Ανγκόλα: Οι οπαδοί της ΑΕΚ είναι «φωνακλάδες» και αξίζουν τα καλύτερα!

Ανγκόλα: Οι οπαδοί της ΑΕΚ είναι «φωνακλάδες» και αξίζουν τα καλύτερα!
Photo Credits: INTIME

Συνέντευξη εφ'όλης της ύλης έδωσε ο Μπράιαν Ανγκόλα στον «Δικέφαλο» της Πέμπτης

Ο Μπράιαν Ανγκόλα είναι ίσως η μεγαλύτερη ανακάλυψη του Στέφανου Δέδα για την φετινή σεζόν αφού είναι ξεκάθαρα ο ηγέτης της ομάδας μέσα στο παρκέ.

Ο Κολομβιανός έχει βρει ρυθμό και φορτώνει τις αντίπαλες άμυνες με πόντους, οδηγώντας την ΑΕΚ. Από την δική του απόδοση εξαρτάται πολλές φορές η νίκη ή ήττα αφού είναι βαρόμετρο για την ομάδα. Μετά τους 31 πόντους που πέτυχε με το Περιστέρι, διαλύοντας κάθε αμυντικό σύστημα του Μίλαν Τόμιτς, μίλησε στο «Δ» για την πορεία της ομάδας, τον αδικοχαμένο Στέφαν Γέλοβατς, την σχέση του με τον Στέφανο Δέδα και τους «φωνακλάδες» οπαδούς της ΑΕΚ.

Πολύ μεγάλη νίκη με το Περιστέρι, με τόσες πολλές δυσκολίες πριν το παιχνίδι αλλά τα καταφέρατε. Το πιστεύατε πριν το ματς ή σας βγήκε στην πορεία?

Εμείς είχαμε προετοιμαστεί για το παιχνίδι γνωρίζοντας ότι θα αντιμετωπίσουμε μια πολύ καλή ομάδα όπως είναι το Περιστέρι. Την μέρα του αγώνα μάθαμε ότι ο Κίνο δεν παίζει και ήταν άλλο ένα χτύπημα για εμάς. Πριν τον αγώνα καθίσαμε με τους συμπαίκτες μου και είπαμε να ευχαριστηθούμε τον αγώνα και να παίξουμε όσο πιο δυνατά γίνεται. Αυτό κάναμε, κερδίσαμε και πραγματικά το διασκεδάσαμε με τον κόσμο μας.

Με όλα αυτά που έχουν συμβεί στην ομάδα τελευταία, τραυματισμούς, κορονοϊους, απουσίες, ακόμα και κάτι που δεν έχει ξανασυμβεί όπως ένας συμπαίκτης σας να μην είναι στην ζωή, πώς γίνεται να μην σας επηρεάζουν όλα αυτά?

Προσωπικά, με επηρέασαν αρκετά, αλλά έτσι είναι η ζωή πρέπει να συνεχίζεις. Έχουμε πει με όλα τα παιδιά ότι θα παίζουμε κάθε παιχνίδι σαν να είναι το τελευταίο μας. Το χτύπημα με τον Στέφαν ήταν σοκαριστικό και μας επηρέασε όλους, αλλά και μας συσπείρωσε, ήταν πολύ δύσκολες στιγμές.

Όταν ήρθες από το Ισραήλ ήσουν ένας από τους καλύτερους παίκτες του πρωταθλήματος εκεί. Εδώ ξεκίνησες κάπως ήρεμα αλλά τον τελευταίο καιρό έχεις βρει ρυθμό και είσαι ασταμάτητος.

Εντάξει, οι 2 τραυματισμοί με καθυστέρησαν ώστε να βρω τα πατήματα μου, αλλά τώρα οι συμπαίκτες μου με εμπιστεύονται, ο προπονητής μου με εμπιστεύεται και ξέρει πώς να πάρει το καλύτερο από εμένα και παίζω όσο πιο δυνατά μπορώ ώστε να ευχαριστηθώ κάθε δευτερόλεπτο που είμαι στο παρκέ.

Υπάρχει μια πεποίθηση ότι στο Ισραήλ οι ομάδες παίζουν πιο επιθετικά ενώ εδώ στην Ελλάδα υπερισχύει κυρίως η τακτική. Συμφωνείς με αυτό?

Είναι δύο διαφορετικές λίγκες, στο Ισραήλ ο τρόπος που παίζουν διαφέρει, οι ομάδες τρέχουν πολύ πάνω κάτω, υπάρχουν υψηλά σκορ. Εδώ είναι πιο πολύ τακτικό το παιχνίδι, υπάρχουν πιο πολλά φάουλ για να κόψεις τον ρυθμό, χρειάζεται καλύτερο διάβασμα της άμυνας. Εγώ δεν είχα συνηθίσει έτσι, μου πήρε λίγο χρόνο να καταλάβω πως παίζουν στην Ελλάδα αλλά τώρα νομίζω είμαι αρκετά καλά.

