Κορωνοϊός: Η Δανία κοντά στην ανοσία της αγέλης

Κορωνοϊός: Η Δανία κοντά στην ανοσία της αγέλης

Οι επιστήμονες ζητούν πιστή εφαρμογή των μέτρων προστασίας και σημειώνουν πως η μάχη με την πανδημία δεν έχει τελειώσει

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η Δανία καταγράφει πολύ υψηλό αριθμό νέων κρουσμάτων της COVID-19. Τα περισσότερα ανήκουν στην παραλλαγή Όμικρον και η πλειοψηφία των ασθενών εμφανίζουν ήπια συμπτώματα. Άνω του 80% του πληθυσμού έχει εμβολιαστεί. Πολλοί εκτιμούν πως σύντομα η χώρα θα πετύχει την ανόσια αγέλης.

«Γενικά μιλώντας, μπορούμε να πετύχουμε ανοσία με δύο τρόπους. Ο ένας είναι να μολυνθεί μεγάλο τμήμα του πληθυσμού. Ο άλλος είναι να εμβολιαστεί η πλειοψηφία των πολιτών» δήλωσε ο Άλαν Ράντρουπ Τόμσεν, καθηγητής πειραματικής ιολογίας στο πανεπιστήμιο της Κοπεγχάγης.

Οι επιστήμονες ζητούν πιστή εφαρμογή των μέτρων προστασίας και σημειώνουν πως η μάχη με τον ιό δεν έχει τελειώσει. Όμως οι πολίτες ανυπομονούν για την κατάργηση των περιορισμών.

«Νομίζω πως γύρω στον Φεβρουάριο μπορούμε να άρουμε τους περιορισμούς. Είναι δύσκολο να είμαι ακριβής. Πιστεύω πως την Άνοιξη όλα θα είναι καλύτερα» δήλωσε η Λόνε Σίμονσεν, καθηγήτρια επιδημιολογίας στο πανεπίστημιο Roskilde.

Αυτή τη στιγμή στη Δανία έχουν ανασταλεί όλες οι πολιτιστικές δραστηριότητες. Οι καλλιτέχνες διαμαρτύρονται έντονα. Οι ψυχαγωγικές και αθλητικές εγκαταστάσεις παραμένουν κλειστές, ενώ και το ωράριο των εστιατορίων έχει περιοριστεί. Μαθητές και εκπαιδευτικοί κάνουν δύο τεστ για να εισέλθουν στο σχολείο.


Σταμάτης Βούλγαρης: Ο ευτυχισμένος Ματίας και η κιτρινόμαυρη υπεροχή
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X