Η αντανάκλαση της φετινής ΑΕΚ σε ένα 90λεπτο

Η αντανάκλαση της φετινής ΑΕΚ σε ένα 90λεπτο
Photo Credits: INTIME

Ο Σταύρος Καζαντζόγλου βλέπει μέσα από το πρίσμα της ΑΕΚ στη Λαμία ολόκληρη την «κιτρινόμαυρη» σεζόν

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Πιθανότατα, έπειτα από λίγες εβδομάδες να μη θυμόμαστε καν αυτό το παιχνίδι της ΑΕΚ στη Λαμία. Ισως το μόνο που μπορεί να μείνει ζωντανό στη μνήμη, ήταν η μορφή του Στέλιου Σεραφείδη. Ηταν δεδομένο, πως υπό κανονικές συνθήκες θα ήταν εκεί. Σε μια γωνιά, αμίλητος, σκυφτός, χαμένος στις δικές του σκέψεις και αγωνίες, να παρακολουθεί την ΑΕΚ. Και στο δρόμο της επιστροφής, αφού θα είχε νικήσει, να έσκαγε τα πρώτα χαμόγελα σε εκείνους που ήξεραν πως είχε ψυχή μικρού παιδιού.

Αμιγώς αγωνιστικά, όσα συνέβησαν στη Λαμία αποτελούν την πιο ξεκάθαρη αντανάκλαση της ΑΕΚ στο φετινό καθρέπτη της. Μια ομάδα που έχει τεράστια ποιότητα δημιουργικά, με παίκτες που μπορούν να κάνουν τη διαφορά με μια και μόνη κίνηση, ένα σύνολο παικτών που δεν έχει γίνει ομάδα και μπάζει αμυντικά, ένα ρόστερ που έχει ξεκάθαρες αδυναμίες σε συγκεκριμένες θέσεις, οι οποίες δεν μπορούν να βελτιωθούν μέσα από την όποια δουλειά και χρήζει ενίσχυσης.

Ο ξεχωριστός Γιαννίκης

Παράλληλα και ένας προπονητής που σίγουρα κάτι έχει. Δεν μπορείς να χρεώσεις τον Γιαννίκη για κακό διάβασμα των αγώνων ή πως…αποκοιμιέται στη διάρκεια των αναμετρήσεων. Παίζει και αυτός με τον τρόπο του, είναι ενεργός. Στη Λαμία «καθάρισε» το ματς με τη διπλή αλλαγή: ο Σιμόες έκλεισε κάθε διάδρομο προς την εστία του – εξαιρετικού και πάλι – Τσιντώτα, ο Αμραμπατ στην κορυφή της επίθεσης δεν ανακόπτονταν ούτε με λάσο.


Επίσης, είναι πια πασιφανές πως ο Γιαννίκης έτσι θα πάει για όσο βρίσκεται στον πάγκο της ΑΕΚ. Εχει μια συγκεκριμένη ποδοσφαιρική φιλοσοφία, έχει τη στήριξη της διοίκησης, θα προσπαθήσει να βάλει την ΑΕΚ στα δικά του καλούπια. Γίνεται; Μέχρι τώρα φαίνεται πως λίγα πράγματα αλλάζουν. Υπάρχουν αδυναμίες, ιδιαίτερα στο μεσοαμυντικό κομμάτι, που δεν βελτιώνονται. Ισως να ποντάρει πολλά στην ποιότητα που έχει μπροστά, ίσως ελπίζει πως η αυτοπεποίθηση από νίκες μπορεί να δώσει αέρα.

Η ευκαιρία του Λιβάι

Γιατί για να μην τρελαινόμαστε, η ΑΕΚ ξεχειλίζει από ποιότητα δημιουργικά. Σκεφτείτε, πως σε μια αναμέτρηση δίχως ένταση και ρυθμό, με ξεκάθαρη απώλεια ηρεμίας και συγκέντρωσης από όσα συνέβησαν σε γιορτές, ταξίδια, πανδημία και Σεραφείδη, υπήρξε η κλάση για να γίνουν φάσεις από το πουθενά. Ο Λιβάι κυνήγησε «σκοτωμένη» μπάλα και σκόραρε, σε φάση που οι περισσότεροι θα έχαναν την ισορροπία τους και θα σούταραν στα πουλιά.


Για τον Λιβάι, φαίνεται πως η επιμονή του Γιαννίκη να τον χρησιμοποιεί αριστερά μπορεί να βγει σε καλό. Αφ’ ενός διότι δίνει ξανά στον ίδιο την ευκαιρία να βάλει νέα στοιχεία στο αγωνιστικό ρεπερτόριο του και στον τρόπο που αγωνίζεται, ώστε να μη γίνεται προβλέψιμος και εύκολα αντιμετωπίσιμος από τις αντίπαλες άμυνες και αφ’ ετέρου, δίνει ακόμα περισσότερες επιλογές για το μέλλον της ΑΕΚ, καθώς μπορεί να φέρει τον Τσούμπερ στον άξονα.

Δείτε περισσότερα για τον αγωνιστικό καθρέφτη της φετινής ΑΕΚ.

Δείτε την τελευταία εκπομπή του ENWSI TV:

Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X