Champions League: Αξίζει όσο δέκα Copa Libertadores

Champions League: Αξίζει όσο δέκα Copa Libertadores
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ένα προς… δέκα. Aυτή είναι η αναλογία ανάμεσα σε Champions League και Copa Libertadores, τα δύο πιο εμβληματικά τουρνουά συλλόγων στον κόσμο του ποδοσφαίρου.

Όπως αναφέρει η ιταλική εφημερίδα «Il Sole 24 Ore», η CONMEBOL θα διαθέσει συνολικά 215,8 εκατομμύρια ευρώ στους συλλόγους που θα λάβουν μέρος στο τουρνουά της Νότιας Αμερικής το 2022, αυξάνοντας τα νούμερα που διανεμήθηκαν το 2021 κατά περίπου 15 εκατομμύρια.

Κι όμως, ακόμα κι έτσι, αυτό είναι περίπου το ένα δέκατο από το σύνολο που θα διανείμει η UEFA για το Champions League τη σεζόν 2021/22, πλέον των 2 δισ. ευρώ.

Συγκεκριμένα, οι πρωταθλητές Νοτίου Αμερικής θα λάβουν έως και 14 εκατ. ευρώ, έναντι 85,14 εκατ. που μπορεί να εισπράξει ο πρωταθλητής Ευρώπης

Η συντριπτική δύναμη της UEFA αναδεικνύεται επίσης στο Recopa, το αντίστοιχο του UEFA Super Cup στη Νότια Αμερική.
Ο νικητής κερδίζει 1,4 εκατομμύρια ευρώ, ενώ ο ηττημένος 708 χιλιάδες ευρώ. Στην Ευρώπη, ωστόσο, οι δύο σύλλογοι που προκρίθηκαν στον τελικό λαμβάνουν 3,5 εκατ. ευρώ έκαστος, με τον νικητή να λαμβάνει επιπλέον 1 εκατ. ευρώ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X