Ο Σεραφείδης ήταν η ψυχή της ΑΕΚ
Photo Credits: INTIME

Ο Σταύρος Καζαντζόγλου γράφει για τον Στέλιο Σεραφείδη, που έδειχνε τον τρόπο να αγαπάς την ΑΕΚ

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Το ποδόσφαιρο είναι όμορφο, γιατί εγείρει τα πιο όμορφα συναισθήματα. Μέσα από όσα θα ζήσεις από μικρό παιδί, καθορίζεσαι σε σημαντικό βαθμό ως άνθρωπος. Μπορεί να βρεθείς αγκαλιασμένος με ανθρώπους που δεν γνώριζες πέντε λεπτά πριν, να τσακώνεσαι και να διαφωνείς με κάποιον που ίσως να μην έχεις αντικρίσει ποτέ ξανά στο παρελθόν, να κλάψεις σε έναν ώμο που δεν ξέρεις καλά καλά ούτε σε ποιον ανήκει. Αν είσαι υποστηρικτής της ΑΕΚ, δεν μπορεί να έχεις βρεθεί σε κάποιο παιχνίδι ομάδας που φορά την «κιτρινόμαυρη» φανέλα και να μην είχες ανταμώσει με τον Στέλιο Σεραφείδη.

Για εμάς που δεν προλάβαμε να τον δούμε να αγωνίζεται, μεγαλώσαμε με τις ιστορίες του μαύρου πάνθηρα. Του σκληρού Πόντιου, που δεν έπαιζε με τα σωματικά προσόντα, αλλά με την ψυχή του. Εκείνη η ψυχή και ο αψύς τρόπος που κοιτούσε, έσκιαζε τους αντιπάλους. Και μόλις ερχόταν σε επαφή με δικούς τους ανθρώπους, με άλλους Ενωσίτες, όλα άλλαζαν. Το χαμόγελο ήταν το πιο βαθύ και αγνό που μπορούσες να αντικρίσεις, ο Στέλιος γινόταν σαν παιδί και μιλούσε με τον καθένα.

Πάντα εκεί

Ο Στέλιος Σεραφείδης ήταν η ψυχή της ΑΕΚ. Και τώρα θα συνεχίσει να την προσέχει από εκεί ψηλά. Να στέκει βουβός, πάντα λιγομίλητος σε μια άκρη και να βλέπει. Να δίνει συμβουλές, να μοιράζεται την αγωνία. Οπου υπάρχει ΑΕΚ. Στο ποδόσφαιρο, στο μπάσκετ, στο χάντμπολ, στο βόλεϊ, σε κάθε γήπεδο που υπήρχαν «κιτρινόμαυρες» φανέλες με το δικέφαλο στο στήθος. Ακόμα και στις αλάνες, να θωρεί μικρά παιδάκια που φορούσαν τη φανέλα.

Θυμάμαι τις τελευταίες συναντήσεις μας, στης Φιλαδέλφειας τα μέρη. Στο μαγαζί του Χρήστου Βασιλόπουλου για να μοιραστούμε αγωνίες. Στις βόλτες μέσα και έξω από το γήπεδο, με την έννοια να τα προλάβει όλα. «Μην έχεις άγχος, εσύ θα μπεις να παίξεις εδώ», του έλεγα για να δώσω κουράγιο. Ηξερα, ήξερε, πως έκανε τη μια χρονική υπέρβαση μετά την άλλη. Πως έκανε τους γιατρούς να μην πιστεύουν σε πόση δύναμη μπορεί να είχε ένας άνθρωπος τόσο χτυπημένος.

Διαβάστε περισσότερα για τον Στέλιο Σεραφείδη και την αγάπη του για την ΑΕΚ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X