Η ΑΕΚ έκανε ότι έπρεπε για να χαμογελάσει ο κυρ Στέλιος!

Η ΑΕΚ έκανε ότι έπρεπε για να χαμογελάσει ο κυρ Στέλιος!
Photo Credits: INTIME

Με την ποιότητα των Λιβάι και Αμραμπατ, η ΑΕΚ πήρε σημαντική νίκη (0-2) στη Λαμία στη μνήμη του Σεραφείδη στο ξεκίνημα του 2022

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Στη μνήμη του Στέλιου Σεραφείδη, για να χαμογελάσει η ψυχούλα του εκεί ψηλά, η ΑΕΚ έκανε αυτό που έπρεπε στο πρώτο ματς του 2022. Χάρη στην κλάση των Λιβάι και Αμραμπατ, η Ενωση πήρε σημαντική νίκη με 2-0, δίχως να εντυπωσιάσει με την απόδοση της. Είχε αρκετές απουσίες, αλλά και τα γνωστά προβλήματα στην ανασταλτική λειτουργία, που την έκαναν να έχει ανοιχτό το ματς ως το φινάλε. Φάνηκε ξανά πάντως, πως έχει την ποιότητα δημιουργικά για να κάνει τη διαφορά, ειδικά σε ματς τέτοιου επιπέδου.

Ο Γιαννίκης είχε να καλύψει πολλά αγωνιστικά θέματα πριν την αναμέτρηση της ΑΕΚ στη Λαμία. Επέλεξε να καλύψει το κενό στη θέση του δεξιού μπακ επιστρατεύοντας τον Σβάρνα για τη θέση, ελλείψει Βράνιες εμπιστεύθηκε το δίδυμο Μήτογλου, Τζαβέλλα στο κέντρο της άμυνας, προτίμησε τους Λε Ταλέκ και Σιμάνσκι στη μεσαία γραμμή, ενώ χρησιμοποίησε στα αριστερά τον Λιβάι και τον Ανσαριφάρντ στην κορυφή της επίθεσης.

Η ΑΕΚ μπήκε πολύ μουδιασμένα στο παιχνίδι. Χωρίς να πιέζεται ιδιαίτερα από τη Λαμία, η άμυνα της έδειχνε έτοιμη να καταρρεύσει σε κάθε φάση. Ο Τσιντώτας κράτησε το μηδέν από νωρίς, αντιδρώντας εξαιρετικά σε σουτ του Νούνιες έπειτα από λάθος απομάκρυνση του Μήτογλου. Τα χαφ ήταν εκτός παιχνιδιού και η μπάλα μεταφερόταν από την άμυνα στην επίθεση, κυρίως από τη δεξιά πλευρά με τον Αμραμπατ.

Πήρε τα πάνω της

Μόνο χάρη σε ατομικές εμπνεύσεις του Μαροκινού η ΑΕΚ έδειχνε πως μπορούσε να βρει λύσεις ή από κάποια άλλη στιγμή των παικτών που έχει δημιουργικά. Ο Ανσαριφάρντ έπαιζε σωστά με πλάτη, κρατούσε και μοίραζε μπάλα, αλλά υπήρχαν αποστάσεις. Ενώ τα πράγματα έδειχναν άκρως προβληματικά, η έμπνευση του Λιβάι και η κλασική αδυναμία του Τζανετόπουλου σε δεύτερες μπάλες, έδωσαν προβάδισμα στην Ενωση.


Φάνηκε πως αυτό το γκολ αφύπνισε την ΑΕΚ. Από εκεί και μετά, υπήρξε το πιο καλό διάστημα στο παιχνίδι. Με πίεση ψηλά, με καλές αποστάσεις, με συμμετοχή των Λε Ταλέκ και Σιμάνσκι στο παιχνίδι της ομάδας. Υπήρξαν φάσεις, καλή κυκλοφορία της μπάλας και διάθεση να καθαρίσει το παιχνίδι. Οπως και έπρεπε δηλαδή, καθώς η Λαμία αναθάρρησε ξανά προς το φινάλε του ημιχρόνου και μέσα από δικές της στατικές φάσεις, δημιούργησε 1-2 επικίνδυνες στιγμές.

