Δε μπορεί να ελέγξει το ρυθμό όταν πρέπει, κι έτσι θα «πονέσει» κι άλλο

Δε μπορεί να ελέγξει το ρυθμό όταν πρέπει, κι έτσι θα «πονέσει» κι άλλο
Photo Credits: INTIME

Ο Τάσος Τσατάλης γράφει για την ΑΕΚ

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η ΑΕΚ πήγε στη Λαμία να παίξει ένα ματς που έπρεπε να κερδίσει οπωσδήποτε, σε δύσκολες συνθήκες. Με πολύ σημαντικές απουσίες και με ένα πάγκο που σε μεγάλο ποσοστό αποτελούταν από παιδιά που αγωνίζονται στην ΑΕΚ Β΄ κατά κύριο λόγο.

Ήταν αρκούντως καλή τελικά για να έπαιρνε το παιχνίδι πολύ πιο εύκολα, αλλά πλέον έχει παγιωθεί αυτή η κατάσταση που είδαμε και στη Λαμία. Υπάρχουν μεταπτώσεις στην απόδοση της ομάδας μέσα στα παιχνίδια, μόνιμες πλέον. Αν στα καλά της διαστήματα δε μπορεί να «δέσει» τη κυριαρχία της από πλευράς σκορ, στα όχι καλά της διαστήματα μπορεί να πάθει οποιαδήποτε ζημιά και -το πιο σημαντικό- απέναντι σε οποιονδήποτε αντίπαλο της κατηγορίας. Αυτό φαίνεται ως τώρα.

Το θετικό είναι πως έχει καλά διαστήματα ποδοσφαίρου σύγχρονου, που αποτελεί την επιδίωξη του προπονητή της. Τέτοια που δεν είχε σε κανένα σημείο της σεζόν πέρσι ας πούμε, ούτε με τον Μιλόγεβιτς στην αρχή της φετινής. Το αρνητικό είναι πως όσο περνούν τα παιχνίδια και το σκηνικό είναι επαναλαμβανόμενο, φαίνεται όλο και περισσότερο πως δύσκολα θα μπορέσει ο Γιαννίκης να πάει στο επόμενο βήμα προς τον αγωνιστικό του στόχο, αποκλειστικά με το υλικό που διαθέτει τώρα. Με τα χαρακτηριστικά και το επίπεδο δηλαδή κάποιων παικτών σε συγκεκριμένες θέσεις.

Η ΑΕΚ δουλεύει βάσει συγκεκριμένου αγωνιστικού στόχου, είναι πλεόν προφανές. Δουλεύει καλά κι αυτό είναι επίσης προφανές. Αλλά έχει παθογένειες από πλευράς δυναμικού που όλο αυτό το πάνε μέχρι ένα σημείο. Το γεγονός επίσης πως δε μπορεί να πάρει καθαρό προβάδισμα από τα καλά της διαστήματα, κάνει πιο δύσκολη τη διαχείριση την ώρα των αγώνων.

Η ΑΕΚ δε μπορεί να ελέγξει το ρυθμό στα παιχνίδια

Εδώ ερχόμαστε σε αυτό που για μένα αποτελεί το βασικό πρόβλημα. Η ΑΕΚ δε μπορεί να ελέγξει το ρυθμό στα παιχνίδια, στα διαστήματα που δεν είναι η ίδια… στο φουλ. Αδυνατεί να «παγώσει» το ρυθμό όταν αυτό χρειάζεται. Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί παράγοντες που φταίνε γι’ αυτό.

Σίγουρα μέσα σε αυτούς είναι τα χαρακτηριστικά των παικτών στο κέντρο, ειδικά στη πιο συνηθισμένη σύνθεση στο 4-2-3-1. Αλλά είναι πολύ σοβαρό πρόβλημα, πολλές φορές καθορίζει την εξέλιξη των αγώνων και πολύ φοβάμαι πως προσεχώς εφόσον δε βρεθεί λύση σε αυτό, θα τη καθορίζει ακόμη περισσότερο. Και πολύ φοβάμαι επίσης, πως αυτό θα γίνεται τις περισσότερες φορές σε βάρος της ΑΕΚ.

