Παστορέλο: «Δύσκολο να επιστρέψει αυτή τη στιγμή ο Λιβάγια στην Ελλάδα»

Λιβάγια: Πέτυχε γκολάρα στον αγώνα της Χάιντουκ με την Ιστρα (VIDEO)
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ο Φεντερίκο Παστορέλο που αναδείχθηκε καλύτερος μάνατζερ στην Ευρώπη για το 2021 μίλησε στο Gazzetta για την 25ετή του πορεία στον χώρο του ποδοσφαίρου, για το ενδεχόμενο επιστροφής του Μάρκο Λιβάγια στην Ελλάδα και για την κλήρωση του Ολυμπιακού με την Αταλάντα.

Ο Φεντερίκο Παστορέλο αναδείχθηκε καλύτερος μάνατζερ ποδοσφαιριστών στην Ευρώπη για το 2021, με βάση τον διαγωνισμό «Golden Boy» που διενεργεί κάθε χρόνο από το 2003 η ιταλική εφημερίδα «Tuttosport».

Ο «Golden Agent» άλλαξε γειτονιά, όχι όμως και πόλη, αφού πέρυσι το σχετικό βραβείο κατέληξε στα χέρια του Μίνο Ραϊόλα. Τα γραφεία του Παστορέλο στο Μόντε Κάρλο θυμίζουν γκαλερί τέχνης, αλλά αντί για πίνακες ζωγραφικής θα συναντήσει κανείς αμέτρητες φωτογραφίες και φανέλες παικτών που εκπροσωπεί τα τελευταία 25 χρόνια που εκτελεί χρέη ατζέντη. Δυόμιση δεκαετίες δουλειάς που τον κατατάσσουν πια στους κορυφαίους εκπροσώπους παικτών παγκοσμίως. Ίδρυσε την εταιρεία του το 1996 και έχει πρωταγωνιστήσει σε μια σειρά από σπουδαίες μεταγραφές. Από εκείνη του Πατρίς Εβρά στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μέχρι αυτή του Ρομέλου Λουκάκου από την Ίντερ στην Τσέλσι, την ακριβότερη στην ιστορία του λονδρέζικου κλαμπ (115.000.000€), για την οποία βέβαια δεν ήταν όλα ρόδινα, αφού, όπως είχε αποκαλύψει, δέχτηκε απειλές: «Πάντα δεχόμουν και θα συνεχίσω να το κάνω στο μέλλον, την εποικοδομητική κριτική. Άλλωστε αποτελούν μέρος του παιχνιδιού. Αυτό που δεν μπορώ να ανεχτώ είναι τα ψεύδη, τις υπαινιγμούς, και τις απειλές που έχω λάβει (επίσης κατά της οικογένειάς μου) που έχουν ξεπεράσει σε μεγάλο βαθμό τα όρια του πολιτισμού, της ευπρέπειας και της ανοχής».

Η μεταγραφή του Φερνάντο Κόουτο από την Πάρμα στην Πόρτο ήταν η πρώτη στην οποία έζησε από κοντά τις διαπραγματεύσεις, τις οποίες «έτρεξε» ο πατέρας του το καλοκαίρι του 1994, όταν ακόμα ήταν φοιτητής στο τμήμα πολιτικών επιστημών. Ήταν τότε που αποφάσισε πως αυτή είναι η δουλειά που του αρέσει να κάνει. Η υπόσχεση που είχε δώσει στη μητέρα του ότι θα ολοκληρώσει το Πανεπιστήμιο δεν τηρήθηκε ποτέ. Είναι βέβαιο, όμως, πως σήμερα τον καμαρώνει για όσα πετύχει. Όχι μόνο σε επαγγελματικό επίπεδο, αλλά και σε οικογενειακό. Παντρεμένος με την Κλαούντια Ρομανιέλι, η οποία επίσης εκτελεί χρέη εκπροσώπου στο γυναικείο ποδόσφαιρο, με την οποία έχει δύο κόρες, τη Σοφία και τη Βιτόρια.

Το Gazzetta ταξίδεψε στο Τορίνο, έδωσε το παρών στο gala της Tuttosport και είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τον μάνατζερ που ψηφίστηκε ο Νο1 της Ευρώπης από επιτροπή η οποία απαρτίστηκε από λαμπρά ονόματα του ποδοσφαίρου, όπως οι Λόταρ Ματέους, Αντρέι Σεβτσένκο, Σεμπάστιαν Βερόν, Πάβελ Νέντβεντ, Στεφάν Σαπουϊζά, Έντουιν Φαν ντερ Σαρ, Λούκα Τόνι, Σαμουέλ Ετό, Αλεσάντρο Κοστακούρτα, Εμίλιο Μπουτραγκένιο, Χρίστο Στόιτσκοφ και Ρούι Κόστα, με πρόεδρο τη γενική διευθύντρια της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Λίνα Σουλούκου, η οποία είχε μιλήσει κι εκείνη στο Gazzetta λέγοντας πως «όλη η Ευρώπη σέβεται τον Ολυμπιακό».

