Εισήγηση Σαρηγιάννη σε Μητσοτάκη για γενικό lockdown

Εισήγηση Σαρηγιάννη σε Μητσοτάκη για γενικό lockdown

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Να υπάρξει γενικό lockdown από τις 3 Ιανουαρίου και για έναν μήνα, προκειμένου να αναχαιτιστεί η μετάλλαξη Όμικρον πρότεινε ο στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη Δημοσθένης Σαρηγιάννης.

Ο καθηγητής, που ετοιμάζει σχετική έκθεση προς το Μέγαρο Μαξίμου και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ 3 εμφανίστηκε βέβαιος ότι δεν θα αποφευχθεί ένα καθολικό lockdown, με δεδομένες και τις μετακινήσεις των Γιορτών.

«Εάν υπάρξει καθολικό lockdown από τις 3 Ιανουαρίου θα διαρκέσει έναν μήνα. Εάν φτάσουμε στις 16 του μηνός, όταν υπολογίζουμε ότι τα κρούσματα θα είναι και πάλι 6.000 ημερησίως, τότε θα πάει μέχρι τον Μάρτιο» τόνισε χαρακτηριστικά.

«Μέχρι την Πρωτοχρονιά η μετάλλαξη Όμικρον θα αντιπροσωπεύει άνω του 50% των κρουσμάτων στη χώρα μας», σημείωσε. Επισήμανε μάλιστα ότι η αποκλιμάκωση στα κρούσματα και τις νοσηλείες που παρατηρήθηκε το τελευταίο διάστημα, από χθες δείχνει τάσεις αντιστροφής.

Μιλώντας μάλιστα χθες στον ΑΝΤ1, ο καθηγητής υποστήριξε ότι το lockdown θα είναι υποχρεωτική κίνηση, προφανώς είναι κάτι που δε θέλει κανείς, δεν το θέλει ούτε η κυβέρνηση, ούτε η επιστημονική κοινότητα αλλά έχουμε μπροστά μας έναν πραγματικό ”εχθρό” με υψηλή μεταδοτικότητα».

Σε ό,τι αφορά τα σχολεία ο καθηγητής εκτίμησε ότι δεν πρέπει να ανοίξουν στις 10 Ιανουαρίου. Αποκάλυψε μάλιστα ότι σε πολλά ιδιωτικά σχολεία έχουν ήδη ξεκινήσει και πάλι τις δοκιμές για τηλεκπαίδευση. Στο ίδιο πλαίσιο, τάχθηκε ξεκάθαρα κατά του να γίνουν δια ζώσης οι εξετάσεις του α’ εξαμήνου στα πανεπιστήμια.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X