Άλλη ΑΕΚ μετά την διακοπή, με διαφορετικούς ρόλους και ισορροπίες

Άλλη ΑΕΚ μετά την διακοπή, με διαφορετικούς ρόλους και ισορροπίες
Photo Credits: INTIME

Ο Θάνος Τσίμπος γράφει για την ΑΕΚ που θα εμφανιστεί μετά την διακοπή και τι περιμένει να αλλάξει στο παρκέ

Άλλο ένα Σαββατοκύριακο χωρίς αγωνιστική δράση και προπάντων χωρίς ΑΕΚ, με το στερητικό σύνδρομο να ενισχύεται.

Δυστυχώς ο κορονοϊός έχει κυριαρχήσει στα αθλητικά γεγονότα και βλέπετε ότι αναβάλλονται αγώνες σε όλα τα σπορ παγκοσμίως. Στην μπασκετική ΑΕΚ το 90% της ομάδας έχει αρρωστήσει και σιγά σιγά αρχίζουν να επανέρχονται οι πρώτοι νοσούντες. Ευτυχώς οι περισσότεροι την έχουν περάσει ελαφριά και δεν είχαμε επιπλοκές, γιατί θυμόμαστε όλοι τις δυσκολίες που αντιμετώπισε ο Χρυσικόπουλος πέρσι. Το θέμα είναι ότι όταν και αν ξαναξεκινήσει να αγωνίζεται η ομάδα, θα παρουσιαστεί με διαφορετικό πρόσωπο, ενισχυμένη και ελπίζουμε καλύτερη.

Πιο πολλές λύσεις

Η ΑΕΚ ουσιαστικά σε αυτήν την περίοδο της διακοπής θα προσθέσει 3 νέους παίκτες. Τον Κόνιαρη που δεν είναι τόσο νέος αφού προπονείται εδώ και καιρό με την ομάδα, όμως σε λίγο καιρό θα μπορεί να αγωνιστεί, τον Κουζέλογλου που θα μπορεί να βοηθήσει άμεσα αφού έρχεται από αγωνιστική δράση και τον Ράουτινς που θα πρέπει να δούμε σε τι κατάσταση είναι και αν μπορεί να αγωνιστεί άμεσα. Με την επιστροφή και του Κολόμ, πλέον η ΑΕΚ θα έχει τουλάχιστον 10 παίκτες ροτέισον ώστε να μην ξαναδούμε τα ηρωικά με το Περιστέρι με τους 7+1 παίκτες. Αν όλα πάνε καλά και δεν έχουμε σοβαρούς τραυματισμούς ξανά, το θέμα της ποσοτικής λειψανδρίας θα έχει λυθεί, οπότε αυτό που θα μας απασχολήσει θα είναι κυρίως το παικτικό. Πώς δηλαδή θα διαμορφωθεί το ρόστερ, τι αλλαγές θα υπάρξουν στους ρόλους των παικτών και τι όφελος θα έχει η ομάδα από τις νέες προσθήκες.

Κόνιαρης και Ράουτινς

Αρχικά στην περιφέρεια υπάρχουν οι προσθήκες του Κόνιαρη και του Ράουτινς. Ο Κόνιαρης είναι βέβαιο ότι θα χρειαστεί καιρό μέχρι να βρει τα πατήματα του, να νιώσει καλά και να ξαναπαίξει με αυτοπεποίθηση, αφού αυτό έρχεται μέσα από τους αγώνες αλλά η παρουσία του θα προσθέσει σημαντικά χαρακτηριστικά στο σύνολο. Μέχρι τώρα ο Φλιώνης ήταν αυτός που χρησιμοποιούσε ο Στέφανος Δέδας σαν μπαλαντέρ δίπλα από τον Ανγκόλα, ώστε να κατεβάζει την μπάλα και να πιέζει τον καλό περιφερειακό της αντίπαλης ομάδας. Πλέον με τον Κόνιαρη, όχι μόνο θα υπάρχει άλλη μια λύση για αυτόν τον ρόλο αλλά ουσιαστική αναβάθμιση, αφού ο Έλληνας γκαρντ έχει μεγαλύτερο μέγεθος, μεγαλύτερα άκρα, πιο ψημένος σε υψηλότερο επίπεδο ανταγωνισμού και φυσικά καλύτερος σουτέρ. Είδαμε ότι οι άμυνες έδιναν το τρίποντο στο Φλιώνη και εκείνος τους τιμώρησε με το Περιστέρι και τον Προμηθέα, όμως σίγουρα τον Κόνιαρη θα τον σεβαστούν περισσότερο καθότι εξαιρετικός σποτ σουτέρ. Η τριάδα των γκαρντ θα αποτελείται από τους Κολόμ, Κόνιαρη, Φλιώνη, δηλαδή 3 παίκτες για όλα τα γούστα που οι τελευταίοι 2 ταιριάζουν σε όλα τα σχήματα.

