Παίκτες βρίσκεις, το θέμα είναι αν είμαστε έτοιμοι...

Παίκτες βρίσκεις, το θέμα είναι αν είμαστε έτοιμοι...
Photo Credits: INTIME

Ο Σταμάτης Βούλγαρης γράφει για την επόμενη μέρα και τις απαραίτητες μεταγραφές

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η χρονιά τελείωσε με εξαιρετικά άσχημο τρόπο για την ΑΕΚ. Η εντός έδρας ήττα από τον ΟΦΗ και η ισοπαλία αγγαρεία στο ματς με την Κηφισιά, μας (απ)έδειξαν ότι δεν αρκεί μόνο να θέλεις να αλλάξεις. Πρέπει να δουλέψεις πολύ και να έχεις υπομονή.

Η ΑΕΚ βρίσκεται σε μία διαδικασία αλλαγής. Και όταν έχεις νέο προπονητή για μόλις δυόμισι μήνες στον πάγκο, δεν μπορείς να περιμένεις θαύματα. Αν ανατρέξει κανείς στους πρώτους δυόμισι μήνες του Μαρτίνς στον Ολυμπιακό και στους δυόμισι πρώτους μήνες της πρώτης θητείας του Λουτσέσκου στον ΠΑΟΚ θα διαπιστώσει ότι αυτά τα σκαμπανεβάσματα υπήρχαν. Τι χρειάστηκε για να πετύχουν αυτοί; Χρόνο, εμπιστοσύνη και ενίσχυση. Αυτό ακριβώς που χρειάζεται τώρα και η ΑΕΚ.

Ο Δημήτρης Μελισσανίδης έπραξε ορθότατα που όχι με λόγια, αλλά με μία κίνησή του έσπευσε να στείλει ξεκάθαρο μήνυμα εμπιστοσύνης στον προπονητή. Δεν θα είχε καμία λογική να μπούμε ξανά σε διαδικασία κουβέντας για το αν κάνει ή όχι. Με τόσο λίγο χρόνο στην ομάδα και δη σε μία ομάδα που δεν τη σχεδίασε και δεν την έχτισε ο νυν τεχνικός, δεν έχει κανένα νόημα να τον βάλεις στον τοίχο. Πρέπει να έχουμε υπομονή όλοι μας και να τον στηρίξει η διοίκηση έμπρακτα. Με μεταγραφές.

Αυτή τη στιγμή στην ΑΕΚ υπάρχουν δύο δεδομένα. Από τη μία υπάρχουν έξι παίκτες που δεν είναι στα βασικά πλάνα του προπονητή και κοστίζουν περί τα 2,5 εκατ. ευρώ ετησίως. Ο Μπακάκης έχει συμβόλαιο 400 χιλιάδων και είναι «παρκαρισμένος». Ο Ινσούα λαμβάνει άλλα τόσα και δεν υπολογίζεται. Και υπάρχει και ο Νταντσένκο που παίρνει σχεδόν 250 χιλιάρικα τα οποία τα κλαίμε με μαύρο δάκρυ. Σε αυτούς τους τρεις προσθέστε τα σχεδόν 400 χιλιάρικα του Τάνκοβιτς που δεν έχει κέφι να παίξει μπάλα, διότι έχει παραγκωνισθεί, τα σχεδόν 200 του Σβάρνα που είναι πλέον τέταρτη επιλογή και φυσικά τον Λε Ταλέκ με το πολύ βαρύ συμβόλαιο των 750.000 ευρώ, με τον Γάλλο να μην μπορεί να ανταποκριθεί στον τρόπο που θέλει να παίξει ο Γιαννίκης παρατάσσοντας την ομάδα του με 4-2-3-1, αλλά ενδεχομένως να ήταν περισσότερο χρήσιμος αν τον βλέπαμε σε μία διάταξη 4-3-3.


Όπως αντιλαμβάνεστε μιλάμε για ένα συνολικό ποσό, ύψους 2,5 εκατ. ευρώ, το οποίο για διαφορετικούς λόγους, είναι μη αξιοποιήσιμο. Αυτό το δεδομένο δεν απασχολεί τον οπαδό της ΑΕΚ, αλλά τη διοίκηση, η οποία είναι αυτή που πρέπει να βρει και τη λύση.

Η ώρα του Παπαδημητρίου και του Κονέ

Εδώ λοιπόν φτάνουμε στο διπλό κρίσιμο ερώτημα. Είναι έτοιμη η ΑΕΚ να προχωρήσει σε αυτά που πρέπει; Για τους Μπακάκη, Ινσούα και Νταντσένκο η λύση είναι μία. Να βρει η ΑΕΚ τρόπο να «απαλλαγεί» από την παρουσία τους και από το ένα και πλέον εκατομμύριο που πρέπει να δαπανήσει για αυτούς. Έχει γίνει η απαραίτητη προεργασία; Για τους άλλους τρεις μπορεί να πει κανείς ότι υπάρχει η δυνατότητα να κάνεις υπομονή μέχρι το καλοκαίρι. Άλλωστε η ΑΕΚ δεν τους έχει βάλει σε transfer list αλλά θα ήταν ευχής έργον να προκύψει κάποια πρόταση.

Αυτό είναι το πρώτο σκέλος. Το δεύτερο αφορά την επιβεβλημένη απόκτηση ενός -τουλάχιστον- χαφ που θα κάνει τη διαφορά. Και πάλι η μπάλα πάει στους Παπαδημητρίου και Κονέ. Το ρεπορτάζ αναφέρει ότι έχουν κάνει προεργασία και ότι έχουν ξεκινήσει διερευνητικές συζητήσεις με υποψήφιους μεταγραφικούς στόχους.


Αυτό που δεν μπορώ να ακούω είναι ότι είναι δύσκολο να βρεις τον παίκτη που θέλεις τον Γενάρη. Όταν ξέρεις τι χρειάζεσαι από τον Οκτώβριο, και το πρόβλημα στα χαφ έχει φανεί από τότε, ψάχνεις επί της ουσίας σε όλη την υφήλιο για έναν παίκτη. Δεν δέχομαι λοιπόν ότι δεν βρίσκεις. Βρίσκεις αν θέλεις. Και βρίσκεις και εξαιρετικές περιπτώσεις. Όπως τέτοια ήταν ο Γιόχανσον, τέτοια ο Ζουκουλίνι (ασχέτως αν έπαιξε λίγο γιατί τραυματίστηκε), ο Μίτσελ το 2011, ο Καφές το 2007, ο Έμερσον το 2006 και αν πάμε παραπίσω θα βρούμε και άλλους.

Υπήρχαν και παίκτες «φόλες» που ήρθαν (αρκετοί μάλιστα αν σκεφτεί κανείς ότι τέτοια εποχή έχουν έρθει Αϊντάρεβιτς και Μοράν για παράδειγμα), αλλά αν ξέρεις τι ζητάς και είσαι αποφασισμένος να το πάρεις, παίκτη βρίσκεις και φέρνεις.

Με αυτόν τον τρόπο μάλιστα θα αποδείξεις και στον πλέον δύσπιστο, ότι στηρίζεις την επιλογή του προπονητή, για τον οποίο θεωρείς ότι μπορεί να σε οδηγήσει στην «Αγιά – Σοφιά».

ΥΓ: Να περάσετε όμορφα με τους αγαπημένους σας ανθρώπους υπέροχα Χριστούγεννα. Χρόνια πολλά με υγεία!

Δείτε την τελευταία εκπομπή του ENWSI TV:

LIVE όλες οι ειδήσεις

Οι ειδήσεις του enwsi.gr στο Google News

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X