Το καλοκαίρι του 1991 και η ομάδα, που όπως κι αν παίζει, πάντα λέει την ιστορία της…

Το καλοκαίρι του 1991 και η ομάδα, που όπως κι αν παίζει, πάντα λέει την ιστορία της…
Photo Credits: INTIME

Ο Πάνος Λούπος στο προσωπικό του blog, για τον Κώστα Γενεράκη και την παντοτινή «Βασίλισσα» του ελληνικού μπάσκετ…

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Είναι πολλές φορές που το μυαλό όλων όσων είμαστε άνω των 40 ετών, επιστρέφει στις αναμνήσεις των αρχών της δεκαετίας του ’90. Και γιατί πολλοί συνδέουμε εκείνη την εποχή με τα υπέροχα παιδικά χρόνια της ανεμελιάς, αλλά και επειδή ήταν τα μαγικά χρόνια της ΑΕΚ, της μπαλάρας και των σερί πρωταθλημάτων.

Και μπορεί επειδή το θέλησε ο ίδιος να πορευτεί με σεμνότητα και να ήταν πάντα χαμηλών τόνων, να μην είναι ο πρώτος στον οποίο πάει το μυαλό μας, όταν θυμόμαστε εκείνη την ένδοξη εποχή της ΑΕΚ, αλλά στην πραγματικότητα θα έπρεπε να είναι από τους πρώτους. Γιατί, το καλοκαίρι του 1991, ο Κώστας Γενεράκης έβαλε τις βάσεις, με τις μεταγραφές των Σαμπανάτζοβιτς, Δημητριάδη και Αλεξανδρή, προκειμένου να πατήσει μετέπειτα η ομαδάρα των τριών σερί τίτλων.

Ο μεν «Σάμπα» ήταν εν ενεργεία πρωταθλητής Ευρώπης και επέλεξε την ΑΕΚ ανάμεσα σε προτάσεις από ομάδες των κορυφαίων πρωταθλημάτων της Ευρώπης, χάρη στην πρόταση που του είχε κάνει ο Κώστας Γενεράκης, αλλά και την παρουσία του Ντούσαν Μπάγεβιτς στον πάγκο της «Ένωσης».

Ο δε Δημητριάδης ήταν το πιο «καυτό» όνομα της εγχώριας ποδοσφαιρικής αγοράς και η ΑΕΚ τον πήρε στον ανταγωνισμό με ΟΣΦΠ και ΠΑΟ. Και φυσικά ο «Μπίλαρος» αναδείχτηκε πρώτος σκόρερ της ομάδας, δύο φορές. Όπως και ο τρίτος, που ναι μεν δεν θέλουμε να τον αναφέρουμε λόγω της μετέπειτα πορείας του και του χαρακτήρα του, ήταν μια απολύτως επιτυχημένη μεταγραφή.

Αυτό που πρέπει να γίνεται πάντα στις μεταγραφές

Στην ΑΕΚ, δηλαδή, εκείνο το καλοκαίρι, είχε συμβεί αυτό που έγραφα τις προηγούμενες ημέρες στην «ΩΡΑ» ότι θα αποτελεί επιτυχία για την ομάδα να συμβαίνει στις θερινές μεταγραφικές περιόδους. Να φτάσει δηλαδή η ΑΕΚ σε ένα σημείο που θα έχει μια ομάδα με πολλές στέρεες βάσεις, πάνω στην οποία, θα προσθέτει κάθε καλοκαίρι, ουσία και ποιότητα, με 3-4 μεταγραφικές πινελιές και όχι αλλάζοντας όλη την ομάδα και κάνοντας 14 μεταγραφές.

Καλό ταξίδι, λοιπόν στον Κώστα Γενεράκη και θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του… Θα τον θυμόμαστε πάντα, με πολλή αγάπη και απεριόριστο σεβασμό. Και είναι μεγάλη υπόθεση για την υστεροφημία του ανδρός, που δεν θα βρεις κανέναν να σου πει το αντίθετο.

Έσκαψαν το λάκκο της ΑΕΚ…

Πάμε και στο μπάσκετ. Το να προκρίνεται η ΑΕΚ στο final-4 του Κυπέλλου Ελλάδος, παίζοντας στην έδρα της, με αντίπαλο το Περιστέρι, υπό νορμάλ συνθήκες δεν θα προκαλούσε ποτέ εντύπωση. Δεν ήταν όμως ποτέ αυτονόητο. Και οπωσδήποτε, τις νορμάλ συνθήκες, όσον αφορά στο μπάσκετ της ΑΕΚ, τις θυμηθήκαμε ύστερα από πολλά χρόνια που μόνο νορμάλ δεν ήταν, χάρη στον Μάκη Αγγελόπουλο.

Στην προκειμένη περίπτωση βέβαια, δεν είναι η νορμάλ περίοδος της θητείας του Μάκη Αγγελόπουλου στον διοικητικό θώκο της ΚΑΕ ΑΕΚ. Και οπωσδήποτε έχει ευθύνη, πρώτος ο ίδιος, για λανθασμένες επιλογές και για κακή διαχείριση την τελευταία διετία, που σε συνδυασμό με την πανδημία, έχουν φέρει την ομάδα σε δυσχερή θέση στον οικονομικό τομέα.

Την περασμένη Κυριακή, κατέστη ξεκάθαρο καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, ότι πήγε να στηθεί ένα σκηνικό εις βάρος της ΑΕΚ, προκειμένου να παίξει μισή με το Περιστέρι, να αποκλειστεί εύκολα και να χάσει έναν βασικό της στόχο, που παράλληλα θα της επέφερε μεγάλο ψυχολογικό πλήγμα.

αλλά έπεσαν οι ίδιοι μέσα!

Και όντως, η ΕΟΚ υποχρέωσε την ΑΕΚ να παίξει μισή, ένα τόσο καθοριστικό ματς, μόνο που αντί να την δουν να ξεφτιλίζεται, όπως θα περίμεναν, την είδαν να τους ξεφτιλίζει, να προκρίνεται στα ημιτελικά του Κυπέλλου και να κερδίζει το θαυμασμό όλων! Κοινώς, έσκαψαν το λάκκο της ΑΕΚ, αλλά έπεσαν οι ίδιοι μέσα! Για την ακρίβεια, τους έριξε η ΑΕΚ!

Αυτό που συμβαίνει στο μπασκετικό τμήμα της ΑΕΚ, πέρυσι και φέτος, με αποκορύφωμα την τραγωδία με την απώλεια του Γέλοβατς, δεν έχει προηγούμενο σε ομάδα. Ακόμα και στα χειρότερά της, ωστόσο, η ΑΕΚ βγάζει μια ψυχή κι ένα μεγαλείο, που καταδεικνύουν το βάρος της φανέλας της, αλλά και το ότι πάντα, η ΑΕΚ παίζει και λέει την ιστορία της. Ακόμα κι αν τα μέλη της, δεν είναι ταυτισμένα με τη δική της ιστορία.

Από εκεί και πέρα, θα επαναλάβω ότι ο δρόμος για να βγει το τμήμα μπάσκετ στο ξέφωτο είναι ένας. Ο συνδυασμός της λύσης που καλείται να δώσει άμεσα ο Μάκης Αγγελόπουλος, με τη στήριξη της ομάδας από τον κόσμο της. Όταν βέβαια, με το καλό, επιστρέψει ξανά ο κόσμος στα γήπεδα…

Δείτε την τελευταία εκπομπή του ENWSI TV:

LIVE όλες οι ειδήσεις

Οι ειδήσεις του enwsi.gr στο Google News

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X