Το…αμερικανάκι που ήξερε μπάλα (VIDEO)

Το…αμερικανάκι που ήξερε μπάλα (VIDEO)

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ως ομάδα της προσφυγιάς, η ΑΕΚ πολλές φορές φιλοξένησε στους κόλπους της Ελληνες που είχαν γεννηθεί στο εξωτερικό. Ετσι, κατά το παρελθόν φόρεσαν τη φανέλα της Ενωσης Ελληνες με καταγωγή από την Πόλη, την Αίγυπτο, την Αυστραλία, αλλά και την Αμερική. Ο πρώτος που άνοιξε τον δρόμο και έδειξε πως τα…αμερικανάκια ξέρουν ποδόσφαιρο, ήταν ο Φρανκ Κλόπας. Ενας σπουδαίος τεχνίτης επιτελικός χαφ, που έμεινε στην ΑΕΚ για μια τετραετία.

Ο Κλόπας γεννήθηκε στην Πρόσυμνα Αργολίδας μια μέρα σαν σήμερα του 1966. Μετανάστευσε με την οικογένεια του για τις ΗΠΑ και έμεινε στο Σικάγο, όπου έκανε και τα πρώτα ποδοσφαιρικά βήματα. Στην ΑΕΚ ήρθε το καλοκαίρι του ’88 και είχε 48 ματς πρωταθλήματος (με έξι γκολ), 15 ματς για το κύπελλο, όπου σκόραρε τρεις φορές και μια ευρωπαϊκή συμμετοχή. Κέρδισε δύο πρωταθλήματα και ένα σούπερ καπ.

Η καριέρα του στην ΑΕΚ τελείωσε άδοξα, καθώς το 1991 υπέστη ρήξη πρόσθιου χιαστού. Στην αποθεραπεία του υπέστη μόλυνση στο τραύμα και έμεινε εκτός αγώνων για δύο χρόνια. Από το 1992 υπέγραψε συμβόλαιο μόνιμης απασχόλησης με την Εθνική των ΗΠΑ, που τότε σκέφτηκαν να δημιουργήσουν μόνιμη ομάδα.

Επαιξε στο Μουντιάλ της Αμερικής το ’94 και έπειτα γύρισε στην Ελλάδα για τον Απόλλωνα, όπου έπαιξε δύο χρόνια. Ολοκλήρωσε την καριέρα του στην Αμερική και ανέλαβε τεχνικός διευθυντής στους Σικάγο Φάιρ. Μάλιστα, πριν από μερικά χρόνια είχε φτάσει πολύ κοντά στην απόκτηση του Σταύρου Σταθάκη από την Ξάνθη, προτού αυτός φορέσει τη φανέλα της ΑΕΚ για μία σεζόν.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X