Το χειρότερο νέο που μπορούσαμε να έχουμε στην ΑΕΚ στην αρχή του 2022

Το χειρότερο νέο που μπορούσαμε να έχουμε στην ΑΕΚ στην αρχή του 2022
Photo Credits: INTIME

Ο Τάσος Τσατάλης γράφει για τον Στέλιο Σεραφείδη και το ματς της ΑΕΚ στη Λαμία

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ο Στέλιος Σεραφείδης δε τα κατάφερε. Δε τα κατάφερε να δει το νέο γήπεδο στην εντέλεια και να μπει σε αυτό. Το τι νιώθω αυτή τη στιγμή για όσους έπαιξαν ρόλο στις αναγκαστικές καθυστερήσεις δε θέλω να το εκφράσω τώρα γιατί θα μπλέξουμε με δικαστήρια. Και τι θα μπορούσα να τους ευχηθώ, θα το πνίξω μέσα μου…

Δε θα γράψω άλλα στο blog εδώ, αφού θα αναφερθούμε όλοι μας στο site μέσα στη μέρα, σε ειδικό θέμα για τον Στέλιο Σεραφείδη. Περιορίζομαι να πω εδώ, αυτό που είπα στην αρχή, συν το ό,τι η στενοχώρια είναι απίστευτη φυσικά. Και πως το χειρότερο νέο που θα μπορούσαμε ως ΑΕΚ να έχουμε στο ξεκίνημα της νέας χρονιάς, το είχαμε.

Πάμε, αναγκαστικά στα άλλα…

Μάλλον με σχετική αμηχανία περιμένω την επανέναρξη του πρωταθλήματος. Είναι η πιο περίεργη επανέναρξη μετά από Γιορτές που μπορώ να θυμηθώ. Η εξάπλωση του ιού σε πρωτοφανή επίπεδα, για τη σχεδόν διετία που συμπληρώνουμε μαζί του, κάνει τη διαφορά και κάνει τα πάντα… σχετικά.

Γι΄αρχή η ΑΕΚ πάει στη Λαμία χωρίς να μπορεί να υπολογίζει σε κανένα από τα δύο δεξιά μπακ που έχουμε δει ως τώρα να ξεκινούν βασικοί. Επιπλέον, οι επιλογές μέσο-επιθετικά είναι στο «τόσο – όσο». Πάντα με βάση όσους έχουμε δει ως τώρα να παίζουν στη τριάδα πίσω από τον επιθετικό στο 4-2-3-1, φαίνεται πως στη Λαμία θα υπάρχουν ακριβώς τρεις διαθέσιμοι.

Συμπληρώνεται το «παζλ» από την απουσία του Βράνιες, ο οποίος ωστόσο προέρχεται από το χειρότερο του παιχνίδι στην ΑΕΚ, απέναντι στον ΟΦΗ, άσχετα αν έβαλε γκολ. Εδώ υπάρχει κι ένα ενδιαφέρον στοιχείο παρεμπιπτόντως. Είδαμε τον Βράνιες καλύτερο με τον Μήτογλου, όχι καλό με τον Τζαβέλλα. Ο Τζαβέλλας στέκεται καλύτερα από τον Βράνιες στα τελευταία ματς που τους είδαμε πάλι μαζί, αλλά θα έχει ενδιαφέρον να δούμε αν μαζί με τον Μήτογλου για πρώτη φορά, θα ανέβει κι άλλο η απόδοση του, όπως συνέβη με τον Βόσνιο.

Παρόλα αυτά, το ματς απέναντι σε μια ομάδα που δεν έχει μέχρι τώρα προβλήματα με κρούσματα και ψάχνει απεγνωσμένα βαθμούς ειδικά εντός έδρας. Να σημειώσουμε πως έχει δώσει και δύο ματς ως τυπικά γηπεδούχος στο Βόλο. Εδώ πάμε στο άλλο σημείο που με ανησυχεί. Η Λαμία δεν έχει κερδίσει ως γηπεδούχος στο πρωτάθλημα, από τις 10 Μαρτίου, από τη περασμένη σεζόν δηλαδή, όταν είχε κερδίσει με 2-1 την ΑΕΛ και της είχε βάλει στην ουσία… ταφόπλακα. Respect σε αυτό λόγω Κούγια με την ευκαιρία.