Ήρθες στην Ελλάδα με την ταμπέλα του καλού σκόρερ, αλλά πλέον έχοντας την συνολική εικόνα από το παιχνίδι σου, βλέπουμε ότι θα παίξεις και άμυνα, θα πάρεις ριμπάουντ, πώς θα περιέγραφες εσύ τον εαυτό σου ως παίκτη?

Είμαι ένας πολύπλευρος παίκτης, μπορώ να παίξω και στις 3 θέσεις της περιφέρειας και θα κάνω τα πάντα για να κερδίσει η ομάδα μου. Σε κάποια παιχνίδια δεν είχα σκοράρει πολλούς πόντους αλλά είχα πάρει ριμπάουντ ή είχα μοιράσει ασιστ. Όταν είμαι μέσα στις 4 γραμμές του γηπέδου δεν σκέφτομαι, θα κάνω απλά ότι χρειαστεί, αρκεί να παίζω σωστά. Είμαι ευλογημένος που έχω επιθετικό ταλέντο αλλά με την σκληρή δουλειά θέλω να κάνω πολλά πράγματα στο γήπεδο. Προσπαθώ να παίζω άμυνα και στις 3 θέσεις τις περιφέρειας, επειδή παίζω πολλά λεπτά μπορεί να κουράζομαι από αυτό, αλλά στα κρίσιμα δεν έχω κανένα πρόβλημα να μαρκάρω τον καλύτερο περιφερειακό των αντιπάλων.

Η ΑΕΚ είχε ένα κακό πρώτο τετράμηνο στην σεζόν, κάποιες ήττες εκτός προγράμματος, αποκλείστηκε από την Ευρώπη. Πιστεύεις ότι θα μπορούσατε να τα είχατε πάει καλύτερα ή λείπουν πράγματα από την ομάδα για να ανεβείτε επίπεδο?

Με όλα αυτά που έχουν συμβεί φέτος, με τους τραυματισμούς, με το Στέφαν, χάσαμε λίγο την συγκέντρωση μας, δεν είναι δικαιολογία αλλά συνέβη, ήταν πολύ δύσκολο να ξεπεράσουμε το σοκ της απώλειας ενός συμπαίκτη μας. Πρέπει σίγουρα να παίζουμε με μεγαλύτερη ένταση, το αξίζουν οι οπαδοί μας και το δείξαμε αυτό κόντρα στο Περιστέρι. Αν συνεχίσουμε να παίζουμε έτσι πιστεύω μπορούμε να μπούμε στην τετράδα του πρωταθλήματος. Μας λείπουν κάποιοι παίκτες κλειδιά, αλλά οι Έλληνες που έχουμε είναι καλοί παίκτες και βοηθάνε την ομάδα, οπότε πιστεύω ότι μπορούμε να πάμε σίγουρα καλύτερα.

Σκέφτεστε από τώρα το Φάιναλ-4 του Κυπέλλου ή είναι μακριά ακόμα?

Νομίζω είναι μακριά ακόμα, με όσα έχουμε ζήσει φέτος δεν ξέρουμε τι θα γίνει τις επόμενες μέρες όχι τους επόμενους μήνες. Το μόνο που έχω στο μυαλό μου είναι το παιχνίδι με το Περιστέρι σε λίγες ημέρες, με τον κορονοϊό δεν ξέρεις ποτέ τι γίνεται, μπορεί όπως έγινε πριν δύο χρόνια να μην παίξουμε και καθόλου, ποτέ δεν ξέρεις.

Μιλώντας για τους οπαδούς, μπορεί φέτος να μην έρχονται πολλοί στο νέο γήπεδο αλλά δημιουργούν αρκετό θόρυβο, το καταλαβαίνετε εσείς στο γήπεδο, τον νιώθετε δίπλα σας?

Φυσικά και το νιώθουμε, στον αγώνα με το Περιστέρι έκαναν πολύ θόρυβο και έβγαλαν τους παίκτες του Περιστερίου από την comfort zone τους και ήταν από τους βασικού λόγους που κερδίσαμε το παιχνίδι. Δεν ξέρω αν μπορεί να το καταλάβει κάποιος αλλά εμείς στο γήπεδο τους νιώθουμε δίπλα μας, οι οπαδοί της ΑΕΚ είναι πολύ φωνακλάδες και αξίζουν τα καλύτερα, για αυτό και εμείς πρέπει να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες και να τους κάνουμε χαρούμενους.

Στα τελευταία παιχνίδια σας έχει πιάσει η κάμερα να έχετε κάποιες «διαφωνίες» με τον κόουτς Δέδα την ώρα του ταίμ άουτ. Τελικά πώς είναι η σχέση που έχετε μεταξύ σας?

