ΑΕΚ: Έγραψε ιστορία στο χάντμπολ, ξεχώρισε παντού!

ΑΕΚ: Έγραψε ιστορία στο χάντμπολ, ξεχώρισε παντού!
Photo Credits: INTIME

Το enwsi.gr θυμάται τι έκαναν τα τμήματα της Ερασιτεχνικής μέσα στο 2021

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Σε μια εποχή που ο ερασιτεχνικός αθλητισμός πασχίζει να επιβιώσει εν μέσω πανδημίας η Ερασιτεχνική ΑΕΚ μπορεί να υπερηφανεύεται πως κατάφερε όχι απλά να αντέξει αλλά και να πετύχει σημαντικές επιτυχίες.

Επιπλέον για μια ακόμη χρονιά συνέχισε την πορεία ανάπτυξης δημιουργώντας και νέα τμήματα που προστέθηκαν στην «κιτρινόμαυρη» οικογένεια. Το 2021 φτάνει στο τέλος του και παρά τις δυσκολίες και τα εμπόδια ο απολογισμός είναι παραπάνω από θετικός για την ΑΕΚ.

Το πρώτο ιστορικό τρεμπλ

Μακράν η καλύτερη χρονιά για το τμήμα χάντμπολ που κατάφερε να ανταπεξέλθει σε όλα τα εμπόδια και να φτάσει σε ένα ιστορικό τρεμπλ. Μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου και του πρωταθλήματος ήρθε και το πρώτο ευρωπαϊκό για να ολοκληρώσει ονειρεμένα μια σεζόν που διήρκεσε σχεδόν 12 μήνες. Η ΑΕΚ κέρδισε σε διπλό τελικό την Ίσταντς σηκώνοντας την κούπα στη Χαλκίδα την οποία χρησιμοποίησε ως έδρα λόγω έλλειψης γηπέδων στην Αττική. Οι επιτυχίες δεν σταμάτησαν εκεί για την ΑΕΚ που κατάφερε το περασμένο καλοκαίρι να εξασφαλίσει την συμμετοχή της στους ομίλους του EHF European League για πρώτη φορά στην ιστορία της και με την παρουσία της μέχρι τώρα απέδειξε πως η θέση της είναι πλέον ανάμεσα στα κορυφαία κλαμπ της Ευρώπης. Το 2021 αφήνει την ΑΕΚ μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση και του φετινού νταμπλ και την πρόκριση στους «16» της Ευρώπης ανοιχτή.

ΑΕΚ: Έγραψε ιστορία στο χάντμπολ, ξεχώρισε παντού!

Η ΑΕΚ και στο γυναικείο χάντμπολ

Η χρονιά αυτή ήταν ιστορική για έναν ακόμη λόγο για την ΑΕΚ που μπήκε δυναμικά και στον χάρτη του γυναικείου χάντμπολ. Φέτος για πρώτη φορά η «Ένωση» συμμετέχει στο πρωτάθλημα της Α2 Γυναικών όπου μετράει πέντε νίκες σε ισάριθμες αγωνιστικές και διεκδικεί με αξιώσεις την άνοδο στα μεγάλα σαλόνια. Παράλληλα η ΑΕΚ διαθέτει πλέον μια από τις πιο δυνατές ακαδημίες χάντμπολ έχοντας παρουσία σε όλες τα ηλικιακά πρωταθλήματα.

ΑΕΚ: Έγραψε ιστορία στο χάντμπολ, ξεχώρισε παντού!

Δυναμική επιστροφή στο βόλεϊ σε άνδρες και γυναίκες

Το 2021 συνδυάστηκε και με την δυναμική επιστροφή της ΑΕΚ στο βόλεϊ σε άνδρες και γυναίκες. Η «Ένωση» επέστρεψε πέρυσι στην Α1 στο βόλεϊ γυναικών ωστόσο το πρωτάθλημα διεκόπη λόγω της πανδημίας. Παρόλα αυτά η διοίκηση στήριξε το τμήμα, ενισχύθηκε το περασμένο καλοκαίρι και με τον Κώστα Αρσενιάδη στην τεχνική ηγεσία συμμετέχει για δεύτερη σερί χρονιά στο πρωτάθλημα της Volleyleague διεκδικώντας φέτος την παρουσία της στα πλέι οφ του πρωταθλήματος.

ΑΕΚ: Έγραψε ιστορία στο χάντμπολ, ξεχώρισε παντού!

Σημαντική χρονιά και για το ανδρικό βόλεϊ το οποίο λόγω πανδημίας απουσίαζε για δύο χρόνια από την αγωνιστική δράση. Φέτος η ΑΕΚ δήλωσε συμμετοχή στο πρωτάθλημα της Preleague στηριζόμενη σε μια νέα ομάδα και τον Άκη Χατζηαντωνίου στην τεχνική ηγεσία. Κατάφερε να πετύχει τον πρώτο της στόχο που ήταν η πρόκριση στην δεύτερη φάση του πρωταθλήματος όπου θα διεκδικήσει την άνοδο στην μεγάλη κατηγορία.

ΑΕΚ: Έγραψε ιστορία στο χάντμπολ, ξεχώρισε παντού!