Όταν ξεκινήσατε την ενασχόλησή σας με την εκπροσώπηση παικτών, είχατε πει ότι ο στόχος σας ήταν να γίνετε ένας από τους τρεις κορυφαίους στο χώρο. Πώς το καταφέρατε;

«Δεν υπάρχει κάποιο μεγάλο μυστικό σε αυτό. Είναι 25 χρόνια σκληρής δουλειάς, σοβαρότητας και αξιοπιστίας, χαρακτηριστικά που διαθέτω ως άνθρωπος. Θα πρέπει, δηλαδή, να δουλεύεις σκληρά και να διατηρείς το χαρακτήρα σου. Προσπαθώ, λοιπόν, να δουλεύω σκληρά και να είμαι ειλικρινής. Αυτό είναι το ελάχιστο που έχω να συμβουλέψω κάποιον».

Είπατε ότι εκτός από τη δουλειά, άξονας της επιτυχίας σας είναι και η οικογένειά σας. Πόσο εύκολο είναι να συνδυάσεις αυτό το επάγγελμα με την οικογένεια;

«Είναι δύσκολο, γι’ αυτό και ευχαρίστησα δημόσια τις κόρες μου. Δεν καταφέρνω πάντα να τις δω για πολύ, καθώς ταξιδεύω συνέχεια. Είναι δύσκολο να συναντηθούμε. Μικρές θυσίες και από τις δύο πλευρές, όμως, το καθιστούν εφικτό».

Κατά τη διάρκεια της πορείας του στον χώρο του μάνατζμεντ, ο Παστορέλο συνδέθηκε με το ελληνικό ποδόσφαιρο, έστω μέσα από τους συνεργάτες του. Άλλωστε το γραφείο του (P&P Sport Management SAM) είναι αυτό που εκπροσωπεί μεταξύ άλλων τον διεθνή Κροάτη Μάρκο Λιβάγια, ο οποίος αγωνίστηκε στην ΑΕΚ και ο οποίος μόλις την Κυριακή (26/12) έδωσε συνέντευξη στην πατρίδα του και ανέφερε ότι η σχέση του με την Ένωση είναι εξαιρετική και πως μιλάει συχνά με τους ανθρώπους της. Υπάρχει όμως περίπτωση επιστροφής του Κροάτη στην Ελλάδα; Ο Παστορέλο μάς απάντησε: «Δεν ξέρω. Αυτή τη στιγμή είναι δύσκολο, αλλά έχει εμπειρία από το πρωτάθλημα».

Ο Ολυμπιακός αναμένεται να αντιμετωπίσει στα play offs του Europa League την Αταλάντα, την ομάδα της πατρίδας του. Ρωτήσαμε τον Ιταλό μάνατζερ τί πιστεύει για τα δύο παιχνίδια από τα οποία θα κριθεί η πρόκριση στους «16» του θεσμού, αλλά και ποια είναι η άποψή του για το ελληνικό ποδόσφαιρο γενικότερα. Η απάντησή του ήταν η εξής:

«Λατρεύω το ελληνικό πρωτάθλημα, είναι μια πολύ ανταγωνιστική λίγκα κατά την άποψή μου. Είχα παίκτες στο παρελθόν, όπως τον Τσιρίλο, τον Σορεντίνο και τον Λιβάγια. Ήταν μια ευχάριστη εμπειρία η επαφή με την Ελλάδα και τις τοπ-ομάδες του πρωταθλήματος, όπως είναι ο Ολυμπιακός, η ΑΕΚ και ο Παναθηναϊκός. Είναι ένα καλό πρωτάθλημα, από το οποίο μπορείς να αλιεύσεις καλούς παίκτες. Για μένα είναι καλή κλήρωση για τον Ολυμπιακό, γιατί ανεξαρτήτως έκβασης θα βελτιωθεί. Η Αταλάντα θεωρείται τοπ-ομάδα στην Ιταλία αυτή τη στιγμή».

Πηγή: Gazzetta.gr

Δείτε την τελευταία εκπομπή του ENWSI TV:

LIVE όλες οι ειδήσεις

Οι ειδήσεις του enwsi.gr στο Google News

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X