Επιβεβλημένος ο επαναπροσδιορισμός του ποσοστού από το στοίχημα έπειτα από τα νέα μέτρα

ΑΕΚ: Επέστρεψαν σε κανονικό ρυθμό Σιμόες και Σιμάνσκι
Photo Credits: INTIME

Επιβάλλεται να γίνει επαναπροσδιορισμός του ποσοστού από το στοίχημα για την ΑΕΚ και τους υπόλοιπους «μεγάλους» της Super League

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Τα νέα μέτρα για τα γήπεδα που επιβάλλουν… σχεδόν λουκέτο, πλήττοντας πρωτίστως την ΑΕΚ και τις άλλες μεγάλες ομάδες της Super League και καθιστούν αναγκαίο πλέον και τον επαναπροσδιορισμό του ποσοστού που παίρνουν οι ομάδες από το στοίχημα.

Ήδη τέθηκαν σε εφαρμογή τα νέα μέτρα της κυβέρνησης που αφορούν -και- τα γήπεδα κι επιβάλλουν να υπάρχει πληρότητα μόλις 10% στα γήπεδα και μέγιστο αριθμό φιλάθλων στις εξέδρες τους 1.000. Για να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας, βασικά όχι εμείς, αλλά η κυβέρνηση, ουσιαστικά πρόκειται για “λουκέτο”!

Το πόσο μη εφαρμόσιμο είναι το εν λόγω μέτρο, έχει αναλυθεί ήδη εκτενώς, εξ ου και η συνάντηση που είχε το μεσημέρι της Πέμπτης (30/12) αντιπροσωπεία της Superleague με τον υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη. Πώς να αποφασίσεις ποιοι από τους χιλιάδες που έχουν ΗΔΗ πληρώσει εισιτήριο διαρκείας, θα μπουν για να παρακολουθήσουν ένα παιχνίδι; Αυτό είναι το πλέον βασικό πρόβλημα τη δεδομένη στιγμή, πέρα από την ξεκάθαρη στοχοποίηση του αθλητισμού, παρ’ ό,τι πρόκειται για χώρο στον οποίο εισέρχονται μόνο εμβολιασμένοι.

Αυτό βέβαια είναι ένα ζήτημα και η τεράστια οικονομική ζημιά για τις ομάδες ένα άλλο. Ή πιο σωστά όχι άλλο, μία διαφορετική πτυχή του ίδιο μείζονος προβλήματος που καλείται να αντιμετωπίσει μαζικά ο αθλητισμός. Όλοι οι σύλλογοι συντεταγμένα.

Σαφώς είναι μεγάλο το πλήγμα για όλους, ωστόσο είναι αυτονόητο κι εύκολο να το αντιληφθεί κανείς πως οι απώλειες είναι πολύ μεγαλύτερες για τις ομάδες που μαζεύουν τον περισσότερο κόσμο στο γήπεδό τους κι εκείνες που έχουν τα μεγαλύτερα μπάτζετ, ήτοι έχουν ήδη ξοδέψει -και συνεχίζουν να το κάνουν- σημαντικά ποσά για να στήσουν τα ρόστερ τους και βλέπουν τα έσοδά τους να καταποντίζονται από τη μία στιγμή στην άλλη. Ήτοι το ταμείον θα γίνει… πολύ μείον στο τέλος της σεζόν!

Επιβεβλημένος ο επαναπροσδιορισμός του ποσοστού από το στοίχημα

Οι ομάδες αυτές είναι η ΑΕΚ,  ο Ολυμπιακός, ο ΠΑΟΚ και ο Παναθηναϊκός και σε δεύτερο χρόνο ο Άρης. Θα πρέπει λοιπόν για όλες αυτές τις ομάδες που «μάτωσαν» περισσότερο οικονομικά το καλοκαίρι και θα υποστούν το μεγαλύτερο πλήγμα να έχουν και ένα πιο δίκαιο ανταποδοτικό όφελος.

Για παράδειγμα η ΑΕΚ που αναμένεται να υποδεχθεί τον ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ, θα έχει μόλις 1000 φιλάθλους κι αυτοί μάλιστα μεταξύ των κατόχων διαρκείας. Αντίστοιχα και ο Παναθηναϊκός που θα φιλοξενήσει Ολυμπιακό και Αρη.

Όπου «ανταποδοτικό όφελος» βάλτε δίπλα τη φράση «ποσοστό από το στοίχημα».

Οι 14 ομάδες της Σούπερ Λιγκ 1 για παράδειγμα θα λάβουν από 1,5 εκατ. ευρώ. Πόσο δίκαιο είναι όμως να εισπράξουν τα ίδια χρήματα η ΑΕΚ και ο Απόλλων Σμύρνης; Ο Παναθηναϊκός και η Λαμία; Ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΣ Γιάννινα; Ο ΠΑΟΚ και ο Βόλος;

Δήλωσαν μήπως το ίδιο μπάτζετ στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού ή κόβουν τα ίδια εισιτήρια και θα έχουν την ίδια οικονομική ζημιά; Ακόμη και το συγκεκριμένο ζήτημα βέβαια να μην έμπαινε στην εξίσωση, είναι προφανές πως τα παιχνίδια των “μεγάλων” είναι αυτά που συγκεντρώνουν και τους μεγαλύτερους τζίρους από τους παίκτες του στοιχήματος. “Ok”, σε περιόδους… κανονικότητας μπορεί να αγνοείται αυτό το δεδομένο και να ισομοιράζονται τα χρήματα ώστε να γίνονται πιο ανταγωνιστικοί και οι λεγόμενοι “μικρομεσαίοι”. Πλέον όμως άρχισε εκ νέου να διαμορφώνεται -και- στον αθλητισμό μία… μη κανονική πραγματικότητα. Ως εκ τούτου θα πρέπει να επαναπροσδιοριστούν τα πάντα και φυσικά το ποσοστό των ομάδων από το στοίχημα.

Όσο για τα κριτήρια που θα μπορούσαν να μπουν; Τα μπάτζετ που δηλώνουν οι ομάδες στην ΕΕΑ, η βαθμολογική κατάταξή τους, η εμπορικότητά τους. Ενδεχομένως κι άλλοι παράγοντες Όλα αυτά είναι συζητήσιμα. Το δεδομένο όμως είναι πως η νέα κατάσταση δεν μπορεί να αφήσει ανεπηρέαστο και το ποσοστό από τα στοιχηματικά κέρδη που έχει θεσπιστεί.

LIVE όλες οι ειδήσεις

Οι ειδήσεις του enwsi.gr στο Google News

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X