Η ΑΕΚ αλλάζει ξανά χρόνο ισορροπώντας σε σχοινί χωρίς δίχτυ ασφαλείας

Η ΑΕΚ αλλάζει ξανά χρόνο ισορροπώντας σε σχοινί χωρίς δίχτυ ασφαλείας
Photo Credits: INTIME

Ο Βαγγέλης Αρναούτογλου γράφει για την αλλαγή του έτους που φέρνει την ΑΕΚ απέναντι σε μια διαδικασία αγώνων που είτε θα την απογειώσουν, είτε θα την γκρεμίσουν

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Τοποθετώντας την ΑΕΚ στη θέση του Παναθηναϊκού μετά την κλήρωση του Κυπέλλου Ελλάδας, οδηγούμαι στο συμπέρασμα ότι ίσως να είναι πιο ωφέλιμη για εκείνη η μοίρα που της έλαχε, παρά το εύκολο μονοπάτι. Αν επί παραδείγματι θα έπρεπε να υπερκεράσει τα εμπόδια της Αναγέννησης Καρδίτσας και (λογικά) του Άρη που μόνιμα τον έχει του χεριού της στη διοργάνωση, ακολούθως θα γινόταν συζήτηση περί υποχρέωσης συμμετοχής στο τελευταίο ματς του θεσμού και μετέπειτα κατάκτησης του Κυπέλλου. Κι όλα αυτά ύστερα από τόσους χαμένους τελικούς που αρνείσαι να μετράς για να μη θλίβεσαι.

Τι ισχύει τώρα; Η πληγείσα από τις βαθμολογικές απώλειες -τις οποίες ο ίδιος ο προπονητής της, χαρακτήρισε ως μη επιτρεπτές- Ένωση, καλείται να χωρέσει δύο ζόρικα καρπούζια στην ίδια μασχάλη, μέσα από μία διαδικασία που θα της δείξει πολλά, ένα μονοπάτι που είναι μεν δύσβατο αλλά το οποίο θα τη βοηθήσει να μάθει πράγματα για τον εαυτό της. Να συμπεράνει που πράττει σωστά και τι (ενδεχομένως) θα πρέπει να αναθεωρήσει. Λείπει πλέον σε αυτή την ισορροπία της πάνω σε τεντωμένο σχοινί, το δίχτυ ασφαλείας που θα υπήρχε, αν είχε την κλήρωση του ΠΑΟ. Η οποία θα δημιουργούσε άλλοθι και θα έκρυβε προβλήματα κάτω από το χαλάκι, όπως έχουμε παρατηρήσει να συμβαίνει στο παρελθόν.

Δεν θα μιλήσω για υποχρέωση διπλής πρόκρισης επί του ΠΑΟΚ και του Ολυμπιακού και κατάκτησης του τροπαίου. Εφόσον θέλουμε να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση με ειλικρίνεια, έχει δυστυχώς παρέλθει ο χρόνος που αξιώναμε τέτοιες δυνατές απαιτήσεις από την ΑΕΚ. Sad but true. Θα είναι όμως μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για σωστή αξιολόγηση υλικού και προπονητή, καθώς παράλληλα η ομάδα θα προσπαθεί να μειώσει τη διαφορά από την κορυφή και ταυτόχρονα να μεγαλώσει την απόσταση από τη δεύτερη θέση.

Τα έφερε έτσι η κλήρωση ώστε σε περίπου δύο μήνες από σήμερα, να σχηματίσουμε σαφή εικόνα αν όλα όσα το club έχει επεξεργαστεί ενόψει της επόμενης σεζόν-ορόσημο στην ιστορία του, συνιστούν το σωστό project εισόδου του στο νέο γήπεδο. Αν μάλιστα καταφέρει να ανταποκριθεί επαρκώς σε αυτή τη διπλή πρόκληση, τότε θα έχει δώσει τη δική του βροντώδη απάντηση για τον τρόπο με τον οποίο εξελίσσεται και αντιλαμβάνεται όσα εντός των τειχών της ισχύουν. Θέλοντας ή μη, το επόμενο δίμηνο θα αποτελέσει κριτήριο για την ΑΕΚ και το που ακριβώς βαδίζει, ο καθρέφτης του γηπέδου θα είναι αμείλικτος είτε για το καλό, είτε για το κακό.