Η ΑΕΚ κερδίζει την θέση της στις πισίνες

Θετικό πρόσημο αφήνει το 2021 για τις δύο ομάδες πόλο της ΑΕΚ που κατάφεραν να σταθούν εξαιρετικά στην πρώτη τους συμμετοχή στην Α1. Η «Ένωση» κατάφερε να μπει στην οκτάδα στο πρωτάθλημα της Α1 Ανδρών ενώ βρέθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία της στον τελικό του Κυπέλλου. Παράλληλα με την παρουσία της στον τελικό εξασφάλισε και την παρθενική παρουσία της στην Ευρώπη. Την φετινή δεύτερη χρονιά στην Α1 έχει ανεβάσει ακόμα περισσότερο τον πήχη πραγματοποιώντας μια εξαιρετική πορεία που την έχει φέρει στην 3η θέση της βαθμολογίας. Στην οκτάδα μπήκε και η γυναικεία ομάδα πόλο η οποία επίσης φέτος πραγματοποιεί μια αξιόλογη πορεία στο πρωτάθλημα στοχεύοντας στην πρώτη τετράδα.

ΑΕΚ: Έγραψε ιστορία στο χάντμπολ, ξεχώρισε παντού!

«Αυτοκρατορία» στην ξιφασκία

Το δέκατο σερί πρωτάθλημα στις γυναίκες πανηγύρισε μέσα στο 2021 η ξιφασκία της ΑΕΚ που δεν δείχνει διατεθειμένη να αφήσει εύκολα τα σκήπτρα της. Σημαντική διάκριση για την ΑΕΚ και η παρουσία της Δώρας Γκουντούρα για πρώτη φορά στην καριέρα της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Η «Ένωση» παράλληλα συνεχίζει την ανάπτυξη της καθώς φέτος για πρώτη φορά προχώρησε στην δημιουργία δύο νέων τμημάτων του ξίφους Μονομαχίας και Ξίφους Ασκήσεως

ΑΕΚ: Έγραψε ιστορία στο χάντμπολ, ξεχώρισε παντού!

Σε πορεία πρωταθλητισμού στο Futsal

Ανάμεικτα συναισθήματα άφησε η χρονιά αυτή για το τμήμα ποδοσφαίρου σάλας της ΑΕΚ που έχασε και τους δύο τίτλους που διεκδικούσε σε νοκ άουτ παιχνίδια. Η «Ένωση» παρά το γεγονός πως ήταν καλύτερη στην κανονική διάρκεια έχασε το πρωτάθλημα σε νοκ άουτ ματς ενώ αποκλείστηκε από το Κύπελλο. Μέσα στην χρονιά δημιουργήθηκε τμήμα ποδοσφαίρου γυναικών ενώ επανήλθε και το τμήμα Futsal Γυναικών.

ΑΕΚ: Έγραψε ιστορία στο χάντμπολ, ξεχώρισε παντού!

Μεγάλες διακρίσεις στην ποδηλασία

Σημαντικές επιτυχίες πανηγύρισε το τμήμα ποδηλασίας της ΑΕΚ τη χρονιά που μας αφήνει. Μεγάλη διάκριση η κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου από τον Νικόλαο Γεωργιάδη στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Ανδρών.

Τεράστια επιτυχία σημείωσε  και ο ποδηλάτης της ΑΕΚ Ηλίας Τσορτουκτσίδης, που κατέκτησε το Πρωτάθλημα Ελλάδος Ανδρών Marathon Mountain, για πρώτη φορά στην ιστορία του τμήματος.

ΑΕΚ: Έγραψε ιστορία στο χάντμπολ, ξεχώρισε παντού!

Κόσμημα για την ΑΕΚ το μπάσκετ με αμαξίδιο

Το μπάσκετ με αμαξίδιο αποτελεί ένα τμήμα κόσμημα για την Ερασιτεχνική ΑΕΚ. Πέρυσι πήρε για πρώτη φορά μέρος στο πρωτάθλημα της Α2 Ανδρών και φέτος επίσης συνεχίζει στην ίδια κατηγορία μετρώντας μέχρι στιγμής τέσσερις νίκες σε ισάριθμες αναμετρήσεις. Πέρα από το αγωνιστικό κομμάτι όμως το σημαντικότερο είναι πως οι αθλητές της έχουν βρει στην ΑΕΚ μια οικογένεια που τους δίνει αγάπη και κίνητρο.

ΑΕΚ: Έγραψε ιστορία στο χάντμπολ, ξεχώρισε παντού!

Δημιουργία νέων τμημάτων

Η πανδημία «χτύπησε» και τα τμήματα πινγκ πονγκ της ΑΕΚ το 2021 καθώς ακυρώθηκαν τα διασυλλογικά πρωταθλήματα. Από τον Οκτώβρη ωστόσο η «Ένωση» επέστρεψε συμμετέχοντας στην Α1 τόσο σε άνδρες όσο και γυναίκες, πραγματοποιώντας μέχρι τώρα πολύ καλή πορεία.

Η ΑΕΚ κατάφερε να μπει δυναμικά και στα αθλήματα της ρυθμικής γυμναστικής, ταε κβο ντο, kick boxing, bowling, e-sports ενώ παράλληλα επανακτά την δυναμική της στην πυγμαχία αλλά και στο σκάκι που επέστρεψε στην αγωνιστική δράση. Εκτός των παραπάνω η ΑΕΚ συνεχίζει την ανάπτυξη των ακαδημιών της σε όλα τα τμήματα μετρώντας σημαντικές διακρίσεις και επιτυχίες σε όλες τις ηλικιακές κατηγορίες. Επιπλέον ένα από τα σημαντικότερα επιτεύγματα της Ερασιτεχνικής τη χρονιά αυτή ήταν η δημιουργία του νέου της «σπιτιού» στον Κόκκινο Μύλο όπου στεγάζονται όλα τα παραπάνω δυναμικά αθλήματα.

ΑΕΚ: Έγραψε ιστορία στο χάντμπολ, ξεχώρισε παντού!

Δείτε την τελευταία εκπομπή του ENWSI TV:

LIVE όλες οι ειδήσεις

Οι ειδήσεις του enwsi.gr στο Google News

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X