Αυτό είναι το μεγαλύτερο «SOS» του ματς της ΑΕΚ στη Λαμία

Το να αντιμετωπίζει η ΑΕΚ οποιαδήποτε ομάδα που κουβαλά κάποιο μεγάλο αρνητικό σερί, πάντα με κάνει να ανησυχώ, γιατί κακά τα ψέματα, έχουμε δει την ομάδα πολλές φορές να «σώζει» κόσμο. Πόσο μάλλον τώρα που έχει ζητήματα έτσι κι αλλιώς η Ένωση. Το μεγαλύτερο «SOS» του ματς, είναι αυτό το σερί της Λαμίας. Που η ιστορία μας έχει δείξει πως πρέπει περισσότερο να απασχολεί την ΑΕΚ, παρά τη Λαμία…

Η δε Λαμία είναι μια ομάδα που η ΑΕΚ δύσκολα τη κερδίζει εκτός έδρας στο πρωτάθλημα. Αν εξαιρέσεις τη πρώτη σεζόν της Λαμίας στη Super League που το ματς έγινε στο Περιστέρι, αλλά κι εκεί ήρθε πολύ δύσκολα η νίκη με το πέναλτι του Χριστοδουλόπουλου προς το τέλος (με «αίμα» πλήρωσε αυτό το πέναλτι η ΑΕΚ, σε ματς που η προπαγάνδα των αντιπάλων της το ήθελε… κι εύκολο), υπάρχουν άλλα δύο ματς που ήρθαν ισόπαλα και μάλιστα σε σημείο χρονικό που έκαναν μεγάλη ζημιά βαθμολογικά.

Πέρσι κέρδισε μετά… χιλίων βασάνων, με τον απίστευτο Κουτσιαυτή να την αφήνει με δέκα παίκτες, με την αποβολή – φάντασμα του Ινσούα.

Να θυμίσω επίσης πόσο δύσκολα κέρδισε η ΑΕΚ τη Λαμία στον πρώτο γύρο στο ΟΑΚΑ. Σε ένα ματς που συμπτωματικά πάλι έγινε εργαλείο στα χέρια της προπαγάνδας, αλλά και του Κλάτενμπεργκ κατ’ επέκταση, που χρέωσαν στον Σιδηρόπουλο που ήταν στο VAR, λάθος υπόδειξη σε ένα μαρκάρισμα στην περιοχή της ΑΕΚ προς το τέλος του ματς.

Αξιόμαχη η Λαμία με τους μεγάλους.

Η Λαμία δυσκόλεψε και στα δύο ματς τον οσφπ, για κάποια χιλιοστά και για οφσάιντ… τζάμπα και βερεσέ δε πήρε βαθμό στη Τούμπα. Γενικά το στυλ της, τη κάνει πιο αξιόμαχη στα ματς με τους μεγάλους. Με την ΑΕΚ δεν θα έχει επίσης απουσίες που είχε σε προηγούμενα ματς και της στοίχισαν. Ο Παναθηναϊκός για παράδειγμα, εκτός από το ό,τι έδωσε το ματς στο Πανθεσσαλικό, αντιμετώπισε και… κάτι από Λαμία. Ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο μετά από αποβολή και τραυματισμούς που πρόκυψαν και μέσα στο παιχνίδι. Παρόλα αυτά δυσκολεύτηκε πολύ και βρήκε γκολ σε ανύποπτη στιγμή, χωρίς άλλες ευκαιρίες.

Μόνο και μόνο οι βαθμολογικές απώλειες στις δύο από τις τρεις προηγούμενες σεζόν, τελειώνουν κάθε κουβέντα για δήθεν… ευκολίες της ΑΕΚ με τη Λαμία. Σε ένα ζευγάρι στο πρωτάθλημα ξέρουμε μόνο εκ των προτέρων το αποτέλεσμα, λόγω… παράδοσης βέβαια κι αυτό είναι το οσφπ – Άρης.

Από κει και πέρα, όπως είναι τα πράγματα πρέπει να βλέπεις αποκλειστικά το ματς που έχεις μπροστά σου, καθώς δε μπορείς να προγραμματίσεις και να υπολογίσεις οτιδήποτε, ενόψει του μεθεπόμενου. Το μόνο που μπορείς να υπολογίζεις, είναι πως ενδεχομένως να διαπιστωθεί σε αυτό το διάστημα πως τουλάχιστον στη μέσο-επιθετική γραμμή η ομάδα θα έπρεπε να έχει μάλλον μεγαλύτερο εύρος επιλογών. Μιλάω για τους ακραίους κυρίως. Μια ακόμη επιλογή, θα έδινε την απαραίτητη ισορροπία στο ρόστερ.

Για τα μεταγραφικά δεν έχω να πω κάτι περισσότερο σήμερα. Οι ανάγκες είναι δεδομένες, δε πιστεύω πως υπάρχει κάποιος που να θεωρεί ότι η ΑΕΚ μπορεί να πάει ως το τέλος με τις επιλογές που διαθέτει σήμερα και μέσα στις συνθήκες που διαμορφώνονται από τη πανδημία. Συν το βαρύ πρόγραμμα που ξεκινάει από αύριο στη Λαμία και θα πάει πολύ έτσι. Φυσικά δεν είναι μόνο θέμα αριθμητικό. Είναι και θέμα ποιότητας επιλογών, τουλάχιστον στον άξονα της μεσαίας γραμμής. Αλλά κινδυνεύει να γίνει κι αριθμητικό.

LIVE όλες οι ειδήσεις

Οι ειδήσεις του enwsi.gr στο Google News

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X