Αυτό που συνέβη με τα διαρκείας, είναι ό,τι πιο unfair έχει υπάρξει

Δεν συνηθίζω να ασχολούμαι με κυβερνητικές τακτικές και αποφάσεις, δεν έχω την επάρκεια (ή και την επιθυμία αν θέλετε) να εντρυφήσω σε θέματα πολιτικής, ούτε θέλω να γίνομαι «πολιτικάντης». Λογικά σκεπτόμενος ωστόσο, αδυνατώ να κατανοήσω το μέγεθος της τιμωρητικής τακτικής απέναντι στους οπαδούς – κατόχους διαρκείας και ακολούθως στις ομάδες. Πως είναι δυνατόν να απαιτείς από ένα club, όπως κι αν λέγεται, να διαλέξει 1.000 άτομα μέσα από μια παρέα 16.000 ανθρώπων; Ποιο είναι το κριτήριο επιλογής και πως θα υπολογίσουν οι αρμόδιο γι αυτό, να πετάξουν απέξω 15.000 πρόσωπα που θα έχουν το ίδιο δικαίωμα με τους 1.000 εκλεκτούς;

Με τη διαδικασία αυτή, μπορούν να επιτευχθούν τα εξής: α) να εξωθηθούν οι ομάδες σε πλήρη εκκένωση των θυρών τους -κάτι δηλαδή που θα έπρεπε εσύ ως κυβέρνηση να αποφασίσεις- ώστε να μην προβούν σε αδικίες. β) ο εξαναγκασμός να προβούν σε μειώσεις των εσόδων τους ενόψει της επόμενης σεζόν καθώς με κάποιο τρόπο θα πρέπει να ικανοποιήσουν εκείνους που έβαλαν τα ωραία τους χρήματα για να κλείσουν μόνιμη θέση στο γήπεδο. Κι αυτό συνήθως συμβαίνει με επιπλέον παροχές ενόψει της νέας χρονιάς. Άλλωστε ουδείς γνωρίζει πόσο θα τραβήξει η ιστορία αυτή και για πόσο θα διατηρηθεί το -τρόπον τινά- «λουκέτο», όταν ακούς ότι έρχονται τα 50.000 κρούσματα ημερησίως.

Αυτή η αφέλεια με την οποία λαμβάνεται η απόφαση του στυλ «εντάξει σας επιτρέπω και 1.000 άτομα για να μην παίζετε μόνοι σας», η οποία επί της ουσίας δημιουργεί εσωτερικό πρόβλημα στις ομάδες παρά τις βοηθά στο οτιδήποτε, μόνο ως επικίνδυνη μπορεί να χαρακτηριστεί. Δεν σκέφτηκαν καν να δώσουν ένα 30% ώστε σε ορίζοντα τριών εντός έδρας αγώνων, να πάρουν όλοι οι κάτοχοι τη γηπεδική τζούρα τους. Αυτή είναι η πιο τρανή απόδειξη ότι αντιμετωπίζουν το προϊόν ως κάτι απεχθές προς εκείνους. Ως ένα αναγκαίο κακό.

* Εύχομαι σε όλους σας να έχετε υγεία, να απολαύσετε τους ανθρώπους σας και τις οικογένειάς σας αυτές τις μέρες. Κι όσοι είστε μόνοι, να έχετε σύντομα δίπλα σας αυτόν που θα σας κρατά το χέρι. Καλή χρονιά!

LIVE όλες οι ειδήσεις

Οι ειδήσεις του enwsi.gr στο Google News

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X