Με τον κόουτς έχω μια εκπληκτική σχέση, έπαιξα εναντίον του πέρσι στο Ισραήλ και ήταν ένας από τους βασικούς λόγους που ήρθα στην ΑΕΚ, μου αρέσει το στυλ που παίζει. Όλα αυτά είναι φυσιολογικά, είμαστε και οι δύο πολύ ανταγωνιστικοί, θέλει και αυτός να κερδίζουμε όσο θέλω και εγώ, κάποιες φορές βλέπει από έξω πράγματα που εγώ δεν βλέπω στο γήπεδο και απλά μου τα λέει, δεν τσακωνόμαστε, μπορεί να φαίνεται έτσι στον κόσμο, αλλά έχουμε πολύ καλή σχέση και τον εκτιμώ. Ξέρει πώς θα πάρει το καλύτερο από μένα, κάποιες φορές μπορεί να δυσανασχετώ, αλλά με κάνει να παίζω καλύτερα.

Το καλοκαίρι υπέγραψες συμβόλαιο δύο χρόνων με την ΑΕΚ, οπότε πως βλέπεις το μέλλον σου στην ομάδα? Υπάρχει το ΝΒΑ ακόμα στο πίσω μέρος του μυαλού σου?

Το ΝΒΑ είναι πάντα στο μυαλό μου, είναι το όνειρο μου να είμαι ο πρώτος Κολομβιανός που θα παίξει σε αυτό το πρωτάθλημα αλλά όπως είπα δεν βλέπω τόσο μακριά. Εγώ θέλω να δουλεύω σκληρά κάθε μέρα και να βελτιώνομαι, οπότε αν το καλοκαίρι επιστρέψω στην ΑΕΚ θα είναι φανταστικό, αν προκύψει κάτι που θα είναι καλύτερο για την εξέλιξη μου θα το πάρω, δεν ξέρω τι μπορεί να συμβεί, δεν ξέρω τι θα μου φέρει το μέλλον, αλλά αυτήν την στιγμή είμαι περήφανος που είμαι στην ΑΕΚ και παίζω για αυτήν

Τι κάνει ο Μπράιαν Ανγκόλα έξω από τις 4 γραμμές, πώς περνάει τον ελεύθερο χρόνο του?

Δεν κάνω κάτι φοβερό, κυρίως μένω σπίτι μου με την κοπέλα μου, παίζω videogames και κάποιες φορές βγαίνουμε και με τους συμπαίκτες μου για φαγητό. Ακόμα δεν έχω βγει πολύ έξω, φαντάσου δεν έχω πάει ακόμα στην Ακρόπολη, γιατί έχει πολύ κρύο για μένα και την κοπέλα μου, οπότε αλήθεια δεν κάνω πολλά.

Στο παιχνίδι με το Περιστέρι υπήρξε μια πολύ ωραία σκηνή που δώρισες το παπούτσι σου σε ένα μικρό φίλαθλο της ΑΕΚ και με την ευκαιρία θέλω να σε ρωτήσω για το Ίδρυμα Μπράιαν Ανγκόλα που έχεις πίσω στην χώρα σου.

Αυτό με τα παπούτσια όπως και με φανέλες το κάνω συνέχεια, μάλλον πρέπει να σταματήσω γιατί θα μου φωνάζουν από την ομάδα, αλλά αν κάτι τέτοιο μπορεί να δώσει κίνητρο σε κάποια μικρά παιδιά να ασχοληθούν με το μπάσκετ, εγώ θα είμαι χαρούμενος. Αυτό κάνουμε και στο Ίδρυμα Μπράιαν Ανγκόλα που το ξεκινήσαμε με την μητέρα μου πριν 2 χρόνια. Ουσιαστικά είναι ένα ίδρυμα που έχει 100 φτωχά παιδιά που τα βοηθάμε με το μπάσκετ και τους προσφέρουμε 2 πιάτα φαΐ την ημέρα. Η κατάσταση είναι δύσκολη πίσω στην χώρα μου, υπάρχει φτώχια, σεξουαλική κακοποίηση και ενδοοικογενειακή βία. Προσπαθούμε με την βοήθεια ψυχολόγων, διατροφολόγων και άλλων επαγγελματιών να βοηθήσουμε όσα πιο πολλά παιδιά μπορούμε. Προσπαθώ να δώσω ό,τι μπορώ πίσω στην πόλη μου, γιατί όταν ήμουν μικρός δεν είχα αυτές τις δυνατότητες και θέλω να βοηθάω όσο πιο πολύ μπορώ.

Δείτε την τελευταία εκπομπή του ENWSI TV:

LIVE όλες οι ειδήσεις

Οι ειδήσεις του enwsi.gr στο Google News

 

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X