Η «νεκροψία» θα δείξει, όπως είχε πει και ο Μελισσανίδης

Η «νεκροψία» θα δείξει, όπως είχε πει και ο Μελισσανίδης
Photo Credits: INTIME

Ο Βαγγέλης Αρναούτογλου γράφει για την επιλογή της διοίκησης να «φωνάξει» ότι θέλει τον Γιαννίκη στο νέο γήπεδο και εξηγεί γιατί αυτό δε λέει και πολλά

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Tο θυμάμαι σαν και τώρα και έκτοτε το υπενθυμίζω σε κάθε ανάλογη περίπτωση που ένας προπονητής υποδεικνύεται ως σοβαρός υποψήφιος ή και παρουσιάζεται ως το απόλυτο φαβορί για να γίνει ο πρώτος που θα εισέλθει στην «Αγιά Σοφιά». Ήταν 26 Οκτωβρίου 2018, ανήμερα του Αγίου Δημητρίου, όταν ο διοικητικός ηγέτης της ΑΕΚ ερωτήθηκε για το πως κρίνει την έως εκείνο το σημείο ανταπόκριση του Μαρίνου Ουζουνίδη: «Εσείς τι βλέπετε; Καλός δεν είναι; Είναι ο καλύτερος, μακάρι να μείνει για πολλά χρόνια, αλλά αυτό η νεκροψία θα το δείξει» ήταν η (κατά λέξη) απάντησή του.

Την περίοδο εκείνη, η ελλιπέστατη λόγω μη πραγματοποίησης μεταγραφών σε κομβικές θέσεις ΑΕΚ, βρισκόταν εντός των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ και ψηλά στο βαθμολογικό πίνακα με 5 νίκες, 1 ισοπαλία (με τον Ολυμπιακό) και 1 ήττα (από τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα), γεγονός το οποίο δεν πρόδιδε αυτό που θα ακολουθούσε. Άλλωστε, αμέσως μετά από εκείνη τη μάζωξη στο πλαίσιο της ονομαστικής εορτής του προέδρου, η Ένωση «ισοπέδωσε» με 4-0 με τον Άρη. Τη συνέχεια βέβαια, άπαντες τη γνωρίζετε…

H αλήθεια ασφαλώς είναι ότι τότε η είσοδος στην «Αγιά Σοφιά» φάνταζε ακόμα ως πολύ μακρινή, οπότε ο Ουζουνίδης δεν είχε ακόμα λάβει το χρίσμα εκείνου που θα την οδηγούσε στο νέο γήπεδο. Όπως για παράδειγμα είχε συμβεί με τον ανεκδιήγητο Καρντόσο μερικούς μήνες μετά, όταν καθόταν απέναντί μας και μας εκστόμιζε για καμιά ώρα φανφάρες και αμπελοφιλοσοφίες, ενώ παρουσιαζόταν από τους τότε υπεύθυνους του μεταγραφικού σχεδιασμού ως ο προπονητής που θα μας οδηγούσε με «μπαλάρα» στο κάστρο της Νέας Φιλαδέλφειας. Ένας σύγχρονος ποδοσφαιρικός Δον Κιχώτης που κυνηγούσε ανεμόμυλους.

Πράγματι, λόγω συγκυριών και τύχης, ο Αργύρης Γιαννίκης έχει φτάσει πιο κοντά από όλους, είναι αυτός που δεδομένα απέχει μερικούς μήνες από το να καταφέρει αυτό που οι προκάτοχοί του ονειρεύτηκαν και συζήτησαν ανοιχτά, αλλά δεν θα ζήσουν. Ο Καρντόσο, ο Καρέρα, ο Μιλόγεβιτς, ασφαλώς και ο μόνιμα κληθείς να μπαλώνει τις τρύπες των άλλων, Μανόλο Χιμένεθ, είχαν κάποια στιγμή την πεποίθηση ότι θα τα καταφέρουν. Εις μάτην… Ήρθε λοιπόν η επισημοποίηση -εκ μέρους της διοικήσεων- της πρόθεσης να είναι αυτός ο πρώην προπονητής του ΠΑΣ. Του το εύχομαι, αν και η «νεκροψία» θα το δείξει.

Η διαφορά των 11 βαθμών από την κορυφή και η πορεία έως τα πλέι οφς

Όταν ο Γιαννίκης κάθισε στον πάγκο της ΑΕΚ, η διαφορά από τον Ολυμπιακό ύστερα από 5 αγώνες πρωταθλήματος, ήταν στον έναν βαθμό. Σήμερα είναι ήδη στους 11. Ο Μελισσανίδης έδειξε να μην τον απασχολεί αυτό και η απόφασή του να επικυρωθεί το +2 στο υπάρχον συμβόλαιο με τον προπονητή, ήταν μια υπέροχη ντρίμπλα στο κριτήριο της βαθμοθηρίας. Το timing της ανακοίνωσης επικοινωνήθηκε ως το επιστέγασμα των συζητήσεων που είχαν προηγηθεί προς αυτήν την κατεύθυνση νωρίτερα από το παιχνίδι με τον ΟΦΗ και δεν επηρεάστηκε από ένα μεμονωμένο αποτέλεσμα. Φίνα και όμορφα!