Καθάρισε η κλάση

Στο δεύτερο ημίχρονο, δεν άλλαξε κάτι ουσιαστικό στην εξέλιξη της αναμέτρησης. Η ΑΕΚ είχε πλέον τη δυνατότητα να περιμένει τη Λαμία που αναγκαστικά έπρεπε να βγει από το καβούκι της και πλέον υπήρχαν πολλοί χώροι για να βγαίνουν επιθέσεις. Εκεί όμως, υπήρχαν κακές επιλογές στην τελική προσπάθεια. Εκεί που θα μπορούσαν, μία ο Αμραμπατ και μία ο Μάνταλος, να γίνουν πιο ομαδικοί και να τελειώσουν φάσεις με γκολ, έχασαν τις ευκαιρίες.

Οσο περνούσε η ώρα και η ΑΕΚ δεν καθάριζε το παιχνίδι, έβαζε στο κόλπο και τη Λαμία. Οι γηπεδούχοι είχαν μεγάλη στιγμή με τον Αραμπούλι στο 67’ με την μπάλα να περνά δίπλα από την εστία του Τσιντώτα, ενώ αμέσως μετά υπήρξε διάστημα στο οποίο οι «κιτρινόμαυροι» δεν μπορούσαν να βγάλουν την μπάλα από την περιοχή τους και δέχονταν έντονη πίεση. Ο Γιαννίκης αντέδρασε με διπλή αλλαγή, που έδωσε φρέσκα πόδια στα χαφ με την παρουσία του Σιμόες και τοποθετώντας τον Αμραμπατ στην κορυφή της επίθεσης με τον Γέβτιτς δεξιά.


Η ΑΕΚ δεν μπόρεσε να ισορροπήσει το παιχνίδι, αλλά τουλάχιστον δεν είχε ζητήματα με την πίεση της Λαμίας και έβρισκε ελεύθερους χώρους. Η επιλογή του Γιαννίκη να περάσει τον Αμραμπατ στην κορυφή της επίθεσης δικαιώθηκε στο 83’ σε φάση που ξεκίνησε και τελείωσε ο Αμραμπατ. Ο Μαροκινός έγινε ομαδικός, ο Γέβτιτς δεν τελείωσε τη φάση, αλλά ο Αμραμπατ συνέχισε να είναι κοντά και με πλασέ σκόραρε και κλείδωσε για την ΑΕΚ τη νίκη.

Δείτε πως μετέφερε και σχολίασε ζωντανά την αναμέτρηση το enwsi.gr

Λαμία-ΑΕΚ 0-2

Λαμία (Μ. Γρηγορίου, 4-2-3-1): Σαράνοφ, Σκόνδρας, Τζανετόπουλος, Γκόλεμιτς, Σαραμαντάς, Τζανδάρης (63’ Ταϊρόν), Μπεχαράνο, Ρόμανιτς, Νούνιες (82’ Τσούκαλος), Ελευθεριάδης, Αραμπούλι (82’ Καραμάνος)

ΑΕΚ (Α. Γιαννίκης, 4-2-3-1): Τσιντώτας, Σβάρνας, Μήτογλου, Τζαβέλλας, Μοχαμάντι, Σιμάνσκι (77’ Σάκχοφ), Λε Ταλέκ (71’ Σιμόες), Αμραμπατ, Μάνταλος (87’ Χατζισαφί), Γκαρσία, Ανσαριφάρντ (71’ Γέβτιτς)

Ο Διαμαντόπουλος χρέωσε με κίτρινη κάρτα τους Τζανδάρη (41’), Τζανετόπουλο (77’) – Ανσαριφάρντ (18’), Σιμάνσκι (47’), Αμραμπατ (49’), Σιμόες (89’), Σβάρνα (90’).

Δείτε γκολ και φάσεις από το Λαμία-ΑΕΚ




Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X