Νομίζω πως εδώ δύο δρόμοι υπάρχουν. Ο ένας είναι να προσθέσεις άμεσα ποδοσφαιριστές που θα βοηθήσουν να αλλάξει η κατάσταση σε αυτό το σοβαρό πρόβλημα, με βάση ακριβώς αυτό που παίζει τώρα συνεχώς ο Αργύρης Γιαννίκης.

Αν άμεσα δε μπορείς να το κάνεις αυτό στο βαθμό που χρειάζεται (η μία κίνηση στα χαφ παραμένει το πιο πιθανό μεταγραφικό σενάριο για τον Γενάρη), πρέπει να δεις τι θα κάνεις με βάση όσα διαθέτεις. Και γενικώς, η προσέγγιση του Αργύρη Γιαννίκη, δεν είναι εύκολο να βγει στο απόλυτο και σταθερά με την απαραίτητη ισορροπία, αν δε περάσει από μια κανονική καλοκαιρινή μεταγραφή περίοδο και προετοιμασία της ομάδας πάνω στα πρότυπα που τη χαρακτηρίζουν.

Το πως τα βλέπει αυτά τα πράγματα ο ίδιος ο Ενωσίτης τεχνικός θα το δούμε στη πράξη. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε προς το παρόν είναι να καταγράψουμε δεδομένα. Το ένα είναι πως υπάρχει αγωνιστικό πρόβλημα συγκεκριμένο. Το άλλο είναι πως μεταγραφικά θα είναι πολύ δύσκολο με τις προϋποθέσεις που υπάρχουν, να πετύχει η ΑΕΚ το ιδανικό για τη συγκεκριμένη περίοδο. Που θα βοηθήσει αποφασιστικά το Γιαννίκη να συνεχίσει ακριβώς όπως το πάει.

Η πολιτική Αυγενάκη – Κλάτενμπεργκ γύρω από τη διαιτησία έχει άμεση απήχηση

Κατά τα άλλα είχαμε μια ακόμη αγωνιστική που διαπιστώθηκε πως η πολιτική Αυγενάκη – Κλάτενμπεργκ γύρω από τη διαιτησία, έχει άμεση απήχηση. Στη Λαμία ο απολογισμός των 7-25 φάουλ σε βάρος της και οι 5 κίτρινες που πήραν οι παίκτες της, είναι ενδεικτικός της διάθεσης του Διαμαντόπουλου και των περισσότερων Ελλήνων διαιτητών πλέον, απέναντι της.

Κατά τη δική μου εκτίμηση δεν θα αργήσει η στιγμή που θα δούμε Έλληνα διαιτητή και σε αγώνα της ΑΕΚ με ομάδα της πρώτης τετράδας. Κι αυτό να είστε σίγουροι, δε θα γίνει για καλό.

Η ΑΕΚ έχει απέναντι της αυτή τη στιγμή τη κυβερνητική πολιτική στο ποδόσφαιρο κι αυτό είναι ένα πρόβλημα πολύ δύσκολο. Η κυβερνητική πολιτική στο ποδόσφαιρο, είναι η ατζέντα του οσφπ. Έχει ρίξει όλο το βάρος της επιρροής της προς τη κατεύθυνση των διεθνών ποδοσφαιρικών συνομοσπονδιών. Με στόχο αν όχι να πέσει η διοίκηση της ήδη ευνουχισμένης ΕΠΟ που είναι εξαιρετικά δύσκολο, τουλάχιστον να συναινούν στο να περνούν οι κυβερνητικές επιδιώξεις στο χώρο της διαιτησίας μέσω του Κλάτενμπεργκ. Νιώθουν τόσο δυνατοί σε αυτό, που ο Αυγενάκης δεν έχει κανένα πρόβλημα να το αποκαλύπτει δημόσια.

Εύκολες λύσεις δεν υπάρχουν εδώ. Όσοι λένε «τι κάνει η ΑΕΚ;» και διαμαρτύρονται, απλά αερολογούν. Πολλά κάνει η ΑΕΚ, το παλεύει όπου κι όπως μπορεί κι αν δεν ήταν αυτή που είναι σήμερα, θα χόρευαν ήδη πάνω στο πτώμα της και θα την είχαν διαλύσει τελείως, με τη δύναμη που έχουν πολιτικά. Προς το παρόν τουλάχιστον.

Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X