Το ασυγχώρητο με τον Μπακασέτα δεν μπορεί να διορθωθεί πια

Το ασυγχώρητο με τον Μπακασέτα δεν μπορεί να διορθωθεί πια
Photo Credits: INTIME

Ο Βαγγέλης Αρναούτογλου γράφει για την εξέλιξη του Τάσου Μπακασέτα που θα ήθελε να παίξει στην «Αγιά Σοφιά», αλλά αυτό δεν θα γίνει στα καλά χρόνια του

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Είναι μία από τις αφορμές που σου δίνουν οι ίδιοι οι ποδοσφαιριστές ώστε να καταπιαστείς μαζί τους. Τα όμορφα λόγια του Τάσου Μπακασέτα για την ΑΕΚ και η επιθυμία του να αγωνιστεί κάποια στιγμή στη νεότευκτη έδρα της -δίχως πάντως να διευκρινίζει αν θα ήθελε αυτό να συμβεί ως παίκτης της ομάδας ή ως αντίπαλος- επαναφέρουν γλυκιές αναμνήσεις και μαζί τόσα πολλά «γιατί» όσον αφορά στον τρόπο με τον οποίον το ίδιο το club αντιμετώπισε τον αρχηγό της Εθνικής Ελλάδος.

Τον παρακολουθώ να καλπάζει προς το τουρκικό τίτλο με την Τραμπζονσπόρ και διαπιστώνω ότι αυτό το παλικάρι είναι φτιαγμένο για σπάνιες στιγμές σε ομάδες που δεν τις ζουν τακτικά. Εικοσιτέσσερα ολόκληρα χρόνια είχε η ΑΕΚ να πάρει πρωτάθλημα και το κατάφερε με τον Μπακασέτα ενεργό και τις περισσότερες φορές βασικό στην ενδεκάδα της. Σύμφωνοι, ίσως να μην ήταν τόσο κομβικός και καθοριστικός σε μεγάλες στιγμές όπως υπήρξαν τη σεζόν εκείνη ο Χριστοδουλόπουλος, ο Αραούχο και ο Λιβαγια, όμως ως παίκτης του συνόλου και θυσία για την ομάδα σε ρόλους μη συμβατούς με την πραγματική αγωνιστική ταυτότητα του, ήταν απόλυτα χρήσιμος και λειτουργικός.

Τίποτα δεν είναι τυχαίο στη ζωή και να που το έργο φαίνεται πως επαναληφθεί με έναν τούρκικο club να απολαμβάνει τις υπηρεσίες του. Ένδεκα χρόνια θα έχουν περάσει σε μερικούς μήνες από την τελευταία φορά που η «Τράμπζο» κατέκτησε το πρωτάθλημα της Τουρκίας. Κι αν το καταφέρει ξανά, θα το οφείλει σε μεγάλο βαθμό στον Τάσο ο οποίος ηγείται της προσπάθειας έχοντας ήδη 7 γκολ και 6 ασίστ στο πρωτάθλημα. Ένας άλλος Μπακασέτας βέβαια σήμερα. Ένας ποδοσφαιριστής ο οποίος αποχώρησε με market value μόλις 1,5 εκατ. ευρώ και τώρα έχει εκτιναχθεί στα 10 εκατομμύρια. Πώς να τον πλησιάσεις και ποια όνειρα επιστροφής να τολμήσεις; Είναι απλά απατηλά…

Η αγωνιστική απαξίωση και το παντελώς λάθος «διάβασμα»

Αυτό που περισσότερο με ενοχλεί είναι ότι άνθρωποι και χαρακτήρες όπως ο Μπακασέτας απαξιώθηκαν (αγωνιστικά) από την ίδια την ΑΕΚ κι έψαξαν τη φυγή τους. Δεν θα σταθώ τόσο στο τραγικό της υπόθεσης να παραχωρηθεί με ψίχουλα δίχως καν να σκεφτούν οι τότε αρμόδιοι ότι θα έπρεπε να μπει στο συμβόλαιο του με την Αλάνιασπορ ένα δυνατό ποσοστό μεταπώλησης, όσο στο αμιγώς αγωνιστικό.

