Το ανέκδοτο της ημέρας: Το πρωτάθλημα συνεχίζεται κανονικά

Το ανέκδοτο της ημέρας: Το πρωτάθλημα συνεχίζεται κανονικά
Photo Credits: INTIME

Ο Σταμάτης Βούλγαρης γράφει για τα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ώρες και θυμάται μία ιστορία από το 2018

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Το μεσημέρι της Παρασκευής, η Super League δεν έκανε δεκτό το αίτημα κάποιων ομάδων και αποφάσισε πως το πρωτάθλημα πρέπει να συνεχιστεί κανονικά. Εκεί όμως που ακούς τη λέξη κανονικά, όλοι σκάνε στα γέλια! Διότι πως συνεχίζεται μία διοργάνωση κανονικά, όταν σε λιγότερο από τέσσερις ώρες από τη στιγμή της απόφασης έχουμε ήδη τρεις αναβολές αγώνων, μεταξύ αυτών και της ΑΕΚ, και μία ομάδα (ο ΠΑΣ Γιάννινα συγκεκριμένα) έχει πάει να παίξει αγώνα με έναν τερματοφύλακα!

Η σημερινή απόφαση ήταν κωμική και τραγική ταυτόχρονα. Το πρωτάθλημα θα έπρεπε να ΔΙΑΚΟΠΕΙ αρχικά από τη στιγμή που βγήκε ο Πλεύρης και είπε 1.000 άτομα στο γήπεδο, την ίδια ώρα όπου η Κυβέρνησή του στα ΜΜΜ μεταφέρει σαν σαρδέλες σε κονσερβοκούτια τους πολίτες αυτού του Κράτους και επιτρέπει για παράδειγμα στα σινεμά που είναι κλειστός χώρος να υπάρχει πληρότητα 100%!

Από τη στιγμή που οι λοιμωξιολόγοι υποστήριξαν ότι τον Γενάρη θα έχουμε έξαρση κρουσμάτων, η λύση δεν ήταν να κλείσουμε τα γήπεδα και να χάσουν περισσότεροι από 50.000 οπαδοί τα λεφτά που έδωσαν για να δούνε από κοντά την αγαπημένη τους ομάδα. Ούτε φυσικά είναι λύση να παίζουν οι ομάδες με άλλες συνθήκες τα εντός και άλλες τα εκτός έδρας ματς.

Απλό παράδειγμα στο οποίο δε θα χρησιμοποιήσω (αρχικά) την ΑΕΚ. Ήταν δίκαιο να παίξει ο Παναθηναϊκός με κόσμο στο Χαριλάου και να υποδεχθεί τον Άρη χωρίς κόσμο; Είναι δίκαιο να παίξει στο Φάληρο με κόσμο και να υποδεχθεί τον Ολυμπιακό χωρίς; Θα ήταν στο κάτω κάτω της γραφής δίκαιο που παίξαμε στην Τούμπα με κόσμο, αλλά εμείς να υποδεχθούμε τον Πάοκ «κεκλεισμένων» λόγω της αστείας απόφασης της Κυβέρνησης;

Ή μήπως είναι σωστό να πάει να παίξει ο ΠΑΣ Γιάννινα στην Κρήτη με έναν γκολκίπερ και 17 παίκτες. Και αν χτύπα ξύλο συμβεί κάτι στον τερματοφύλακα της ομάδας της Ηπείρου θα είναι τίμιο και ηθικό να υπερασπιστεί την εστία του κάποιος που δεν έχει φορέσει ποτέ του γάντια; Για τέτοια κωμωδία μιλάμε. Έτσι κύριοι δεν συνεχίζεται το πρωτάθλημα κανονικά.

Έτσι θα παρακολουθήσουμε μία παρωδία! Η νορμάλ απόφαση θα ήταν πως λόγω της έκτακτης κατάστασης για 15 μέρες πρωτάθλημα γιοκ. Για να προστατευτούν όλοι. Όπως ακριβώς έγινε στο πρωτάθλημα μπάσκετ της Α1.