Ο Ράουτινς αποκτήθηκε με την προοπτική να μπορεί να ανοίξει ακόμα περισσότερο το γήπεδο, αφού είναι από τους παίκτες που η άμυνα δεν μπορεί να τους δώσει ούτε χώρο ούτε χρόνο για να εκτελέσουν. Ακόμα και σε καλή κατάσταση να μην είναι αρχικά, το σκάουτινγκ των αντιπάλων δεν μπορεί να μην τον παίξει από κοντά για να μην βρει ελεύθερα σουτ. Όλα αυτά γίνονται για να μπορέσει ο Στέφανος Δέδας να φτιάξει ακόμα περισσότερο το spacing στην επίθεση της ΑΕΚ, με σκοπό να μπορέσει να έχει καλύτερη εφαρμογή η φιλοσοφία του που είδαμε ότι τον πρώτο καιρό δυσκολευόταν στην προσαρμογή, ειδικότερα μετά τον τραγικό χαμό του καλύτερου σουτέρ της ομάδας. Οι περισσότεροι χώροι θα κάνουν πιο εύκολη την ζωή του Ανγκόλα και δευτερευόντως του Γκρίφιν και του Χάμερ που θα μπορούν να βγάλουν την ποιότητα τους μέσα στην ρακέτα. Εκτός αυτού οι παραπάνω λύσεις θα αποτρέψουν ώστε να ξαναδούμε μαζί στο παρκέ το δίδυμο Κολόμ-Παππά που υστερεί τρομακτικά σε αμυντικό φίλτρο και κάνει την περιφέρεια της ΑΕΚ εξαιρετικά ευάλωτη.

Η ρακέτα οχυρώνεται

Η προσθήκη του Κουζέλογλου ενισχύει την αθλητικότητα και το hustle της ομάδας, καθώς είναι ένας παίκτης που θα βάλει το σώμα του στην φωτιά και θα κάνει την βρόμικη δουλειά αν χρειαστεί. Το γεγονός ότι ταιριάζει και με τον Γκρίφιν και με τον Χάμερ θα δώσει και αρκετά διαφορετικά σχήματα μέχρι τώρα, ανάλογα τις ανάγκες του αγώνα. Απλά σκεφτείτε ότι σε ματς που η ΑΕΚ έχει το προβάδισμα και θέλει να βγάλει 2-3 καλές άμυνες θα μπορεί να έχει Κουζέλογλου μαζί με Χάμερ στην ρακέτα. Αν προστεθεί και η περιφερειακή γραμμή με Ανγκόλα Κόνιαρη καταλαβαίνει κανείς ότι πλέον η Ένωση θα έχει τις δυνατότητες να παίξει και καλή άμυνα, όσο και αν ο Στέφανος Δέδας θέλει να κερδίζει από την επίθεση του.

Πλέον θα πρέπει να δούμε πότε θα ξαναρχίσουν οι αγώνες και πώς θα επιστρέψουν οι ομάδες στα παρκέ, αφού ο συνδυασμός αποχής και κορονοϊού βγάζει ένα απρόβλεπτο μείγμα που δεν ξέρει κανείς τι πρόσωπο θα εμφανίσει η κάθε ομάδα. Η ΑΕΚ με την επανέναρξη έχει ένα παιχνίδι εκτός έδρας με το Περιστέρι και μετά ακολουθεί ο ΠΑΟΚ, δηλαδή 2 αγώνες που είναι στις δυνατότητες της να κερδίσει και να βάλει σε καλό δρόμο την χρονιά της.

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Η Ανάλυση του Άρης-ΑΕΚ 1-2 από τον Άκη Ζήκο | AEK After 22/04/24 (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X