Πώς είναι δυνατόν να έχεις μέσα στα πόδια σου έναν τέτοιο ποδοσφαιριστή να μην αντιλαμβάνεσαι ότι πρέπει να χτίσεις γύρω του; Πώς είναι δυνατόν να εξωθείς στην πόρτα της εξόδου έναν εν ενεργεία διεθνή Έλληνα παίκτη με πολύ ξεχωριστά και σπάνια για γηγενείς του είδους του χαρακτηριστικά, για να εμπιστευτείς παίκτες λαχεία από την Πορτογαλία, είτε δανεικούς είτε επιλεγμένους μέσα από κάκιστο scouting;

Δεν τα σημειώνω όλα αυτά κομπορρημονώντας για όσα και τότε πίστευα κι έγραφα, ότι δηλαδή η ΑΕΚ διέπραξε ένα από τα πιο περίεργα ποδοσφαιρικά εγκλήματα εις βάρος του εαυτού της, στη σύγχρονη ιστορία της. Άλλωστε το επεσήμαναν κι άλλοι τότε ή αργότερα. Ούτε επίσης έχει ιδιαίτερη σημασία το ότι υπήρχαν οπαδοί της ομάδας οι οποίοι τον αμφισβητούσαν έντονα και θεωρούσαν ότι με εκείνον η ΑΕΚ δεν θα μπορούσε να προχωρήσει μπροστά.

Σημασία έχει ότι το ίδιο το club δεν αντιλήφθηκε πως είχε στις τάξεις του ένα διαμάντι το οποίο «σκότωσε» στην αγορά ως μπρούντζο. Και δυστυχώς η μεγαλύτερη τιμωρία όλων είναι ότι πλέον, αυτό το ασυγχώρητο λάθος είναι αδύνατον να διορθωθεί. Διότι όποιος πιστεύει ότι ο Μπακασέτας θα μπορούσε να γυρίσει στην ΑΕΚ τώρα, στα καλά ποδοσφαιρικά χρόνια του και στην πιο αστραφτερή κατάσταση της καριέρας του, ζει σε ένα όμορφο παραμύθι που δυστυχώς, έχει δράκο.

Ίσως τον δούμε, αλλά πόσα θα έχουμε χάσει εν τω μεταξύ…

Ναι, θα ήθελα πολύ να δω ξανά αυτόν το ποδοσφαιριστή ντυμένο τα κιτρινόμαυρα, να πατάει και μαζί να κεντάει στο χαλί της «Αγιά Σοφιάς». Άλλωστε το αξίζει πολύ παραπάνω από άλλους στους οποίους θα συμβεί δίχως να σημαίνει κάτι ιδιαίτερο στις ψυχές τους, αλλά καθαρά επαγγελματικά κι ενδεχομένως για κάποιους μισθοφορικά. Ο Τάσος ήταν από παιδί ΑΕΚ παρόλο που δεν το πούλησε ποτέ. Κι όταν λέει ότι θέλει να παίξει στο γήπεδο αυτό, το βγάζει μέσα από τα εσώψυχά του. Θα του άξιζε να τον παρακολουθούμε να μεγαλουργεί μέσα σε αυτό στα καλύτερα χρόνια του, όχι επιστρέφοντας μετά από 3-4 έτη μόνο για τη στιγμή, αλλά όχι για την ουσία.

Ποδοσφαιριστές τέτοιας ποιότητας, αγωνιστικής και πνευματικής, έχει ανάγκη η ΑΕΚ στην επόμενη μέρα της. Δυστυχώς ο Μπακασέτας, αν γυρίσει ποτέ στην Ελλάδα για να αγωνιστεί στην Ένωση, δεν θα είναι πια ο παίκτης που εμείς οι ίδιοι πετάξαμε την ευκαιρία να απολαύσουμε στα καλύτερα χρόνια του, γιατί όχι να εξελίσσεται σε έναν νεότερο μύθο για την Ένωση. Πολλά θα είχαν εξελιχθεί διαφορετικά αν εκείνο το τόσο λάθος καλοκαίρι του 2019, ο Τάσος παρέμενε στην ΑΕΚ κι εκείνη δημιουργούσε γύρω του. Ατυχώς δεν το ζήσαμε και δεν πιστεύω ότι θα έχουμε ποτέ ξανά την ευκαιρία αυτή.

LIVE όλες οι ειδήσεις

Οι ειδήσεις του enwsi.gr στο Google News

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X