Δεν έχει τεράστιες διαφορές η ΑΕΚ του Γιαννίκη από αυτή του Μιλόγεβιτς

ΑΕΚ - ΟΦΗ 1-2: Γκολ και φάσεις (VIDEO)
Photo Credits: INTIME

Συγκρίνοντας αμυντικές και επιθετικές κατηγορίες ΑΕΚ του Γιαννίκη δεν παρουσιάζει -μέχρι στιγμής τουλάχιστον- ουσιαστικές διαφορές από την ομάδα του Μιλόγεβιτς

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η ήττα από τον ΟΦΗ άφησε την ΑΕΚ 11 βαθμούς μακριά από την κορυφή, με την Ένωση ωστόσο να πιστεύει και να στηρίζει απόλυτα τον Αργύρη Γιαννίκη, ενεργοποιώντας άμεσα την οψιόν επέκτασης του συμβολαίου του ως το 2024. Οι κιτρινόμαυροι εμπιστεύονται το πρότζεκτ που «τρέχει» με τον 41χρονο Έλληνα κόουτς τους τελευταίους 2,5 μήνες, περιμένοντας ότι θα βγει η δουλειά που γίνεται τόσο στην εικόνα της ομάδας όσο και στα αποτελέσματα.

Ο Γιαννίκης έχει συμπληρώσει 72 μέρες στην ΑΕΚ και προφανώς αυτό είναι ένα διάστημα που δεν βοηθά προκειμένου να κριθεί απόλυτα. Συνυπολογίζοντας μάλιστα το γεγονός ότι δεν ξεκίνησε ο ίδιος τη σεζόν στον πάγκο. Πέρα από αυτό που βλέπουμε στον αγωνιστικό χώρο, τη δεδομένη χρονική στιγμή μπορούμε απλά να εστιάσουμε μέσω της πλατφόρμας του Wyscout σε διάφορες στατιστικές κατηγορίες και να συγκρίνουμε τα facts με τον Μιλόγεβιτς και με τον Γιαννίκη στο τιμόνι. Και αυτό που προκύπτει είναι ότι η ΑΕΚ πάνω-κάτω παρουσιάζεται στα ίδια επίπεδα.

Η ανασταλτική λειτουργία αποτελεί την αχίλλειο πτέρνα της ΑΕΚ από την περσινή σεζόν, κάτι που συνεχίζει να την πληγώνει. Σύμφωνα με το Wyscout μέσο όρο η ΑΕΚ επί Μιλόγεβιτς δεχόταν 10,2 τελικές ανά ματς, ενώ με τον Γιαννίκη δέχεται 12,4. Οι on target τελικές του αντιπάλου με τον Μιλόγεβιτς ήταν μέσο όρο 3,4 ανά παιχνίδι, ενώ με τον Γιαννίκη 4,5. Την ίδια στιγμή τόσο στις αμυντικές μονομαχίες όσο και στις ανακτήσεις μπάλας οι αριθμοί μεταξύ των δύο προπονητών είναι παρόμοιοι. Στην πρώτη κατηγορία η ΑΕΚ του Μιλόγεβιτς είχε 61,52% ποσοστό επιτυχίας και με τον Γιαννίκη 61,44%, ενώ στη δεύτερη κατηγορία, αυτή των ανακτήσεων, η ΑΕΚ με τον Μιλόγεβιτς είχε 75,6 μέσο όρο ανά ματς και με τον Γιαννίκη καταγράφει 75,9. Επίσης στο ψηλό παιχνίδι το ποσοστό επιτυχίας των εναέριων μονομαχιών με Μιλόγεβιτς ήταν στο 54,04% ενώ με Γιαννίκη στο 50,56%.

Πάμε και στο επιθετικό κομμάτι, όπου η ΑΕΚ στα τελευταία παιχνίδια παρουσιάζει μια τρομερή αναποτελεσματικότητα. Εδώ αξίζει να σημειωθεί ότι η ΑΕΚ γενικά από το ξεκίνημα της σεζόν είναι αποτελεσματική, λόγω και της μεγάλης ποιότητας που έχει προσθέσει με τις μεταγραφές μεσοεπιθετικά. Επί ημερών Μιλόγεβιτς ήταν πιο κυνική με τον μέσο όρο του δείκτη των xGoals να είναι στο 1,48 και τα γκολ της ΑΕΚ στα 2 ανά παιχνίδι, ενώ με τον Γιαννίκη τα xGoals είναι ελαφρώς καλύτερα, στο 1,59, αλλά τα γκολ στο 1,7 μέσο όρο. Όσον αφορά στο passing game, με Μιλόγεβιτς η ΑΕΚ είχε ακρίβεια 82,32% και 80,22% συγκεκριμένα στις προωθητικές μπαλιές. Με τον Γιαννίκη οι επιτυχημένες μεταβιβάσεις της ΑΕΚ ανέρχονται στο 79,13%, με τις προωθητικές μπαλιές να έχουν ποσοστό επιτυχίας 74,61%.

Το μεγαλύτερο ζήτημα της ΑΕΚ τόσο με τον Μιλόγεβιτς όσο και με τον Γιαννίκη στον πάγκο διαπιστώνεται στον άξονα της μεσαίας γραμμής. Με τον Γαλανόπουλο νοκ-άουτ, οι διαθέσιμοι χαφ είναι οι Σιμόες, Σιμάνσκι, Λε Ταλέκ και Σάκχοφ. Η ΑΕΚ παίζει σταθερά 4-2-3-1, ωστόσο στον χώρο του κέντρου είναι φανερό ότι της λείπουν σημαντικά χαρακτηριστικά τόσο στο ανασταλτικό όσο και στο δημιουργικό κομμάτι από τις διαθέσιμες επιλογές. Ειδικά από τη στιγμή που δεν επιλέγεται σχηματισμός με τρεις παίκτες στον άξονα. Και αυτό δημιουργεί πρόβλημα στη συνολική λειτουργία, τονίζοντας ακόμα περισσότερο την ανάγκη απόκτησης τουλάχιστον ενός κεντρικού μέσου που θα κάνει τη διαφορά τον Ιανουάριο.

Πηγή: Gazzetta.gr

Δείτε την τελευταία εκπομπή του ENWSI TV:

LIVE όλες οι ειδήσεις

Οι ειδήσεις του enwsi.gr στο Google News

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X