Τα δύσκολα για τον προπονητή αρχίζουν από εδώ και στο εξής. Η πιστοποίηση της παραμονής του στην ΑΕΚ και μετά το καλοκαίρι, είναι μια καλή αρχή για το club ώστε να συνυπολογίσει τις σκέψεις όλων όσοι εμπλέκονται στο σχεδιασμό του για το πως αυτή η ομάδα θα εξελιχθεί ώστε να είναι έτοιμη για αληθινό πρωταθλητισμό με την είσοδό της στο νέο γήπεδο. Έως τότε όμως, υπάρχουν έναν σωρό αγώνες, παιχνίδια κρίσιμα και καθοριστικά, ματς που θα κρίνουν τη φθορά ή όχι του προπονητή και μαζί θα βαθμολογήσουν την επάρκειά του. Υπάρχει ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ στις 10/1, η εκτός έδρας αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό μέσα στον Φεβρουάριο, ποιος ξέρει επίσης τι θα φέρει το Κύπελλο στη συνέχεια. Ποιος αλήθεια πιστεύει ότι όλα όσα συζητάμε σήμερα, δεν είναι απλό να καταρρεύσουν ως χάρτινος πύργος αν η ομάδα δεν ανταποκριθεί εντός των γηπέδων;

Σαφώς και ο Γιαννίκης δικαιούται ένα σωρό ελαφρυντικά για το μεγάλωμα της απόστασης από την κορυφή, σαφώς δικαιούται και η ΑΕΚ ωστόσο να περιμένει από εκείνον βελτίωση σε όλα τα επίπεδα. Να μη δέχεται τόσο εύκολα γκολ και φάσεις γενικότερα ακόμα και σε ματς που νικά. Να βρει το γιατί ο Τσούμπερ εδώ και 8 αγώνες πρωταθλήματος μετρά 0 γκολ και 0 ασίστ και μαζί την εξήγηση γιατί ο Γκαρσία που πέρυσι λογιζόταν -από φίλους και εχθρούς- ως ένας από τους πιο ποιοτικούς παίκτες του πρωταθλήματος, μοιάζει να μην έχει πλέον ρόλο και θέση στην ομάδα. Θυμίζω απλά ότι πρόκειται για την πιο ακριβή μεταγραφή της εποχής Μελισσανίδη στην ομάδα.

Οι συμψηφισμοί, οι ισορροπίες και οι απαιτήσεις

Είναι και πολλά άλλα επίσης. Όπως οι ισορροπίες μεταξύ των παικτών και οι συμψηφισμοί που γίνονται. Θα έχει μπει ο Ιανουάριος και ακόμα δεν θα ξέρουμε τι είδους ποδοσφαιριστής είναι ο Γέβτιτς και γιατί απαξιώνεται με τέτοιο τρόπο ο Τάνκοβιτς. Ούτε επίσης το γιατί επί παραδείγματι είναι τόσο απλό να βγει από την ενδεκάδα ο Μήτογλου μετά από ντέρμπι που είχε «εξαφανίσει» τον Μακέντα, ενώ ο Βράνιες που φέτος έχει κάνει συνεχόμενα άσχημα παιχνίδια με προσωπικά λάθη, απαγορεύεται να καθίσει στον πάγκο, έστω για να αποφορτιστεί κι ενώ είναι τόσο εμφανές ότι ως δίδυμο με τον Τζαβέλλα δεν ταιριάζουν, παρόλο που ο τελευταίος είναι καλός. Και αυτά δεν είναι πράγματα που τα σκαρφίζομαι εγώ, αλλά τα οποία συζητιούνται και εντός των τειχών.

Κλείνοντας, θα σημειώσω ότι εξυπακούεται πως το έργο του προπονητή θα πρέπει να χαίρει και τις απαιτούμενης ενίσχυσης. Οφείλει όμως και ο ίδιος να μιλήσει γι αυτό, να ζητήσει, να μη συμβιβαστεί με ημίμετρα. Να ξεκαθαρίσει ποιους δεν θέλει και που πρέπει η ομάδα να ενισχυθεί. Αν δεν το πράξει, θα έχει τη μοίρα των προηγούμενων που «έπνιγαν» μέσα τους αυτά τα οποία πίστευαν ότι έπρεπε να συμβούν. Και στο τέλος πλήρωσαν το μάρμαρο, φεύγοντας μετανιωμένοι για όσα δεν απαίτησαν στη δουλειά τους.

Καλά Χριστούγεννα σε όλους με υγεία και αγάπη, να δώσετε στις οικογένειές σας το χρόνο που τους αξίζει!

Δείτε την τελευταία εκπομπή του ENWSI TV:

LIVE όλες οι ειδήσεις

Οι ειδήσεις του enwsi.gr στο Google News

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X