ΠΟΥ: «Η μετάλλαξη Όμικρον μπορεί να φέρει άλλες επικίνδυνες παραλλαγές του κορωνοϊού»

Κορωνοϊός: 2.781 νέα κρούσματα - 63 θάνατοι, 805 διασωληνωμένοι

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η φρενήρης διάδοση της μετάλλαξης Όμικρον ανά τον κόσμο ενέχει τον κίνδυνο δημιουργίας μιας νέας πιο επικίνδυνης παραλλαγής του κορονοϊού, προειδοποίησε σήμερα, Τρίτη (04/01) ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ).

Παρότι η μετάλλαξη Όμικρον εξαπλώνεται ταχύτατα παγκοσμίως, μοιάζει λιγότερο παθογόνα από όσες έχει αντιμετωπίσει η επιστήμη μέσα στην πανδημία του κορονοϊού, γεγονός που δημιούργησε την ελπίδα ότι η πανδημία θα μπορούσε να ξεπεραστεί.

Κίνδυνος εμφάνισης μεταλλάξεων

Ωστόσο η Κάθριν Σμόλγουντ, υπεύθυνη εκτάκτων καταστάσεων του ΠΟΥ, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι η απότομη αύξηση των ποσοστών μόλυνσης μπορεί να έχει το αντίθετο αποτέλεσμα.

«Όσο περισσότερο εξαπλώνεται η Όμικρον, τόσο περισσότερο μεταδίδεται και όσο περισσότερο αναπαράγεται, τόσο περισσότερο είναι πιθανό να παραχθεί μια νέα παραλλαγή», διευκρίνισε. «Σήμερα η Όμικρον είναι θανατηφόρα, μπορεί να προκαλέσει τον θάνατο (…) Ίσως λίγο λιγότερο από τη Δέλτα, αλλά ποιος μπορεί να πει τί μπορεί να προκαλέσει η επόμενη παραλλαγή;».

Διαβάστε περισσότερα για τη μετάλλαξη Όμικρον από τον ΠΟΥ

LIVE όλες οι ειδήσεις

Οι ειδήσεις του enwsi.gr στο Google News

Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X