Οι μεγάλοι σκόρερ ανήκαν πάντα στην ΑΕΚ, το τεράστιο ρεκόρ του Μίμη Παπαϊωάννου (VIDEO)

Οι μεγάλοι σκόρερ ανήκαν πάντα στην ΑΕΚ, το τεράστιο ρεκόρ του Μίμη Παπαϊωάννου (VIDEO)

Ο Μίμης Παπαϊωάννου πετυχαίνοντας το πρώτο γκολ της συνάντησης της ΑΕΚ με τον Απόλλωνα έγινε ο πρώτος σκόρερ όλων των εποχών της Α' Εθνικής με 225 τέρματα

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

ΑΕΚ σημαίνει επίθεση. Δεν είναι παράλογο, ούτε υπερβολή. Οταν στην επιθετική γραμμή της ΑΕΚ έχουν περάσει οι μεγαλύτεροι σκόρερ όλων των εποχών που πέρασαν από τα ελληνικά γήπεδα, δικαιολογημένα μπορεί να συνδυαστεί αυτή η ομάδα με τα γκολ και τις επιτυχίες. Οπως αυτή που έκανε μια μέρα σαν σήμερα του 1977 ο Μίμης Παπαϊωάννου, σκοράροντας στη νίκη της ΑΕΚ επί του Απόλλωνα με 2-0.

Ο κορυφαίος Ελληνας ποδοσφαιριστής του 20ου αιώνα, πετυχαίνοντας το πρώτο γκολ της συνάντησης έγινε ο πρώτος σκόρερ όλων των εποχών της Α’ Εθνικής με 225 τέρματα αφήνοντας δεύτερο τον Γιώργο Σιδέρη. Στα δύο χρόνια που συνέχισε με την ΑΕΚ ο Μίμης, έφτασε συνολικά τα 234 τέρματα.

Στην πορεία, τον Μίμη ξεπέρασε ο μυθικός Θωμάς Μαύρος που έφτασε τα 261 γκολ. Ωστόσο, ο Θ(ε)ωμάς δεν είχε σκοράρει μόνο με τη φανέλα της ΑΕΚ, όπως ο Παπαϊωάννου, καθώς άνοιξε και έκλεισε την τεράστια καριέρα του στον Πανιώνιο.

Μετά τον αγώνα, ο δημιουργός εκείνης της μεγάλης ομάδας Φράντισεκ Φάντρονκ είχε κάνει μια δήλωση που αποδείχθηκε προφητική. «Το 1977 θα είναι πολύ καλύτερο για την ομάδα μας» είχε πει ο Ολλανδοτσέχος «δάσκαλος», ο οποίος είχε δει την ομάδα του ένα χρόνο νωρίτερα να χάνει τον τίτλο μέσα από τα χέρια της και να «αυτοκτονεί» στον ημιτελικό του Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό στη Νέα Φιλαδέλφεια (2-3 στο τέλος, σε ένα ματς που θα μπορούσε εύκολα να είναι 5-1).

Πράγματι, το 1977 πέρασε στην ιστορία ως μία σπουδαία χρονιά. Η ΑΕΚ έφτασε στην πιο μεγάλη ευρωπαϊκή στιγμή της αποκλείοντας και την ΚΠΡ, ενώ το καλοκαίρι του ίδιου χρόνου θα έμπαιναν οι βάσεις για την πιο επιτυχημένη σεζόν, το 1977-78 που θα τελείωνε με νταμπλ. Ηξερε ο Φάντρονκ τι είχε στα χέρια του και δεν μιλούσε στον αέρα. Το μόνο οξύμωρο, όπως αποδείχθηκε από την ιστορία, ήταν ότι θα έπρεπε να αντικατασταθεί ο ίδιος από τον Ζλάτκο Τσαϊκόφσκι στον πάγκο της ομάδας, ώστε να γίνει αυτή όσο «σκληρή» και ανθεκτική χρειαζόταν για να πάρει το νταμπλ.

LIVE όλες οι ειδήσεις

Οι ειδήσεις του enwsi.gr στο Google News

 

 

 

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X