 1-0, 2-0). Το πρώτο γκολ της ομάδας του (επί οκτώ χρόνια συνεργάτη του Μπάγεβιτς και πλέον πρώτου προπονητή της ομάδας τη σεζόν 1996-97) Πέτρου Ραβούση ήρθε στο 43′ από το Ντέμη Νικολαϊδη, μετά από κόρνερ του Σαβέβσκι και φάση διαρκείας στην περιοχή του Ολυμπιακού, και το δεύτερο από τον Χρήστο Κωστή, μετά από αρχική απόκρουση του Ελευθερόπουλου σε σουτ του Κετσπάγια.

Ηταν μια νίκη που ήθελε πολύ όλη η οικογένεια της ΑΕΚ και που έδωσε μεγάλη ψυχολογική ώθηση στην ομάδα. Η απόσταση των οκτώ βαθμών μειώθηκε στους πέντε και την επόμενη αγωνιστική μειώθηκε στους τρεις, όμως οι σκανδαλώδεις διαιτητικές αποφάσεις υπέρ του Ολυμπιακού επέτρεψαν στην ομάδα του Κόκκαλη να αυξήσει και πάλι τη διαφορά στον δεύτερο γύρο. Η «κόκκινη χούντα» μόλις άρχιζε, όμως η περήφανη και αδούλωτη ΑΕΚ θα τους χαλούσε για πολύ καιρό την εικόνα του ανίκητου πρωταθλητή.

Σταμάτης Βούλγαρης: Ο ευτυχισμένος Ματίας και η κιτρινόμαυρη υπεροχή
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X