Και να βάλει νερό στο κρασί τους και η Cosmote και η Nova που τώρα το «προϊόν» της θα είναι «μπασταρδεμένο» και άσχημο. Αγώνες σε άδειες εξέδρες, με ομάδες ταλαιπωρημένες και χτυπημένες από τον covid.

Μία ιστορία από το 2018

Θα γυρίσω λίγο το χρόνο πίσω με αφορμή τα οκτώ κρούσματα που βρέθηκαν στον Πάοκ. Τη σεζόν 2017-2018, κάποιοι μπούφοι στη Θεσσαλονίκη ξεκίνησαν τον Νοέμβριο και μέχρι το ματς στην Τούμπα με το γκάνι και το οφσάιντ γκολ, έκαναν λόγο για ληγμένες πορτοκαλάδες αφήνοντας αισχρά υπονοούμενα για τους παίκτες της ΑΕΚ. Δεν τους παρεξηγώ, γιατί ξέρω ότι οι ηλίθιοι είναι αήττητοι.

Απλά ας δούνε πως αντιμετωπίζονται τα οκτώ κρούσματα του Πάοκ από τους ρεπόρτερ της ΑΕΚ. Δεν άφησε κανένας το παραμικρό υπονοούμενο για το πως βρέθηκαν ξαφνικά στην ομάδα του Κλαψέσκου τρία κρούσματα τη στιγμή που το «χρειαζόταν» ο σύλλογος της γειτονιάς της Τούμπας. Και δεν βρέθηκαν για παράδειγμα τέσσερα ώστε να κλείσει το μαγαζάκι για μία εβδομάδα.

Τώρα όμως και οι προπονήσεις με τα οκτώ κρούσματα συνεχίζονται κανονικά και οι περισσότεροι από τους οκτώ θα μπορούν από Δευτέρα αν δεν εμφανιστούν ξανά θετικοί να τεθούν στη διάθεση του Ρουμάνου. Αυτό για να καταλάβετε τη διαφορά μας…

ΥΓ: Περιμένω τον Πλεύρη να πάρει θέση για τα γεγονότα της Ριζούπολης. Δε θα έβλεπε τηλεόραση μεσοβδόμαδα ο Υπουργός και δε θα τον πληροφόρησε κανένας συνεργάτης του. Περιμένω και τον Λευτεράκη τον Αυγενάκη να βγει να πάρει θέση, αλλά ο Υφυπουργός περιμένει να λάβει εντολάς! Δίχως αυτές δεν μπορεί να κάνει τίποτα.

ΥΓ 2: Θα γελάσουμε πολύ με τον Κλάτενμπεργκ, όταν αποφασίσει να κάνει κριτική των φάσεων στην αγωνιστική που πέρασε. Ειδικά στο ματς Απόλλων – Ολυμπιακός και στη φάση του Φατιόν με τον Μασούρα (γιατί στην άλλη ο Μπα βρίσκει πρώτα μπάλα). Εγώ πάντως πιστεύω ότι δεν θα την αναλύσει καν. Θα την καταπιεί όπως τις γαρίδες στις ταβέρνες του Πειραιά. Αμάσητες…

ΥΓ 3: Ο Όλεγκ Νταντσένκο καταλήγει -πρώτα ο Θεός- στη Ζόρια και τον ξεφορτωνόμαστε για 1,5 χρόνο. Ο Ινσούα το επόμενο διάστημα είναι πολύ πιθανό να μας χαιρετήσει δια παντός. Καλά είναι όλα αυτά, αλλά το πρώτο δεκαήμερο του Γενάρη φεύγει και δεν βλέπω κίνηση ενίσχυσης. Θα είναι τραγικό λάθος να τρέχουμε και πάλι στην τούρλα του Σαββάτου. Στο τέλος του μήνα δηλαδή… Χαφ ξέρουμε από τον Οκτώβριο ότι θέλουμε…

Σταμάτης Βούλγαρης: Ο ευτυχισμένος Ματίας και η κιτρινόμαυρη υπεροχή
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X