Η ΑΕΚ φουλ για πρωτάθλημα, ο Οικονομόπουλος έδωσε πρωτοχρονιάτικο μποναμά με απόκρουση πέναλτι στο φινάλε (VIDEO)

Η ΑΕΚ φουλ για πρωτάθλημα, ο Οικονομόπουλος έδωσε πρωτοχρονιάτικο μποναμά με απόκρουση πέναλτι στο φινάλε (VIDEO)

Η ιστορία της κατάκτησης από την ΑΕΚ του τίτλου του '89, είχε σταθμό την απόκρουση του πέναλτι του Αναστασιάδη από τον Σπύρο Οικονομόπουλο στο φινάλε του 1988

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η επίθεση φέρνει κόσμο και θέαμα, αλλά η άμυνα δίνει τους τίτλους. Ενας μεγάλος τερματοφύλακας, μια σπουδαία επέμβαση. Στο πρώτο επαγγελματικό πρωτάθλημα της ΑΕΚ την περίοδο 1988-89, ήταν η λύτρωση για τον σύλλογο, η δικαίωση για τον Σπύρο Οικονομόπουλο.

Ο «μίστερ πρωτάθλημα» έγινε βασικός και υπήρξε καθοριστικός στην κατάκτηση του τίτλου. Μια μέρα σαν σήμερα, παραμονή πρωτοχρονιάς του 1989, ο Οικονομόπουλος έδειξε για πρώτη φορά πόσο σημαντικός θα ήταν.

Η ΑΕΚ ταξίδεψε στη Θεσσαλονίκη για να αντιμετωπίσει τον Ηρακλή και το παιχνίδι ήταν αμφίρροπο. Πέντε λεπτά πριν το φινάλε, ο Ηρακλής κέρδισε πέναλτι και ο Σάκης Αναστασιάδης έστησε τη μπάλα στα 11 βήματα, απέναντι από τον Οικονομόπουλο.

Ωστόσο, ο Σπύρος έκανε μια εντυπωσιακή επέμβαση και κράτησε ανέπαφη την εστία του, χαρίζοντας έναν υπερπολύτιμο βαθμό στην Ενωση. Ηταν η πρώτη από τις τρεις αποκρούσεις σε πέναλτι που έκανε ο Οικονομόπουλος εκείνη τη σεζόν (με Καλαμαριά και Εθνικό οι άλλες δύο) που έδωσαν συνολικά τρεις βαθμούς για την ΑΕΚ.

LIVE όλες οι ειδήσεις

Οι ειδήσεις του enwsi.gr στο Google News

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X